به گزارش خبرنگار دفاعی شبستان، امیرفرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا در نشست خبری با اصحاب رسانه در بخش دوم سخنان خود با اشاره به رزمایش ولایت در سال 89 یادآور شد: در حین این رزمایش دو فروند هوایپمای جاسوسی آمریکایی به موقع در چند مایلی مرز ورود به جمهوری اسلامی شناسایی شده اند این هواپیماها به قصد جمع آوری اطلاعات آمده بودند اما توسط سامانه شنود الکترونیکی شناسایی شدند و قبل از ورود با آنها برخورد شد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با بیان اینکه تمام ماموریت های هوایی در عرصه آفندی با این قرارگاه هماهنگ می شوند و تمامی کنترل های هوایی لحظه به لحظه انجام می شود افزود: در طی طرح های ولایت که سفر مقام معظم رهبری به اقصی نقاط کشور است هر گونه هماهنگی تاکتیکی با مناطق مذکور در این پدافند دنبال می شود.
وی اظهار کرد: در رزمایش سایر نیروها نیز ما نیازمند پشتیبانی پدافند هوایی هستیم تا حریم هوایی حفظ شود و اتفاقی برای آنها نیفتد نمونه این موضوع بحث دستگیری ریگی ملعون در سال 89 بود.
وی ادامه داد: بحث دستگیری ریگی نمونه ای از هماهنگی و انسجام پدافند هوایی است هواپیمای موردنظر در سال 89 قصد عبور از حریم هوایی به همراه چند پرواز دیگر را به صورت همزمان داشتند که در بامداد یک روز با شناسایی به موقع و کنترل هوایی قبل از انهدام هواپیما در یک کشاکش ماموریتی 75 دقیقه ای هواپیمای ریگی مجبور به نشستن شد و ریگی ملعون در حال خواب دستگیر شد.
وی با اشاره به تخصص و تعهد نیروهای این قرارگاه اظهار کرد: نیروهای انسانی در قرارگاه پدافند هوایی مجزا از سازمان نیستند و به نوعی خود را با تغییر وضعیت و دیدگاه پدافندی تطبیق می دهند و در مناطقی خدمت می کنند که باید دانش لازم را داشته باشند و از سوی دیگر در جهت ارتقاء علم خود نیز باشند کسی از این نیروها تقدیر نمی کند زیرا کار آنها دیده نمی شود.
وی افزود: اولین مولفه نیروهای پدافند ایمان است که اگر این مولفه نباشد تجهیزات سه برابری هم به درد ما نمی خورد.
وی با بیان اینکه تجهیزات مولفه دیگری در اداره پدافند هوایی اظهار کرد: امروز پدافند هوایی زمین گیر و غیرعملیاتی نیست و نیازمند قطعات خارجی نیست بلکه قطعات موردنیاز پدافند هوایی در دانشگاهها و مراکز تحقیقات پدافند هوایی و جهاد دانشگاهی پدافند هوایی تولید می شود که اگر این موضوع نبود از بعد هوا و فضا مجبور به نفوذ دشمن به عنوان نقاط کور بودیم.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس نم خاطرنشان کرد: در این اجلاس هیچ پروازی در هوا و فضا به عنوان پروازی که اجلاس را بر هم بزند ندیدیم زیرا این اجلاس بر حق بود و اگر مانند اجلاس عراق بر حق نبود با رشادت های شهیدانی همچون شهید دوران مواجه می شد. زیرا آن اجلاس بر حق نبود و نباید برگزار می شد.
وی گفت: دو سرباز پرندگان و پروازهای مسافربری هماهنگ شده و مسافربری نیروی هوایی جمهوری اسلامی برای حفظ و قداست اجلاس پرواز دیگری نداشتیم.
وی اضافه کرد: تجهیزات ما کاملاً بومی است و پدافند هوایی استقراری را دنبال نمی کنیم بلکه روشهای ما در پدافند هوایی چابکی و چالاکی است و به دنبال پدافند هوایی چابک و چالاک هستیم. که دقیق و به موقع ببینیم و مفهوم کنیم و خود منهدم نشویم اگر روشها را تغییر ندهیم این اتفاق نمی افتد.
وی با اشاره به برگزاری رزمایش بزرگ پدافند هوایی با شرکت تمام نیروهای مسلح اظهار کرد: این رزمایش در اواخر مهر یا اوایل آبانماه سال جاری برگزار می شود این رزمایش با هدف آمادگی نیروی انسانی تعامل و تفاهم میان تمام سامانه های ارتش و سپاه، شناخت آسیب پذیر عملیات هوایی، به عنوان لایه های مخفی انجام می شود.
وی گفت: لایه های تاکتیکی جدید در این رزمایش شناخته می شود و آموزشهای دقیقی متناسب با آن انجام می شود.
امیراسماعیلی با اشاره به اینکه در دانشگاه شهید ستاری اموزشهای تکنیکی و تئوری پدافند هوایی انجام می شود اظهار کرد: آموزشهای عقیدتی و مذهبی، امنیتی و ایمنی، مدیریتی و تاکتیکی، توسط پیشکسوتان و اساتید حوزه دفاع مقدس برای نیروهای این قرارگاه انجام می شود.
وی از همکاری 250 نخبه کشوری با پدافند هوایی کشور خبر داد و اظهار کرد: قرارگاه پدافند هوایی در سه راس یک مثلث شامل قرارگاه پدافند هوایی، صنایع کشور و دانشگاهها استفاده می کنند در حال حاضر 250 نخبه کشوری با این قرارگاه همکاری می کنند و با تقویت دو بال بومی سازی و تولیدات ایرانی این قرارگاه فعالیت می کند.
وی از تشکیل سامانه فرماندهی و کنترل بومی کشور خبر داد و اظهار کرد: دستاوردهای جدید پدافند بعد از تشکیل قرارگاه سامانه مغز متفکر قرارگاه پدافند هوایی که تقریباً 8 ماه از فراهم کردن زمینه های اولیه آن می گذرد و بعد از گذشت 8 ماه دیگر شاهد یک سامانه تمام ایرانی فرماندهی پدافند هوایی در جمهوری اسلامی خواهیم بود در حقیقت در شهریور سال 92 کلید بهره برداری از این سامانه خورده می شود.
فرمانده پدافند هوایی خاتم الانبیاء در مورد بخش راداری اظهار کرد: رادارهای شهاب و ثامن با قابلیت تکنیکی کم نظیر از جمله دستاوردهای این قرارگاه هستند. که از رادارهای قبلی بسیار پیشرفته تر و مجهزتر هستند.
وی گفت: پدافند هوایی تک فرکانسی و تک طیفی نیست این رادارها دارای تمام فرکانسها هستند و ما را در عرصه راداری به استقرار عملیاتی می رسانند در بحث شنود الکترونیکی نیز سیستم کم نظیری هستند که در خاورمیانه به دست فرزندان ملت ما طراحی شده اند.
امیر اسماعیلی تصریح کرد: امروز در چندین نقطه شاهد استقرار سایت های شناسایی و اطلاعات هستیم در حوزه دیده بانی نیز منحصر به سرباز و دوربین نیستیم بلکه سیستم راسط را به کار گرفته ایم که تمامی اطلاعات حوزه محلی را به موقع به ما ارسال می کنند.
وی ادامه داد: در سامانه موشکی نیز به دو نوع سامانه موشکی مرصاد و صیاد که صنعت موشکی کشور را دنبال می کنند در قابلیت های بالای الکترونیکی و هدایت موشکی دنبال می شود
فرمانده پدافند هوایی خاتم الانبیاء اظهار کرد: در عرصه توپخانه نیز سامانه های ما با توجه به سیستم های جدید تغییرات تاکتیکی زیادی داشته اند قرارگاه با این ساختار جدید در دو قالب با نامهای صبا و شاهد در عرصه جدیدی مبتنی بر فناوری ها و دستاوردهای جدید علمی را دنبال می کنند و در مقابل جنگ الکترونیکی به فناوریهای جدیدی دست یافته است.
وی با اشاره به طرح نور ولایت و طرح جامع پدافند هوایی اظهار کرد: این دو طرح توسط مقام معظم رهبری مصوب و به ما ابلاغ شد در این طرح پدافند هوایی ارتش و سپاه با بهره گیری از بیانات مقام معظم رهبری به عنوان چراغ راه مدیریت می کند.
وی افزود: در کنار سایر نیروها قرارگاه پدافند هوایی این تضمین را به ملت می دهد که شایعات تهدید و هماهنگ علفهای هرز جنگ نرم هستند دشمن با کمترین هزینه در مورد شایعات به نتیجه می رسد اما مهم اینجاست که به موقع ما علفهای هرز او را از بین ببریم.
امیر اسماعیلی هدف تهدیدات دشمن را اسلامی بودن جمهوری اسلامی دانست و افزود: جمهوری اسلامی در مقابل ظلم ها سکوت نمی کند در عرصه دفاعی در مقابل تهدیدات دشمن و تهدیدات ساعت به ساعت آنها ما چند قدم از آنها جلوتر هستیم هر چند آنها ساعت به ساعت تهدیدات خود را اعلام کنند.
وی گفت: پدافند هوایی برای دفاع از هر نقطه باید لایه به لایه وارد شود و بسته به نوع تهدیدات و مناطق جغرافیایی این موضوع تغییر می کند در یک نقطه حساس علاوه بر استفاده از هواپیماهای پدافندی و سامانه موشکی ممکن است از توپخانه نیز در بحث انهدام و درگیری استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه پدافند هوایی سایر کشورها برای ما تهدید نیست اظهار کرد: ما باید در مقایسه با پدافند آنها آفند آنها را بسنجیم و بدانیم آفند آنها کجاست و ما باید کجا قرار بگیریم.
امیر اسماعیلی با بیان اینکه ساخت سامانه اس 300 از طرف کشور متعهد منتفی شد افزود: در پی این موضوع و برای مقابله با تهدیدات دشمنان شناسایی و قطعات این سامانه امسال آماده شده است و سیستم جدید و پیشرفته تری از اس 300 با عنوان اس 373 در حال پی ریزی است و بالغ بر 30 درصد کار انجام شده و تکنولوژی آن قبلاً در کشور موجود نبوده است اما در حال حاضر این بستر فراهم شده است.
وی افزود: سامانه بومی جمهوری اسلامی ایران باید تمامی این تجهیزات را دربرمی گیرد در حقیقت باید پیشرفتهای راداری ده سال آینده را در خود جای دهد انشاالله در سال آینده یا انتهای سال 91 خبر راه اندازی و بهره برداری از ان را اعلام می کنیم.
وی با اشاره به رزمایش پدافند هوایی اظهار کرد: پدافند هوایی آنچه را که برای این رزمایش به صحنه می آورد برای مقابله با تهدید امروز است و برای مقابله با تهدیدات آینده دستاوردهای آینده را رونمایی نمی کنیم.
وی با اشاره به برخی از خبرها مبنی بر سامانه سپر موشکی و ساخت آن از سوی دشمن اظهار کرد: این سامانه باید بتواند سامانه ضدموشک زمین به زمین را منهدم کند ما قصد تهاجم به هیچ کشوری را نداریم دکترین ما این موضوع را نمی پذیرید در حقیقت در دکترین پدافند هوایی تمامی اهداف برنامه ها و اعتبار با هم همسو است.
وی گفت: سامانه سپر موشکی حکم عملیات روانی را دارد در حالیکه امروز ما می دانیم که سامانه موشکی بسیار آسیب پذیر است و اگر تهدیدی برای جمهوری اسلامی پیش آید از تمامی توان خود در حوزه دفاعی بهره می گیریم.
پایان پیام/
نظر شما