هیئت امنا بازوی ائمه جماعت باشند/امام جماعت، مدیر اول و آخر مسجد

آیت الله حسینی بوشهری معتقد است هیئت امنا باید بپذیرند که امام جماعت مدیر مسجد است و آنها فقط باید بازوان وی باشند چراکه نابسامانی در بحث مدیریت مسجد از عوامل بازدارنده حرکت به سمت تحول در این حوزه است.

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر مرکز حوزه‌های علمیه سراسر کشور رسالت حوزه های علمیه را تربیت شخصیت‌های مؤثر در تبلیغ دین خدا دانست و به خبرنگار شبستان گفت: یکی از مسئولیت‌های اصلی فارغ‌التحصیلان حوزه‌های علمیه بر اساس شرایطی که پیش می‌آید، امامت جمعه و جماعت است.


وی در تشریح موانعی که ائمه جماعات در مدیریت مسجد با آن گریبان‌گیرند، بیان کرد: یکی از مشکلات امروز مساجد اختلاف‌نظر بین امام جماعت و هیئت امنا است همین اختلافات زمینه اقدامات تأثیرگذار را از بین می‌برد.

 

آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: هیئت امنا باید بپذیرند که همان‌طور که امام جماعت نقش پیشوایی دارد، مدیر مسجد هم هست و هیئت امنا باید نقش بازوان امام جماعت را بازی کنند و کمک کنند تا فضایی فراهم شود تا امام جماعت بتواند در آن فضا مدیریت کند.

 

وی افزود: همفکری و تعامل متولیان مساجد بهترین کاری است که در ارتقا و پیشبرد اهداف مسجد مؤثر است و نابسامانی در بحث مدیریت مسجد از عوامل بازدارنده است و حرکت به سمت ارتقای معنویت را کند می‌کند.

 

وی با اشاره به جذب تعداد زیادی به حوزه‌های علمیه برای پذیرفتن مسئولیت سنگین امامت جماعت در حوزه‌های علمیه بیان کرد: امام جماعت نقش پیشوایی دارد و باید از راهکارهایی استفاده کند که نتیجه آن گرایش مردم به دین الهی و قرار گرفتن در مسیر هدایت باشد.

 

آیت الله حسینی بوشهری درباره آداب امام جماعت شدن گفت: قرائت صحیح نماز، ارتباط‌گیری مناسب با مردم، ایجاد زمینه استفاده همه اقشار مردم از مساجد و پیوند بین مردم و مسجد و تقویت امید و رفتار مناسب و ... از جمله وظایف امام جماعت است.

 

وی افزود: مسجد در صدر اسلام علاوه بر اقامه نماز دارای کارکردهای گسترده‌ای بوده و مسایل آموزشی، فرهنگی، سیاسی، نظامی و ... در مسجد پی‌گیری می‌شد. اگرچه امروز این مسایل به محیط‌های جز مسجد منتقل شده اما مردم باید همچنان احساس کنند مسجد برایشان مأمن و پناهگاه است.

 

مدیر مرکز حوزه‌های علمیه سراسر کشور رسیدن به نقطه‌ای که همه مساجد امام جماعت شایسته و کارآمد داشته باشند را نقطه ایده‌آل خواند و ادامه داد: حوزه علمیه به اندازه توان و مقدورات خود در این مسیر تلاش می‌کند اما تقاضا بیشتر از ظرفیت‌ها و امکانات حوزه علمیه است و حوزه‌ها به دلیل کمبود امکانات در جذب و پذیرش افراد برای تحصیل نمی‌تواند به همه انتظارات پاسخ مثبت دهند.

 

آیت الله حسینی بوشهری افزود: تلاش حوزویان و دست‌اندرکاران این است که با گسترش حوزه‌ها و ارتقای سطح فعالیت‌های حوزوی به امر مطلوب و ایده‌آل‌تر نزدیک‌تر شوند.

پایان پیام/
 

کد خبر 169135

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha