مهندس احمد دلجو کوهستانی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جیرفت و کهنوج به خبرنگار شبستان گفت: سطح زیر کشت باغات منطقه جنوب کرمان تقریباً 95 هزار هکتار است است که 38 هزار هکتار مرکبات و 35 هزار هکتارنخیلات، 6 هزار هکتار درختان سردسیری و باقی مانده آن سایر باغات را شامل می شود.
وی با اشاره به بالا بودن هزینه های تولید محصولات باغی در این منطقه افزود: مکانیزه نبودن باغات و مراحل داشت و برداشت انواع محصولات، یکی از از دلایل افزایش این هزینه تولید است و البته گاهی کم بودن دانش باغداران نیز به این امر می افزاید.
مهندس دلجو افزود: به دلیل اینکه مراحل داشت و برداشت توسط کارگر انجام می شود و یا گرده افشانی خرما که شامل چندین مرحله است توسط کارگران صورت می پذیرد؛ هزینه ها خود به خود با صرف زمان بیشتر و دقت کمتر افزایش می یابد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی، مکانیزه شدن باغات را نیز نیازمند امکانات قابل قبول دانست و خواستار توجه دولت و تخصیص اعتبارات به این بخش شد.
دلجو بیان داشت: مدیریت باغبانی در این راستا با خریداری دستگاه های گرده افشانی نخیلات در این راه قدم برداشته است؛ زیرا این دستگاه ها راندمان کار و گرده افشانی را 5 برابر افزایش می دهند و با کاهش هزینه های کارگری در هزینه تولید صرفه جویی می شود.
وی مکانیزه کردن، مخصوصا در امر نخیلات را به این دلیل ضروری دانست که کارگران قدیمی گرده افشان یا پیر شده و قادر به فعالیت نیستند و یا فوت کرده اند و این کار نیاز به مهارتی دارد که نسل های امروزی ندارند و به این دلیل مکانیزاسیون ضرورت دارد.
دلجو از مشکل کم آبی در مناطق کوهپایه و دامنه و خشکیدگی باغات بسیاری در این مناطق نیز خبر داد و گفت: باید با ساز و کارهایی مشکل کم آبی در این مناطق رفع و با مدیرت صحیح آب در دشت ها از هدر رفت آب جلوگیری شود.
پایان پیام/
نظر شما