به گزارش خبرگزاری شبستان، عزتالله ضرغامی، رییس صدا و سیما در سیزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل گفت: برگزاری چنین نشستهای دانشجویی بسیار خوب است و شما دانشجویان میتوانید به عنوان کارگاه آموزشی از آن بهره لازم را ببرید.
وی به نشست اخیر مقام معظم رهبری و دانشجویان اشاره و تصریح کرد: رهبر انقلاب در این دیدار رهنمودهایی را برای شما بیان کردند که میتوانید با توجه به آنها در مسیر و حرکت دانشجویی خود به خوبی نقش آفرینی کنید.
رییس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه رهبر انقلاب همواره رهنمودها و توصیههایی را به دستگاهها و اشخاص مختلف از جمله رسانه ملی داشته است، گفت: رهنمودها و توصیههای ایشان نیازمند تحلیل و بررسی است؛ بنابراین شما برای رسیدن به رهنمودهای ایشان و پی بردن به حقیقت آنها باید کارهای تحلیلی انجام دهید.
ضرغامی ادامه داد: برگزاری نشستهایی به این شکل در محیط های دانشگاهی باعث دلگرمی ما میشود، به خصوص کسانی که دوران و فضای دانشگاه را قبل از انقلاب دیدهاند وجود چنین فضای تشکیلاتی در دانشگاههای کشور را به شدت خوب و مناسب و آن را مایه دلگرمی خود میدانند.
وی با اشاره به برخی از توصیههای رهبری به دانشجویان در دیدار اخیر خود گفت: در برخی از مواقع شاید شما در خصوص یک مسئله یک موضعی را بگیرید که بعد متوجه شوید آن مسئله برداشت شما از واقعیت بوده است نه خود واقعیت و بالعکس؛ بنابراین نیازمند تحلیل هستید.
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه شما دانشجویان باید خود را به رهنمودهای رهبری نزدیک کنید، تصریح کرد: این جلسات فرصت خوبی است تا اینکه شما در کنار هم بحث کنید و به نتایج خوبی دست یابید؛ زیرا شما برای موثر بودن باید تکلیف خودتان را با رهبری و توصیههای به حق و درست ایشان مشخص کنید.
ضرغامی با اشاره به مواجه شدن دانشجویان در فضای دانشگاهی با اقشار مختلف و دانشجویان با دیدگاههای مختلف گفت: گاهی وقتها ممکن است برخی از دانشجویانی که شاید چندان با شما هم فکر نباشند سوالاتی را از شما مطرح میکنند که برگرفته از شبهاتی است و شما نیز باید برای رفع آن شبهه به آنها کمک کنید.
وی با اشاره به شیوه قرآن در پاسخگویی به بعضی از شبهات گفت: قرآن در بسیاری از آیات خود شیوه برطرف کردن شبهات را ابتدا به شکل آوردن استدلال بیان میکند، اما به آن بسنده نمیکند و با شکافتن لایه درونی آن ابهام تلاش میکند شبهه اصلی آن مسئله را برطرف نماید.
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه برخی از شبهات به دلیل رفتار ما با اطرافیانمان به وجود میآید، افزود: برخی از قلم به دستهای ما در طول زندگی سیاسی و فرهنگی خود دچار تغییرات و نگرشهای متفاوتی بودهاند؛ به طوری که در دورههای مختلف نگاههای متفاوتی حتی نسبت به یک موضوع داشتهاند.
ضرغامی ادامه داد: در یک نوشتهای نویسندهای از شخصی تعریف میکند و در روزنامه و نشریهای دیگری همان فرد به دلیل موضعگیری رسانه خود شخصیتی را تخریب میکند و این نشان میدهد یک انسان حتی در یک زمان میتوان دو مطلب متفاوت با دو نگاه متفاوت بنویسد که این حاکی از نگاه دوگانه وی نسبت به مسائل است.
وی با اشاره به وظیفه جنبش دانشجویی، بخصوص نیروهای انقلابی برای از بین بردن فضای شبهه در جامعه به فتنه 88 به عنوان یکی از مصادیق شبههزا در کشور اشاره کرد و گفت: ما شرایط مشابهه فتنه 88 را نیز در 18 تیر 78 داشتیم، اما فتنه 88 بسیار پیچیدهتر از آن بود و ما که در صدا و سیما در محور رصد، تصمیمگیری و اقدام برای نظام بودیم به خوبی از آن اطلاع داشتیم.
رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه خاطرنشان کرد: سخنان و مطالب زیادی در این خصوص است که نمیتوان آنها را بیان کرد.
ضرغامی با بیان اینکه مسائل فراوانی در آن زمان وجود داشت که مانع از حل شدن فتنه میشد، گفت: فتنه 88 فتنه خواص بود و البته در جامعه نیز مابهزایی داشت.
وی افزود: در این فتنه بخشی از خواص علنا مقابله نظام ایستادند؛ اشخاصی مانند سران فتنه و هر چند میدانستند تقلبی صورت نگرفته است، اما بر نظر نادرست خود پافشاری داشتند.
رئیس سازمان صدا و سیما افزود: در کنار آنها خواص دیگری بودند که آن طرف قضیه وجود داشتند که نظام را در آن شرایط همراهی نکردند و دوپهلو صحبت کردند.
ضرغامی به سوءاستفاده رسانهای از فتنه 88 توسط رسانههای غربی اشاره کرد و گفت: رسانههای غربی به کرات نشان دادند که هیچگاه به نفع مردم حرکت نمیکنند و در شرایطی که اخبار اجلاس عدم تعهد تیتر یک همه رسانههای جهان است، رسانههای معاند ما به سوژهای مانند ممنوعالتصویر شدن شخصیت عروسکی دیگر میپردازند و برای آن میزگرد و فضای تحلیل و بررسی فراهم میکنند.
وی به سخنرانی محمد مرسی، رئیس جمهور مصر در اجلاس غیرمتعهدها و بهرهبرداری رسانههای غربی از آن اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه مرسی در حدود 9 موضع تقریبا نزدیک با ایران را اعلام کرد، اما تمام رسانههای غربی در خصوص یک موضع وی که با مواضع جمهوری اسلامی ایران یکی نیست خبررسانی کردند، در حالی که وجود چنین اختلاف دیدگاههایی در اجلاسی به این مهمی با حضور نمایندههای مختلف کشورهای جهان بسیار طبیعی و نشانه پویایی آن به شمار میرود.
رئیس سازمان صدا و سیما به جلسه روز گذشته خود با صالحی، وزیر امور خارجه اشاره کرد وگفت: ما در آن جلسه تصمیمات و مواضع و مصوبات اجلاس را به شکل کاملانه جزئی آنالیز کردیم و همه آنها نشاندهنده این بود که طی شانزده اجلاس برگزار شده در هیچ اجلاسی مانند اجلاس تهران مصوبات و نتایج اعلام شده نشست با سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران همخوانی نداشته است.
ضرغامی ادامه داد: شما دانشجویان فرهیخته کشور باید در فضای دانشگاهی تلاش کنید شبهاتی را که ناشی از رفتار شماست به خوبی پاسخ دهید و از شیوه قرآن در مواجه با آن بهرهبرداری کنید.
وی به نقش جوانان در مباحثی مانند انقلاب فرهنگی و تسخیر لانه جاسوسی اشاره کرد و گفت: شما تشکل دانشجویان اقدامات فراوانی را در حوزه به خصوص مسائل فرهنگی انجام دادهاید و به طور قطع اگر بخواهید میتوانید فراتر از دانشگاه پرچمدار بسیاری از کارهای عملی و تاثیرگذار در کشور باشید.
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه رهبر انقلاب همواره پشتیبان شما بودهاند، گفت: رهبر انقلاب نظر خود را در خصوص مسائلی چون دستگیری فلان وبلاگنویس حزباللهی اعلام کردهاند و این نشان میدهد که شما در این مسیر حامیان بزرگی از جمله مقام معظم رهبری را دارید.
ضرغامی مستقل بودن جنبش دانشجویی را یکی از مهمترین ویژگیهای آن برشمرد و تصریح کرد: در شرایط فعلی حتی بسیج دانشجویی که به نوعی وابسته به سازمان بسیج و سپاه به شمار میرود در رویکرد خود مستقل عمل میکند و در بسیاری از مواضع و مواقع دیدگاههای آن با مسئولین این دو دستگاه متفاوت است.
وی با بیان اینکه امروز مستقلترین تشکلهای دانشجویی در ایران وجود دارد، گفت: قبلا و بخصوص قبل از دوران انقلاب نظرات احزاب توسط دانشجویان در دانشگاهها پیاده میشد، اما شما دانشجویان باید امروز با همراهی و در کنار هم قرار گرفتن بتوانید برای بسیاری از مشکلات راهحل ارائه دهید.
رئیس سازمان صدا و سیما تاکید کرد: شما امروز از بزرگترین پشتوانهای مانند مقام معظم رهبری برخوردارید و با حفظ استقلالتان میتوانید در این مسیر گام بردارید.
ضرغامی با بیان اینکه آزادی بیان امروز یکی از مشکلات کشور است، خاطرنشان کرد: وقتی یک وبلاگنویس نمیتواند حرف خود را خوب بزند و دیدگاههای خود را به خوبی منعکس کند؛ بنابراین مشخص می شود که ما در این حوزه دچار مشکل هستیم.
سیزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما