به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و رئیس شورای سیاستگذاری همایش روز جهانی فلسفه 2012 به تبیین موضوع همایش این و اهداف آن پرداخت و گفت: روز جهانی فلسفه که همه ساله در یکی از کشورهای جهان برگزار می شود، فرصت مغتنمی را برای اندیشمندان ایران فراهم می آورد تا یافته های علمی خود را در عرصه فلسفه به معنای عام خود به اشتراک گذاشته و ضمن ورود به گفتگوهای علمی سازنده، نگاهی از بالا نیز به وضعیت فلسفه در کشور داشته باشند.
وی افزود: مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به دلیل جایگاه والای خود در عرصه مباحث فلسفی کشور و نگاه ویژه اساتید و دانشجویان کشور به آن وظیفه خود می داند که این فرصت را مغتنم شمرده و زمینه تبادل اندیشه های فلسفی را هر چه بیشتر فراهم آورد. به همین منظور در سال 1391، همزمان با روز جهانی فلسفه قصد داریم کنفرانسی را با هدف بررسی تحولات و وضعیت فلسفه در ایران برگزار کنیم.
حجت الاسلام خسروپناه با اشاره به سیاست های کلان همایش بزرگداشت روز جهانی فلسفه در ایران تصریح کرد: مقصود از فلسفه در این عنوان مفهومی موسع است که حیطه های کلام، عرفان، منطق و تا حدی مباحث فلسفی علوم تجربی و انسانی را نیز شامل می شود. مهمترین سیاستهای اصلی حاکم بر فعالیت های علمی مرتبط با روز فلسفه را میتوان در قالب مشارکت حداکثری اساتید و دانشجویان در دانشگاههای کشور و طلاب و استادان حکمت اسلامی در حوزه های علمیه در جهت کمک به تصمیم سازی های درست در بخش تصمیم گیر کلان کشور دانست.
کمک به اهداف نقشه جامع علمی کشور
رئیس شورای سیاستگذاری همایش روز جهانی فلسفه تأکید کرد: همچنین ایجاد فضای گفتگوی صمیمانه میان اساتید و دانشجویان با هدف بررسی وضعیت فعلی فلسفه در کشور، به دست آوردن تلقی مناسب از وضعیت مطلوب فلسفه در کشور و وصول به برخی راهکارهای مناسب برای حرکت در مسیر مطلوب، برقراری ارتباط علمی عمیق تر میان اساتید از یک سو و دانشجویان و کمک به اهداف نقشه جامع علمی کشور و سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 از مهمترین سیاستهای اصلی حاکم بر فعالیت های علمی مرتبط با روز فلسفه است.
وی درباره موضوعات این همایش ابراز کرد: بررسی وضعیت آموزش فلسفه در کشور در مقاطع مختلف تحصلی و دانشگاهی و حوزوی، بررسی وضعیت پژوهش های فلسفی در قالب پایان نامه، رساله، طرح های پژوهشی، بررسی وضعیت انجمن های علمی مرتبط با فلسفه از حیث تعداد، تنوع، تعداد اعضاء، نوع فعالیت و گستره فعالیت و...، بررسی مجلات علمی پژوهشی، علمی ترویجی، علمی تخصصی و دانشجویی مرتبط با مباحث فلسفی از حیث تنوع، خوانندگان و غیره از جمله موضوعات مورد بررسی در این همایش است.
بررسی جایگاه زنان در فلسفه کشور
حجت الاسلام خسروپناه بیان کرد: در این همایش علاوه بر اینکه «جایگاه زنان در فلسفه کشور» به عنوان موضوع خاص مورد بررسی قرار می گیرد، مباحثی همچون بررسی کاربردی بودن یا کاربردی کردن فلسفه در سطح جامعه، بررسی تنوع موضوعات و مکاتب فلسفی مورد توجه در ایران، بررسی وضعیت نیروی انسانی در فلسفه، بررسی وضعیت بازار نشر کتاب های فلسفی، بررسی وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان فلسفه در بازار کار ایران، بررسی وضعیت بنیادهای فلسفی در کشور، بررسی وضعیت جوایز و جشنواره های علمی مرتبط با مباحث فلسفی و بزرگداشت بزرگان فلسفه در کشور نیز مورد توجه است.
وی با اشاره به قالبهای تعیین شده برای بررسی موضوعات مذکور ابراز کرد: فعالیت هایی امسال برای روز جهانی فلسفه و با هدف بررسی وضعیت فلسفه در ایران انجام می گیرد، در قالب های مختلف نگارش مقاله، مصاحبه علمی و نظر سنجی است و از مقالات ارسالی توسط صاحبنظران نیز استقبال میکنیم.
حجت الاسلام خسروپناه ادامه داد: همچنین در طرح نظرسنجی بنا داریم از طریق اخذ نظرات اساتید و نیز دانشجویان کشور در خصوص وضعیت فلسفه در کشور بر اساس روش های علمی، با سنجش وضعیت فعلی و تصویر وضعیت مطلوب، فاصله موجود به دست آمده و راهکارهای وصول به وضعیت مطلوب بررسی نماییم. این نظر سنجی بعد از تحلیل علمی در قالب کتاب در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد و تحلیل نظرسنجی فارغ از داده های اولیه آن گزارش مختصری می شود که برای سیاست گزاران علمی کشور نیز می تواند راهگشا باشد.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران خاطرنشان کرد: کمیته علمی همایش متشکل از صاحبنظران و اساتید برجسته تشکیلمی شود و دبیری علمی و اجرایی همایش بر عهده دکتر رضا اکبری است و در کنار شورای سیاستگذاری فعالیت می کند.
شایان ذکر است، علاقه مندان برای کسب اطلاع بیشتر میتوانند از طریق پست الکترونیکی Philosofy.conf@gmail.com و شماره تماس 09198860169، پرسشهای خود را مطرح نمایند.
پایان پیام/
نظر شما