به گزارش خبرگزاری شبستان، دارنل سامرز، فیلمساز، مستندساز ضدجنگ و سرباز پیشین ارتش آمریکا در نشست نخستین جشنواره بینالمللی فیلمسازان مستقل (افق نو) با محوریت بیداری اسلامی، مناقشات بین ادیان را بدترین نوع اختلافات در جوامع دانست و تاکید کرد: ما باید برای ادیان احترام قائل باشیم و اجازه ندهیم تفاوتهایی که در عقاید و دیدگاهها وجود دارد باعث تنش در ارتباط ما شود.
او افزود: چیزی که ما در آمریکا مشاهده میکنیم این است که مردم در خیابان و در همه مکانهای عمومی به یکدیگر احترام میگذارند؛ ولی متاسفانه پشت درهای بسته مسائل طور دیگری عنوان شده و وضعیت جور دیگری نشان داده میشود. برای مثال من به شخصه هیچگاه ندیدم که افرادی به مساجد حمله کنند و یا به عقاید یکدیگر و مذاهب هم بیاحترامی کنند ولی این که چرا مسائل طور دیگری نشان داده میشوند جای بحث دارد.
این فیلمساز آمریکایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط اسراییلیها عنوان کرد: من تا به امروز اسراییلیهای زیادی دیدم و خیلی از آنان مخالف صهیونیست بودند و حتی در راهپیمایهایی که علیه صهیونیستها تشکیل میشد نیز شرکت میکردند.
سامرز ادامه داد: ما باید تمام این مشکلات را به دور از خشونت حل کنیم و من به طور کلی به راهحلهای صلحآمیز اعتقاد دارم.
این مستندساز آمریکایی با بیان این که آمریکاییها از دوران کودکی به شهروندان خود ترس از ترور و حملههای احتمالی را القا میکنند، گفت: زمانی که ما بچه بودیم باید در تمریناتی شرکت میکردیم که به ما یاد میداد چطور در زمان انفجار هستهیی از خود دفاع کنیم و در این تمرینات بود که از اسم هولوکاست هستهیی استفاده میشد. به تدریج من متوجه شدم که آنها در مدارس ما دروغ میگفتند چرا که آمریکا اولین و تنها کشوری بود که از سلاح هستهیی استفاده کرد و ما همه وقایع هیروشیما و ناکازاکی را به یاد داریم.
سامرز تاکید کرد: آمریکا امروز بمبهای نونترونی در اختیار دارد که میزان تشعشعات آن کمتر است ولی اگر بخواهد از آنها علیه کشوری استفاده کند مسلما شاهد فجایع هولناکی خواهیم بود و همه اینها در حالی است که آنها تلاش میکنند به کودکان و شهروندان خود القا کنند که همواره از طرف تروریستها و افراد خارجی مورد تهدید واقع میشوند و هر لحظه ممکن است وارد جنگی ناخواسته شوند.
این فعال ضدجنگ آمریکایی خاطرنشان کرد: من 65 سال است که تحت تهدید حملات هستهیی زندگی کردهام ولی هیچگاه شاهد چنین وقایعی نبودهام. آنها همیشه ما را از حملات شیمیایی و هستهیی میترسانند و این ترس همچنان ادامه دارد.
همچنین عمار محمد، رییس جشنواره فیلم بغداد هدف از برگزاری چنین کنفرانسهایی را حمایت از فعالیتهای هنری دانست و گفت: برای رفع مشکلات فیلمسازان و هنرمندان لازم است تا چنین نشستها و کنفرانسهایی برگزار شود و منتقدان و کارشناسان با همفکری و در اختیار گذاشتن تجربیاتشان به تبادل نظر بپردازند.
وی ادامه داد: فیلمهای مستند همیشه توانایی زیادی برای تحریک مردم داشتهاند برای مثال در خصوص جنبش والاستریت نیز فیلمهای مستندی که ساخته شد توانست احساسات زیادی را در مردم برانگیزاند.
رییس جشنواره فیلم بغداد تاکید کرد: جهان امروز به صورت تکقطبی اداره میشود و فیلمسازان مستقل میتوانند در جوامع آمریکایی و اروپایی تاثیر بهسزایی داشته باشند؛ ولی با وجود تمدنی که در اروپا شاهد هستیم ملتهای اروپایی سیاستهایی درباره رفع اداره تک قطبی جهان ندارند.
محمد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به محتوای فیلمهایی که توسط هالیوود و غرب ساخته میشود، عنوان کرد: در بسیاری از این فیلمها موضوعات تبعیض نژادی مطرح میشود، همچنین در آمریکا هم عموما شخصیتهایی بزرگ و پرطرفدار میشوند که غیرمسلمان و سفیدپوست هستند.
او ادامه داد: میتوان اینطور گفت که فیلمهایی که در هالیوود تولید میشود حقایق را وارونه جلوه میدهند.
در بخش دیگری از این نشست فرانسیسکو کندمی، مستندساز فرانسوی و منتقد سیاستهای غرب گفت: من خوشحال هستم که در ایران فیلمسازان مستند میتوانند ایدههای خود را به راحتی معرفی کنند؛ ولی متاسفانه در اروپا ایدههایی که مخالف با صهیونیستها باشد با استقبال روبهرو نخواهد شد.
این فعال ضدصهیونیستی گفت: از آن جایی که صهیونیستها در همه جا حتی اروپا تسلط دارند در اکثر فیلمها تلاش میشود تا مسلمانان را تروریست نشان دهند البته این کار به صورت غیرمستقیم صورت میگیرد و همینطور به صورت غیرمستقیم کاری میکنند تا فیلمسازان ایدههایی را مطرح کنند که موافق طبع آنها باشد.
وی با بیان این که حتی در کشور فرانسه هم که ادعای دموکراسی را دارد فیلمسازان مستقل نمیتوانند به راحتی ایدههایی را که دوست دارند تبدیل به فیلم کنند، افزود: وقتی من میخواهم در فرانسه در مورد وضعیت سوریه و جعل واقعیت در این کشور فیلمی بسازم برای پخش آن با مشکل روبهرو شده و به من اجازه پخش آن را نمیدهند.
کندمی تاکید کرد: من فیلمی درباره جعل واقعیت در سوریه ساختم ولی آنها برای مقابله با من در سایت یوتیوپ که روزانه حدود یک میلیون نفر بازدیدکننده دارد مقالهای در نقد فیلمم منتشر کردند و اسم آن را شکارچی صهیونیستها گذاشتند در حالی که فیلم من به طور مستقیم ارتباطی با صهیونیستها نداشت بلکه تنها نقد در خصوص نگفتن حقایق سوریه بود.
او خاطرنشان کرد: حتی روزنامه فیگارو هم در مقالهای فیلم من را ضدیهودی معرفی کرد و تمام این موضعگیریها به خاطر این بود که من یک حقیقت در فیلمم به تصویر کشیدم و این در حالی است که من برای مطالبی که در فیلمم مطرح کردم مدارک و دلایل کافی داشتم.
پایان پیام/
نظر شما