به گزارش خبرگزاری شبستان، این همایش دقایقی قبل با حضور، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قائم مقام ویر بهداشت و رئیس سازمان حج و زیارت آغاز شد.
در برنامه افتتاحیه این همایش سید علی ریاض، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با تشریح اقدامات بهداشتی و پزشکی این مرکز در کشورهای عربستان، عراق سوریه گفت: این مرکز مسئولیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران کشور را بر عهده دارد و این همایش نیز در زمینه ارتقا دانش پزشکی حج با حضور 17 کشور اسلامی برگزار میشود.
وی افزود: در نخستین همایش بینالمللی پزشکی حج و زیارت کشورهای اسلامی 17 کشور با مشارکت 220 مقاله و حضور 3 هزار پزشک و پرستار برگزار میشود.
ریاض با اشاره به اخذ مجوز تاسیس مرکز تحقیقات پزشکی حج و زیارت و همچنین محقق شدن چاپ مجله علمی و پژوهشی در این زمینه خاطرنشان کرد: در سال جدید سهمیه 20 دانشجو برای مقطع MPH در دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق شده است و توانستیم مفاد آموزشی پزشکی حج را نیز در مقطع PHD تهیه کنیم.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر افزود: این مرکز با 2 بیمارستان در مدینه و مکه و دو درمانگاه در منا و شجره به زائران خانه خدا نیز در مناسک حج ارائه خدمات بهداشتی و درمانی میدهد که باید در این زمینه درمانگاه های این مرکز در کشورهای عراق و سوریه نیز به آن اضافه کرد.
این همایش که هم اینک در سالن همایش های وزارت کشور در تهران در حال برگزاری است به مدت سه روز مسئولان پزشکی و حج کشورهای اسلامی در خصوص مسائل مختلف پزشکی زائران به بحث و تبادل نظر خواهد پرداخت.
سه هزار و 400 نفر پزشک و پرستار برای حضور در این همایش دو روزه اعلام آمادگی کردند.
در راستای ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائرین اماکن متبرکه، استفاده از دانش و تجربیات اندیشمندان حوزه سلامت و نیز تبادل نظر علمی با اندیشمندان کشورهای اسلامی نخستین همایش بین المللی پزشکی حج و زیارت برگزار می شود.
بهداشت و درمان، بیماری های شایع در حج، مدیریت خدمات درمانی و مسایل پزشکی که با دین و فریضه حج مربوط بوده از عناوین این همایش است. در این همایش 220 مقاله علمی به دبیرخانه مربوطه ارسال شده که از این تعداد 140 مقاله پذیرفته شده و 80 مقاله آن مربوط به فعالیت های پزشکی در حج و 60 مقاله دیگر در زمینه حج است. عمان، لبنان، الجزایر، اوکراین، کنیا، فیلیپین، تاتارستان، ترکیه، تانزانیا، سریلانکا، تاجیکستان، سیرالئون، قرقیزستان، عراق، سوریه، افغانستان و کویت از کشورهای دعوت شده در این همایش هستند. هدف از برگزاری این همایش سه روزه، ارتقای سطح خدمات حوزه سلامت به حجاج بیت الله الحرام و زائران عتبات عالیات، تولید علم در این زمینه و نیز استفاده از تجارب سایر کشورهای اسلامی است.
نخستین همایش بینالمللی پزشکی حج و زیارت کشورهای اسلامی با محورهای بهداشت، بیماریهای شایع، مدیریت خدمات سلامت، جنبههای فقهی پزشکی، آموزش و پژوهش سلامت، پاراکلینیک، دارو و تجهیزات، پرستاری با حضور مسوولان 17کشور در سالن همایش وزارت کشور در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما