بررسی ادبیات داستانی ایران در دانشگاه های هند

با مشارکت بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان و مرکز تحقیقات فارسی دهلی نو سلسله برنامه های آشنایی با ادبیات داستانی بعد از انقلاب در دانشگاه های جواهر لعل نهرو ، دانشگاه دهلی و دانشگاه اسلامی علیگر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،در این برنامه ها که 6 تن از نویسندگان صاحب نام انقلاب اسلامی حضور داشتند، علی رضا قزوه مدیر مرکز تحقیقات دهلی نو در دپارتمان زبان فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو گفت: تاکنون داستان های 16 تن از نویسندگان ایرانی در قالب 9 کتاب به زبان اردو در هند منتشر شده است و تمام این کتابها به همت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد ، مرکز تحقیقات دفارسی دهلی نو و با ترجمه استادان و مترجمان هندی انجام شده است و خوشبختانه تمام این 6 نویسنده ای که امروز در خدمت شان هستیم اثار داستانی شان در هند به زبان اردو منتشر شده است.


وی افزود: امروز کتابهای داستان این نویسندگان همچنین در این دپارتمان با حضور مترجمان و نویسندگان رونمایی می شود.


خانم ذاکره قاسمی رییس دپارتمان زبان فارسی این دانشگاه، پروفسور شریف حسین قاسمی و پروفسور نیازمند صدیقی نیز این مراسم در باره ادبیات داستانی ایرانی سخنرانی کردند.


خانم ها راضیه تجار، زهرا زواریان و سمیرا اصلان پور در باره آثار داستانی خود و زنان نویسنده ایرانی همچنین عبدالمجید نجفی ، مجید ملامحمدی و علی اکبر والایی در باره دیگر ویژگی های ادبیات داستانی ایران سخن گفتند.



در برنامه دیگری که در در دانشگاه دهلی برگزارشد،احمد عالمی سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در باره اهمیت زبان فارسی و نقش داستان نویسی مطالبی را بیان کرد.


سپس علی رضا قزوه در باره تلاش های انجام شده در معرفی ادبیات معاصر از سوی مرکز تحقیقات گزارشی ارائه کرد و یادآور شد: تاکنون در این 5 سال اخیر بیش از 150 نویسنده و شاعر ایرانی از هند دیدار کرده اند و در برنامه های مختلف ادبی آثار خود را ارائه نموده اند و به گمانم این باید بیشتر آمار حضور ادیبان ایرانی در یک کشور خارجی باشد.


در ادامه مطالبی پیرامون ادبیات داستانی زنان، کودک و نوجوان، طنز، ادبیات دینی و خاطرات جنگ و رمان های دفاع مقدس ارائه شد.


در دانشگاه اسلامی علیگرکه با حضور خانم بیگم صبیه سیمی شاه همسر رییس این دانشگاه علیگربرگزارشد، به بررسی داستان نویسی زنان ایرانی پرداخته شد.


در این برنامه، خانم " آذرمیدخت صفوی" که آثار داستانی خانم های نویسنده ایرانی را به اردو ترجمه کرده است، تمام سخنرانی ها را به زبان اردو و انگلیسی برگردان کرد .


رییس اتحادیه نویسندگان زنان هند خواستار ترجمه داستان های نویسندگان زن ایرانی به زبان هندی شدند. مدیر مرکز تحقیقات دهلی نو نیز در باره نقش زنان در پیش از انقلاب و در انقلاب اسلامی سخن گفت و از جمله یادآور شد که رکورد تیراژ کتابهای چاپ شده در ایران از ابتدا تا اکنون در چند سال قبل توسط یکی از زنان ایرانی شکسته شده و خانم حسینی نویسنده کتاب " دا" که خود از قهرمانان زن ایرانی در دفاع مقدس است، توانست در طی فقط 4 سال 150 بار کتابش را تجدید چاپ کند و از این لحاظ نیز زنان ایرانی از مردان جلوتر هستند.


وی افزود: امروز در ایران بیشترین افتخارات علمی و پژوهشی به دست توانای زنان ایرانی رقم می خورد.
 

پایان پیام/

کد خبر 168831

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha