جشنواره قلم باید در تمامی شاخه های خوشنویسی برگزار شود

<BR> معاون امور هنری گفت: امیدوارم در جشنواره خوشنویسی قلم به برخی بخش های خوشنویسی به عنوان بخش های تکمیلی توجه ویژه ای مبذول شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  دومین جشنواره خوشنویسی قلم صبح امروز با حضور حمید شاه آبادی و جمعی از اساتید و هنرمندان این عرصه در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت.


شاه آبادی در خصوص این جشنواره گفت: خوشبختانه خوشنویسی در کشور ما به طور جدی رو به رشد است و یکی از مهم ترین رشته هایی است که توانسته ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کند و فراگیر شود. یعنی هم در سطح توسعه فراگیر آن شاهد پیشرفت و جدیت هستیم و هم در سطح تخصصی و حرفه ای.


وی در ادامه افزود: جشنواره قلم جشنواره ای نو پا است و امروز دومین دور آن در سطح استانی برگزار شده است. شاید اگر با سایر جشنواره های خوشنویسی که در سطح ملی و بین المللی برگزار می شوند، مقایسه کنیم، باید انتظار محدود و متعارفی داشته باشیم، اما پذیرفته شدن 160 اثر خوب و ارزشمندِ جوانان و بخصوص بانوان نشان دهنده موفقیت این جشنواره در ارتباط برقرار کردن با مخاطب است و همچنین اهمیت این جشنواره برای متولیان آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناخته شده است.


معاون امور هنری تصریح کرد: بیشتر آثاری که ارائه شده مدیون کارهای پژوهشی و آموزشی در طول دوره است. وجود کارگاه های آموزشی و ورک شاپ ها در طول این دوره باعث ارتقا این جشنواره شده است. خوشبختانه جامعه اساتید نیز حمایت لازم را از این رشته و از این جشنواره انجام داده اند.


شاه آبادی خاطرنشان ساخت: امیدوارم در آینده در این جشنواره به برخی بخش های خوشنویسی به عنوان بخش های تکمیلی توجه ویژه ای مبذول شود. این جشنواره باید در حوزه های ثلث و نثر هم بتواند حضور و بروز جدی داشته باشد. اینها ریشه های خوشنویسی ایرانی هستند. در واقع خوشنویسی هنری است که در فرهنگ و تمدن ما ریشه دارد و باید به طور جدی مورد صیانت و مراقبت قرار بگیرد. با قدمتی که خوشنویسی در فرهنگ ما دارد، باید خود را مرکز این هنر در عالم بدانیم.


وی با اشاره به بحث آموزش خوشنویسی ابراز کرد: امروز حوزه خوشنویسی در تمامی مراکز مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر کشور انجمن های تخصصی دارد که هنرجو می پذیرند. شاید هیچ یک از ادارت ارشاد در تهران و شهرستان ها نباشد که کلاس های خوشنویسی برگزار نکند. اضافه بر آن تشکل های دیگری در شهرداری ها و فرهنگسراها گرفته تا دیگر بخش ها کلاس خوشنویسی برگزار می کنند.


شاه آبادی عنوان کرد: حوزه خوشنویسی نیاز به صبر و بردباری دارد. استاد خوشنویسی وقتی استاد شده که توانسته به ممارست، صبر، آرامش و سکینه ای که لازمه این هنر است، دست پیدا کند و شخص عجول نمی تواند در این رشته به مقاماتی برسد.


بنا به گزارش روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی در خاتمه اظهار کرد: ما هرگز اعتقاد نداریم بواسطه یک دو سالانه بین المللی در یک استان سایر اقدامات در سایر استان‌ها باید محدود شود و به همین خاطر است که از این جشنواره حمایت شده و می شود. انشاالله این جشنواره نقش موثرتری در فرهنگ کشور ما و عرصه خوشنویسی ایفا کند.


گفتنی است، حجت الاسلام والمسلمین ناصر وکیلی دبیر اجرایی دومین جشنواره منطقه ای قلم است و مراسم اختتامیه دومین جشنواره خوشنویسی قلم 20 شهریور ماه در همین فرهنگسرا برگزار می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 168693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha