به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمدرضا دهشیری معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عصر روز گذشته (14 شهریور) در مراسم اختتامیه دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی که در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: زبان فارسی، زبان دوم جهان اسلام است و از این رو بسیار حائز اهمیت است؛ ارزش های معنوی، فرهنگی و مفاهیمی از قبیل صلح، معنویت، دوستی، محبت، نودوستی و همزیستی مسالمت آمیز در متون ادبی این زبان قابل رویت است.
وی ادامه داد: زبان فارسی، زبان حق گویان و عدالت خواهان است از این رو نسل جوان توجه فراوانی به این زبان داشتند و قدمت این میراث فرهنگی و محدوده گستره جغرافیایی این زبان از شبه قاره هند تا خاورمیانه را در بر می گیرد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اضافه کرد: زبان فارسی به عنوان زبان علم و دانش نیز مطرح است به طوری که با توجه به پیشرفت کشور ما در عرصه های علمی و در بخش هایی چون نانوتکنولوژی و دانش های بنیادین، اقبال به یادگیری زبان فارسی افزایش یافته است.
وی خطاب به شرکت کنندگان در دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی تصریح کرد: شما با حضور در ایران و یادگیری زبان فارسی، درک عینی از فضای فرهنگی ایران پیدا کرده اید و می توانید پیام رسان فرهنگی ایران در کشور خود باشید و ما به شما به عنوان سفیران فرهنگی ایران می نگریم که تصویر واقعی ایران را عرضه می کنید.
دهشیری تأکید کرد: شما زبان آموزان مسئولیت دارید، هر آنچه را دیده اید منتقل کنید و اگر ذهنیت و ابهام منفی نسبت به این سرزمین وجود دارد را برطرف کنید و حضور شما در این دوره فقط برای دانش افزایی نیست، بلکه درک فرهنگ ایران زمین، راز و رمز زبان فارسی و رمزگشایی از تعاملات فرهنگی مردم با یکدیگر است.
وی خاطر نشان کرد: حضور شما در این دوره فرصت خوبی بود تا به واسطه اینکه با ظرایفی از زبان فارسی آشنا می شوید، درک عمیقی از ایران به دست آورید زیرا آنچه درک می شود تنها از طریق زبان نبوده و با نگاه به خشت و بناها نیز می توان به این درک فرهنگ دست یافت.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یادآور شد: هفتادونهمین دوره دانش افزایی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد و در این دوره 103 نفر شامل 57 خانم و 46 آقا حضور داشتند و طی حدود 100 ساعت به آموزش و یادگیری زبان فارسی همت گماشتند.
گفتنی است در این دوره آموزشی اساتید و دانشجویان رشته هایی چون ایران شناسی، شرق شناسی، زبان فارسی، زبان و ادبیات عرب از 22 کشور جهان نظیر آلمان، ایتالیا، فرانسه، اوکراین، روسیه، بنگلادش و هندوستان و غیره شرکت داشتند.
پایان پیام/
نظر شما