به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری نوزدهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان در گلستان با حضور اصغر امیرنیا سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی، غلامرضا منتظری مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان و دبیر اجرایی جشنواره و سعید فلاحفرد دبیر هنری جشنواره پیش از ظهر امروز دوشنبه 13 شهریور در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
در ابتدای این نشست، اصغر امیرنیا، سرپرست مرکز هنرهای تجسمی گفت: نوزدهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان 14 تا 17 شهریور امسال در استان گلستان برگزار میشود. با توجه به میزبانی خوبی که سال گذشته این استان داشت مسئولان استانی و هنرمندان تمایل داشتند که این اتفاق امسال نیز در این استان شکل بگیرد. این جشنواره در اکثر عرصههای هنرهای تجسمی برگزار میشود و هنرمندانی در ردههای 16 تا 25 سال از کشورهای مختلف در آن حضور دارند.
امیرنیا جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در ایران را فرصتی برای تبادل اندیشه و تجارب بین هنرمندان و اساتید برای تولید اثر هنری در ایران عنوان کرد و گفت: جوانان آینده سیاسی و هنری کشور در دست آنها است و آنها هستند که میتوانند راهبر تجارب و اندیشههای پیشکسوتان باشند.
امیرنیا همچنین خاطرنشان کرد: در نوزدهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان 283 هنرمند از 31 استان کشور و همچنین 30 هنرمند از 19 کشور دنیا حضور دارند و در این دوره تلاش شده است تا از بهترین داوران استفاده شود.
در ادامه این نشست، منتظری، دبیر علمی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان اظهار داشت: ما بر این باوریم اگر به دنبال رشد متوازن فرهنگی در کشور هستیم باید به استانها نیز توجه کنیم، رشد و توسعه منحصر به تهران نیست، این جشنواره میتواند فرصتی برای رشد و بالندگی استعدادهای جوانان در تمامی استانهای کشور باشد.
وی سپس با اشاره به تفاوتهای نوزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با دورههای پیشین جشنواره گفت: این جشنواره 15 دوره به عنوان جشنواره جوان در گستره ملی برگزار میشد اما از وقتی که گرگان میزبان این جشنواره شد، جشنواره به صورت بینالمللی برگزار شد.
ارتقای سطح کمی و کیفی آموزش، تور گردشگری استانی، افزایش ورکشاپهای خیابانی، ورکشاپ ویژه با موضوع بیداری اسلامی، اهدای بستههای آموزشی معاونت هنری به هنرمندان شرکتکننده در جشنواره، رونمایی از تابلویی با موضوع عفاف و حجاب از ویژگیهای نوزدهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان بود که منتظری به آنها اشاره کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان از برگزاری ورکشاپ خیابانی با موضوع برج جهانی قابوس خبر داد و گفت: امسال با توجه به ثبت برج قابوس در میراث یونسکو ورکشاپ خیابانی با موضوع این برج در گنبد کاووس برگزار میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در روز افتتاحیه جشنواره که مصادف با ورزش پهلوانی است هنرمندان شرکتکننده در نوزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در زورخانه پوریای ولی گرگان حضور پیدا میکنند.
در ادامه این نشست، سعید فلاحفرد، دبیر هنری نوزدهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان با بیان اینکه هجدهمین دوره جشنواره تجسمی جوانان از دورههای موفق این جشنواره بود، امیدوارم در نوزدهمین دوره جشنواره تجسمی جوانان موفقیتها تکرار شوند،گفت: این جشنواره از چند دیدگاه مختلف سطحش ارتقای کیفی بوده است و توانسته در تمامی عرصههای مختلف حرکتی ایجاد کند، پرورش داوران کارگاهی، اطلاعرسانی و همکاری با اهالی رسانه و نیز اضافهشدن رشته تصویرسازی به این دوره از جشنواره آن را از دیگر جشنوارهها متفاوت کرده است.
در ادامه نشست، دبیر اجرایی نوزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان از راهاندازی کانون نخبگان هنری خبر داد و گفت: از سال گذشته آقای شاهآبادی معاون امور هنری تأکید داشتند که کانون نخبگان شکل بگیرد و بانک اطلاعاتی آنها تکمیل شود تا برای آنها کارگاههای آموزشی برگزار شود. در مقیاس استانی این اقدام صورت گرفته است.
اصغر امیرنیا، در ادامه در تایید سخنان منتظری گفت: بحث کانون نخبگان هنری بعد از اینکه معاونت تحقیقات ریاستجمهوری شکل گرفت پدید آمد و شورای عالی انقلاب فرهنگینیز بر آن تأکید کرد و در همین راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو جلسه با هنرمندان پیشکسوت برگزار کرد البته ابتدا باید اساسنامه کانون نوشته میشد و دستگاههای دیگر نیز باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این زمینه همراهی میکردند، از جمله بحث معافیت را، زیرا جوانان 16 سال به بالا در این طرح بودند. بخش آموزشی این پروژه در دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که آموزشهایی را پیشنهاد میدهد که با آموزشگاه آزاد هنری برگزار شود.
در ادامه، سعید فلاحفرد، درباره داوری نوزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان گفت: در حوزه داوری جوان هنوز در حال یادگیری هستیم زیرا به لحاظ روانشناسی، علوم اجتماعی و چهارچوبهای عدالت داوری احتیاج به آموزش دارد البته در دو دوره گذشته این جشنواره تلاش کردهایم که تجارب را به همکاران جوان انتقال دهیم.
به گفته دبیر هنری نوزدهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان، داوری جشنواره جوانان علاوه بر همه معیارهای داوری به لحاظ مقطع سنی نیز باید داورانی انتخاب شوند که بتوانند با جوانان ارتباط لازم را برقرار کنند و از طرفی اشراف علمی به موضوع داشته باشند تا بتوانند آثار هنرمندان را انتخاب کنند زیرا در داوری آثار جوانان باید به گونهای قضاوت شود که آینده هنری جوان به مخاطره نیفتد.
فلاحفرد درباره حضور داوران بینالمللی در نوزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان گفت: اشکنانی نقاش برجسته کویتی در فهرست داوران جشنواره بود که به دلیل بیماری نتوانست در جشنواره حضور پیدا کند.
در ادامه این نشست، اصغر امیرنیا، با اشاره به هیئت داوران نوزدهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان اظهار داشت: مرتضی زاهدی، محمدعلی بنیاسدی، حسین نوروزی داوران بخش تصویرسازی، بهرام کلهرنیا، حسین نوروزی، مهدی رحیمی داوران بخش گرافیک، جلیل جوکار، سلیمان سعیدآبادی، عبدالله محرمی داوران بخش نگارگری، بابک صدیقی، ابوالقاسم قاسمی داوران بخش عکاسی، بهرام کلهرنیا، شاهرخ اکبرنیای دیلمقانی بخش حجم، محمد ابراهیمی، رضوان صادقزاده و منوچهر مغاری بخش نقاشی، علیاشرف صندوقآبادی، محمدعلی تبریزی و علی تن بخش خوشنویسی این جشنواره را بر عهده دارند.
وی همچنین افزود: در این جشنواره کشورهای اتریش، سوئد، مجارستان، ترکیه، کره جنوبی، سوریه، تاجیکستان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، بنگلادش، کنیا، پاکستان، افغانستان، تونس، سنگال، تانزانیا، زیمبابوه و ارمنستان حضور دارند.
پایان پیام/
نظر شما