ساخت مسجد مردمی بماند/ دولت فقط تسهیلات دهد

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد بر لزوم اختصاص تسهیلات از سوی نهادهای دولتی به خیران مساجد گفت: ساخت مسجد مردمی بوده و باید مردمی بماند.

 

حجت‌الاسلام حمید آقایی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجدکشور بر لزوم حفظ جنبه مردمی ساخت مسجد تأکید کرد و به خبرنگار شبستان گفت: تا به امروز و در طول تاریخ مسجدسازی مردمی انجام می‌شده و نباید رنگ مردمی آن کمرنگ و رنگ دولتی بگیرد.

 

وی اظهار کرد: البته در مقاطعی چون دوران صفویه دولت‌ها در امر ساخت مسجد وارد شدند اما اگر خوب بنگریم می‌بینیم حتی همین مساجد هم به دست اشخاص ساخته شدند و همواره ساخت، اداره و عمران و آبادی مسجد بر عهده مردم بوده، هست و باید باشد.

 

وی درباره نقش دولت در امر مسجدسازی بیان کرد: اما با این وجود از نهادهای دولتی چون شهرداری و وزارتخانه‌هایی مثل وزارت راه و شهرسازی انتظار می‌رود تسهیلات ساخت مسجد را برای مردم فراهم کنند، مثلا در شهرها و شهرک‌ها جانمایی مناسب برای مسجد شود تا خیرین برای ساخت اقدام کنند.

 

حجت‌الاسلام آقایی رونق نهضت مسجدسازی را در گرو تنظیم و تصویب طرح آمایش مساجد دانست و ادامه داد: اگر جانمایی و مکان‌یابی مناسب انجام شود و در طرح هادی و تفصیلی روستاها و شهرها اماکنی مشخص برای مسجد در نظر گرفته شود، بسیاری از مشکلات ساخت مسجد برطرف می‌شود.


به گفته وی، لازم است موانع پیش روی خیرینی که برای ساخت مسجد پیش‌قدم می‌شوند برطرف شود تا روند اداری ساخت مسجد از سوی خیران راحت‌تر و با سرعت بیشتری انجام شود.

 

وی افزود: اگر مکانی بدون مسجد باشد که مردم توانایی ساخت مسجد را نداشته باشند و خیری هم داوطلب نباشد، دولت باید برای ساخت مسجد قدم پیش بگذارد.

 

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد درباره موانعی که مدیریت امام جماعت در مسجد را دچار اختلال می‌کند نیز گفت: یکی از مباحث مهم نرم‌افزاری بحث مدیریت امام جماعت است. طبق فرموده مقام معظم رهبری امام جماعت مدیر طبیعی مسجد است و مدیریت مسجد با امام جماعت است.

 

موازی‌کاری‌های مضر حذف شود
وی افزود: امام جماعت باید توانمندی لازم را برای مدیریت فرهنگی مسجد داشته باشد اما بسیاری از ائمه جماعات موفق و توانمند با موانعی برای مدیریت مواجه هستند که حذف موازی‌کاری‌های مضر در برنامه‌های فرهنگی مسجد می‌تواند این مشکل را برطرف کند.

 

به اعتقاد وی، بسیاری از اختلالاتی که در مدیریت داخلی مسجد وجود دارد هم به موازی‌کاری‌های مضر بین دستگاه‌هایی که خود را متولی مساجد می‌دانند، برمی‌گردد. اگر با حذف موازی‌کاری‌های مضر مشکل برطرف نشد باید در مسجد کمیته‌های مشترکی بین امام جماعت، هیئت امنا، بسیجیان و سایر اعضای حاضر در مسجد تشکیل شود تا اختلاف نظرها رفع شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 169134

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha