پیشنهادات غلامی برای شبانه روزی شدن مساجد

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پشتیبانی امور مساجد کشور، اختصاص ردیف بودجه خاص برای اداره مسجد را مقدمه و لازمه باز بودن درب مساجد در همه ساعات شبانه‌روز دانست.

حجت‌الاسلام محمد غلامی، رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پشتیبانی امور مساجد کشور در حاشیه اجلاس سراسری نماز در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی شبستان به اجلاس در بررسی نقش وقف و نذورات در ساخت مسجد، گفت: مسجد موقوفه است و از گذشته تا امروز مردم ملک شخصی خود را برای ساخت مسجد وقف انتفاعی کرده و می‌کنند.

 

وی بر اساس آخرین آمار سامانه سازمان اوقاف تعداد مساجد موجود را بالغ بر 63 هزار باب در سراسر کشور دانست و اظهار کرد: این تعداد مسجد نسبت به جمعیت 75 میلیونی ایران بسیار کم است و لازم است قبل از وقف در هر حوزه‌ای به وقف در حوزه مسجد توجه و سرمایه گذاری کرد.

 

حجت‌الاسلام غلامی به اشتباه بسیاری از مردم به ساخت حسینیه و مهدیه به جای مسجد اشاره و بیان کرد: اگرچه ساخت حسینیه و مهدیه هم خوب است اما آنچه که در گفتار ائمه اطهار (ع) و در بیان امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب به آن تأکید شده، ساخت مسجد است.


وی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان مبنی بر ارایه پیشنهاد و راهکارهای عرضه خدمات مسجد در همه ساعات شبانه‌روز، اظهار کرد: برای اینکه مسجد شبانه‌روزی شود باید ردیف بودجه خاصی به اداره مسجد برای تأمین حقوق خادم و تأمین هزینه آب و برق و ... اختصاص یابد.

 

وی افزود: در حالی که در حال حاضر رقمی که به خادمان داده می‌شود بسیار ناچیز و فقط با هدایای نمازگزاران تأمین می‌شود، بسیاری از آنها برای گذران زندگی مجبورند به کاری جز خدمت به مسجد هم مشغول باشند. نمی توان با این رقم ناچیز از آنها خواست در همه شبانه روز مسجد را باز نگه دارند.

 

حجت‌الاسلام غلامی، تعیین متولی خاص برای هر یک از امور مساجد و حضور امام جماعت و روحانی در تمام مساجد را از جمله راهکارهایی دانست که برای باز بودن درب مساجد باید به آنها توجه شود.

 

به گفته وی، آبادانی مسجد در گرو حضور امام جماعت فعال است و مرکز متولی تربیت امام جماعت باید در این زمینه با سرعت بیشتری اقدام کند.

 

وی مسجد را از حقوق شهروندی دانست و گفت: مردم عوارض می‌دهند و سهمی از عوارض باید در موضوعات دینی و در مسجد هزینه شود.

 

وی افزود: مسجد با زندگی روزمره مردم گره خورده است. مسجد برکاتی دارد که آن برکات در جایی جز مسجد نیست وکارکردهای مسجد بسیار گسترده‌تر از حسینیه و مهدیه و یا سایر اماکن مذهبی است.

 

معاون امور بقاع و امور متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه با ابراز تأسف از اینکه مساجد متولی خاصی ندارند، اظهار کرد: همه دستگاه‌ها خود را متولی می‌دانند ولی از لحاظ قانونی مرکز یا سازمان متولی نداریم از همین رو ساخت مسجد یا افزایش تعداد آن در اقصی نقاط کشور از سوی مرکز خاصی پی‌گیری جدی نشده است.

 

وی با اشاره به اینکه مردم ایران همواره در کارهای خیر و ساخت مسجد پیش‌قدم بوده و هستند، ادامه داد: امیدواریم با تصویب طرح آمایش مساجد در ستاد پشتیبانی و هماهنگی امور مساجد و همت مردم نیاز جامعه را به مسجد برطرف کنیم.


وی خاطرنشان کرد: دولت، مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد با هم باید به مسجد توجه بکنند و در رفع مشکلات آن بکوشند.

 

پایان پیام/

کد خبر 169129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha