مقابله با آلاینده های دریاچه زریبار متولی ندارد

مدیرشبکه بهداشت مریوان از گسترش مواد آلاینده و زباله در دریاچه زریبار انتقاد کرد و گفت: در مبحث لایروبی و پاکسازی این دریاچه هیچ دستگاهی متولی نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، یوسف حامدی ‌فر، مدیرشبکه بهداشت مریوان دوشنبه شب (13شهریور) در چهارمین کارگروه بهداشت و امنیت غذایی استان کردستان، اظهار داشت: دریاچه زریبار به عنوان بزرگترین چشمه آب شیرین جهان و یکی از مراکز اصلی گردشگری و تأمین آب شرب منطقه  شمار می آید که متأسفانه با غفلت مسئولان و متولیان امر روز به روز وضعیت بدتری پیدا می کند.


وی افزود: وجود آلاینده های مختلف و انباشت زباله در قسمت های مختلف این دریاچه مشکلات زیست محیطی بسیاری را به وجود آورده است و هم اکنون در مبحث لایروبی و پاکسازی این دریاچه هیچ دستگاهی متولی نیست.


مدیر شبکه بهداشت مریوان اظهار داشت: وجود دست‌فرشان عرضه کننده مواد غذایی و بیش از 9 مرکز فروش مرغ زنده به همراه عدم محلی مناسب و جایگاهی برای دفع زباله‌ ها و بازیافت آنها از جمله چالش‌ های بهداشتی شهرستان مریوان به شمار می‌ آید.


حامدی‌فر تصریح کرد: عدم حصارکشی مراکز جمع‌ آوری زباله، نوبد متولی برای امر لایروبی و پاکسازری دریاجه زریبار، مشکلات بهداشتی بازارچه مرزی باشماق و وجود سگ‌های ولگرد در مناطق شهری و روستایی به ویژه در محوطه بازارچه از دیگر معضلات بهداشتی شهرستان مریوان به شمار می ‌آید.


مدیر شبکه بهداشت مریوان افزود: به منظور ساماندهی مرز رسمی باشماق از لحاظ شاخص‌های بهداشتی باید داکت ضدعفونی وسایل نقلیه در این مکان احداث شود و از ورود دست‌ فرشان دوره گرد توزیع کننده مواد غذایی جلوگیری شده و ارگانی متولی برای آب و فاضلاب این مکان در نظر گرفته شود.


حامدی ‌فر، از وجود سگ‌ های ولگرد در مناطق شهری و روستایی این شهرستان به عنوان یکی از عوامل انتقال دهنده بیماری‌ های گوناگون نام برد و افزود: سال گذشته بیش از 510 سگ والگرد معدوم شده و طی پنج ماه اخیز نیز تاکنون 210 سگ ولگرد معدوم شده‌اند و این روند همچنان با جدیت دنبال می‌ شود.


سیروس شاه‌غیبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان نیز در این کارگروه بر ساماندهی کشتارگاه‌ های سنتی استان تأکید کرد و افزود: کشتارگاه صنعتی سنندج توانایی تأمین نیاز همه شهرستان‌های استان را دارد.


وی افزود: مصرف مرغ زنده در استان بسیار محدود بوده و مردم کردستان رغبت کمی به این امر دارند اما با تمام توان برای صنوف مزاحم و مجرم در خصوص عرضه مرغ زنده در هر جای استان برخورد قاطع می شود.


شاه‌ غیبی تصریح کرد: هم‌ اکنون استان کردستان با تولید 55 هزار تن گوشت مرغ یکی از استان ‌های تأمین کننده گوشت مرغ در شمالغرب و منطقه 7 کشور بوده و از لحاظ تأمین مرغ مصرف داخل استان نیز هیچگونه مشکلی نداریم.

 

پایان پیام/

کد خبر 168895

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha