به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان ، متن کامل سخنان"سید محمد حسینی " در همایش علمی و جایزه ادبی علامه سید جعفر شهیدی به شرح زیر است:
دورود و سلام خدا بر محمد مصطفی (ص) که سیطره جان و حلوات ایمان را بر سلطه نفسانی و حوائج انسانی غالب فائق و سابق نمود و مسلمانی را بر دیگر ادیان آسمانی رجحان بخشید و در میان انبیا خوش درخشید درود و سلام خدا بر خاندان پاکش که لولاکش را پاس نمودندو صبر و استقامت دینش دادند.
استاد علامه سید جعفر شهیدی رحمت اله علیه است که به سنت این قبیله از قبل استعداد خدادادیی خویش را وقف جهادی می کند که سپاهیانش هم فراوانند در ایامی که قبله بسیاری نه این سمت بود و مهاجرانی نه در این صف به سوی نجف بار بست و تا حد اجتهاد از علما آن دیار گرانبار گشت.
انصاف را که آنچه خوبان همه دارند به تنهایی داشت که دامادی علامه غلامرضا سعیدی زیادتی بر آن گذاشت و پرده از اصالت تاییدی برداشت.
تسلط علامه شهیدی بر زیان و ادب عرب ، جایگاه عضویت در لغتنامه دهخدا را نمی توانست به ارمغان آورد و مسئولیتی به او بسپارد مگر به پذیرش توانگریش در ادب و زبان فارسی و این زبان پارسایی اگر بیاموزیش می آموزاندت که در ذات این زبان جوهره مردان پارساست که گسترشش در شبه قاره گواه است که راحل و حامل شریعت محمدی بود.
آری ریاست ایشان در خنکای پنجاه سالگی نسیم تازه بر موسسه لغتنامه دهخدا وزانید و سخت کوشیهای ایشان در چهل سال ریاست این مجموعه را تا سر حد کمال به مقصد رسانید. خلف خالص بزرگان ادبیات و تاریخ علوم چنان گذشتگان به ضرورت تسلط معلم بر درس و تاثیر مدرس متبحر آنقدر معتقد بود که درباره درس بارها تدریس کرده و کتاب بارها خوانده شده.
چنین تعبیر نموده من شرح ابن عقیل را بارها و بارها درس گفته ام اما هم اکنون نیز محال است که بی مطالعه بر سر کلاس درس حاضر شوم و اگر روز و شب قبل این فرصت دست نداد چهار بعد از نیمه شب برمی خیزم درس را مرور می کنم بگذارید صادقانه بگویم
هر چه در این پرده عیان ساختم/ نیک چو دیدم همه را باختم
دلم برای چنین مدرسانی سخت تنگ شده است بی تصلب و تعصب بودنش در تحقیقات علمی از شاخصه های آن استاد فرزانه فقید است .
ورود به حیطه زیبایی شناسی و خوش لباسی کلام ایشان و عمیق و انیق بودن مطالبشان فریبا و دلربا بودن تدریسشان مستغنی از بیان من است که محققین و متعمقین بدان آن خوانند پرداخت. که:
هر چه گویم عشق را شرح و بیان / چون به عشق آیم خجل گردم از آن
آنکه نهج البلاغه آنگونه می فهمد که به فهم دیگران کمک می کند بی شک صاحب نهج البلاغه را آنگونه می شناسد که باید به شناخت ما کمک نماید.
خداوند او را با مقتدایش علی (ع) محشور فرماید.
این همایش نمایش جایگاه علامه شهیدی نیست بلکه پیرایش ذهن ماست که برای پذیرش تابش انوار معارفی که اگر در زندگی روزمره ما ساری و جاری نباشد زیستنی بی رشد و تعالی در انتظارمان خواهد بود که چنین مباد .از آنانکه بذر این همایش را کاشتند و آنان که دستی بر حفظ این آتش داشتند و تمامی کسانی که قدمی به حمایت برداشتند به نهایت سپاسگزارم و به استمرار این عنایت امیدوارم.
پایان پیام/
نظر شما