به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود تولایی، رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور در نشست خبری دومین جشنواره جهادگران علم و فناوری و نمایشگاه دستاوردهای اختراع، ابتکار و پژوهش بسیجیان گفت: سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با هدف کمک به توسعه و تعمیق انقلاب اسلامی در بعد نهضت نرم افزاری و تولید علم کشور با بهره گیری از ظرفیت های بسیج و مراکز و دستگاه های علمی و پژوهشی کشور با اهداف شناسایی، جذب و هدایت ایده های خلاقانه و حمایت از نخبگان نوآوران و کارآفرینان علمی، پژوهشی و توسعه و تقویت تشکل های علمی و پژوهشی تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: امروز در شرایطی که رهبر معظم انقلاب تکلیف همگان را جهاد علمی دانسته است و این موضوع مهم را با دغدغه دنبال می کنند باید هر چه بیشتر انقلابی بوده و در این عرصه پیشتاز باشیم.
تولایی خاطرنشان کرد: سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور به عنوان ستاد هدایت نظارت و حمایت از فعالیت اقشار دانشور از جمله اساتید، دانشجویان، دانش آموزان، فرهنگیان، مهندسان، پزشکان و طلاب وظیفه دارد تا با ایجاد سازوکارهای مطلوب و تدوین برنامه های راهبردی این اقشار را در راستای تحقق اهداف متعالی علمی نظام هماهنگ و حمایت کند.
رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور با اشاره به اینکه ایران یک کشور مملو از جوانان نخبه است تصریح کرد: کشور ما سرشار از جوانان نخبه است در حالی که سازوکارهای جاری در کشور قادر به مدیریت این توان عظیم نیست اما اتکا به ظرفیت های اجتماعی منجر به فتح قله های بلند علمی می شود.
وی با بیان اینکه ما باید امروز با سازوکارهای لازم وارد عرصه علم و تکنولوژی شویم اذعان داشت: کشورهای غربی امروزه با رشد منفی جمعیت روبرو هستند به همین دلیل بهترین امکانات و تجهیزات را برای جمع آوری و جذب جوانان خلاق و مبتکر به کار گرفتند همچنین باید گفت که امروزه تجارت مغزها بسیار پرسودتر از سایر تجارت ها است.
تولایی اضافه کرد: هفته بسیج فرصتی برای ارایه گزارش ها و ظهور و بروز فعالیت های سازمان بسیج علمی و پژوهشی در عرصه های مختلف علمی است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره جهادگران علم و فناوری تصریح کرد: دومین جشنواره جهادگران علم و فناوری با هدف جریان سازی ایجاد انگیزش عمومی برای حضور در جهاد علمی و کمک به توسعه و رشد علم در کشور بر پایه تفکر بسیجی دوم و سوم آذر در دانشگاه امیرکبیر برگزار می شود.
رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی و فناوری به اهمیت برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: به طور کلی همه اقشار دانشجور بسیجی کشور فعالیت های علمی در سطوح مختلف اما به طور منفصل و جداگانه ای دارند و سازمان بسیج علمی کشور به عنوان ستاد هدایت و حمایت شبکه سازی ظرفیت های علمی اقشار بسیجی نقش ستاد پشتیبان را ایفا می کند.
وی اضافه کرد: با برگزاری این جشنواره سعی داریم انگیزش عمومی برای همه ایجاد کرده و با شناسایی افراد نخبه و مبتکر بسیجی و جمع آوری ایده های خلاق برای رفع خلاءهای موجود در راستای تحقق سند چشم انداز 20 ساله نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کنیم.
تولایی تقدیر از نخبه مبتکر را یکی از برنامه های مهم جشنواره عنوان کرد و گفت: براساس دستورالعمل ابلاغی سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری به نمایندگان خود در 31 استان کشور انتخاب اقشار مختلف از جمله پزشکان اساتید، دانشجویان، فرهنگیان بسیجی نخبه و پژوهشگر مخترع و سایر مردم توسط سازمان های مربوطه صورت گرفته برای جشنواره معرفی شدند.
وی اضافه کرد: هشت نفر از کسانی که در نمایشگاه ابتکارات و اختراعات و طرح های برتر بسیجیان رتبه کسب کرده اند و هشت نفر از برگزیدگان جشنواره جهادگران علوم و فناوری انتخاب می شوند و به عنوان برگزیدگان مبتکر و نخبه بسیجی از آنان نقدیر به عمل می آید همچنین 300 نفر شرکت کننده مبتکر بسیجی جوایزی به رسم یادبود اهدا می شود.
رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور با اشاره به افتتاح نمایشگاه اختراعات و ابتکارات در دوم آذر افزود: این جشنواره برای عرضه خلاقیت ها و نوآوری های اقشار مختلف بسیجی است، اگر تفکر بسیجی با علم و ایمان همراه شود به طور قطع کشور در مسیر دولت ترقی قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر هزار طرح پژوهشی اختراع و ابتکار در سراسر کشور در سطوح مختلف آماتور، نیمه حرفه ای و حرفه ای مورد حمایت سازمان بسیج علمی قرار گرفته است.
تولایی گفت: افتتاح مراکز حمایت و هدایت از مراکز کاربردی یکی دیگر از برنامه های ما در هفته بسیج است.
وی خاطرنشان کرد: مقرر شده بود از 220 نفر از مخترعان و مبتکران سازمان بسیج علمی و پژوهشی در جشنواره جهادگران تقدیر به عمل آید که به دلیل صرفه جویی در وقت و کمبود فضا فقط از سرگروه های آنها تجلیل می شود.
گفتنی است، نشست خبری جشنواره جهادگران علم و فناوری کشور امروز یکشنبه، 29 آبان در سالن همایش های بسیج علمی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما