به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، قربان عباسی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: یکی از معیارهای دنیای امروز، ارزش افزوده است و نظر به اینکه شایسته بود سهم استان گلستان از این معیار در کشور مورد توجه قرار می گرفت، نسبت به افزایش سهم ارزش افزوده در استان و به خصوص در صنعت گردشگری این استان اقدام شد.
وی با اشاره به تایید سند ارزش افزوده این اداره کل در کارگروه اقتصادی استان، افزود: پس از مطرح شدن در شورای برنامه ریزی و توسعه استان این طرح مصوب شد.
عباسی تصریح کرد: ارزش افزوده(ارزش ستانده) قابل محاسبه در بخش گردشگری برای این صنعت از طریق خرید کالا یا خدمات به منظور اقامت یا پذیرایی توسط گردشگران بدست می آید، محاسبه ارزش افزوده در تاسیسات گردشگری دارای مجوز بهره برداری در استان(هتل، مهمانپذیر، پانسیون و واحدهای پذیرایی بین راهی) ضروری و مهم است.
وی به سهم یک درصدی گردشگری گلستان در ارزش افزوده کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به قابلیت ها و مزیت های موجود گردشگری در این استان، این رقم پایین است و راهکارهایی در این سند ارائه شده تا با یک برنامه ریزی منسجم این سهم را به 5 درصد در سال 94 برسانیم.
عباسی، محاسبه ارزش افزوده در بخش گردشگری را به عنوان بخشی از سند توسعه استان، از موارد مهمی دانست که در برنامه پنجم توسعه استان تعهد شده است.
وی تاکید کرد: در این سند تمامی ظرفیت های 3 بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان شناسایی و راهکارهای افزایش درآمد مرتبط با فعالیت ها دراین سه حوزه بررسی شده است.
عباسی، ظرفیت بالای گلستان را در برنامه ریزی های کلان موثر دانست و به همکاری بخش دولتی و خصوصی جهت ایجاد امکانات و تاسیسات و سرمایه گذاری در اماکن گردشگری استان و ارائه پکیج های پیشنهادی و راهکارهای مفید در سند توسعه استان اشاره کرد و افزود: در صورتی که گلستان را معرفی کرده و زیرساخت ها را آماده کنیم به توسعه دست خواهیم یافت.
وی با اشاره به لحاظ شدن سند ارزش افزوده بخش گردشگری استان گلستان در سند توسعه استان، به راهکارهای افزایش ارزش افزوده در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت: افزایش تعداد گردشگران داخلی و خارجی ورودی به استان و افزایش میزان متوسط اقامت گردشگران ورودی به استان از جمله راهکارهاست که با برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت در راستای وظیفه مندی این اداره کل در بخش گردشگری که در واقع همان عرضه و تقاضای صنعت گردشگری استان است، امکان پذیر است.
عباسی، راهکار پیشنهادی برای جذب درآمد ارزی در بخش گردشگری استان را برشمرد و یادآور شد: ایجاد زیرساخت های لازم توسعه گردشگری در استان متناسب با استانداردهای بین المللی، استانداردسازی تمامی تاسیسات گردشگری موجود در استان در راستای تسهیل استفاده گردشگران خارجی از آن ها، تبلیغات جهت شناساندن جاذبه های طبیعی منحصربه فرد موجود در استان، هم چنین فراهم نمودن زمینه تولید پکیج تولیدات صنایع دستی استان با قابلیت صادرات جهت عرضه در بازارهای هدف، تامین سوغات خارجی تمامی نهادها، سازمان ها، دستگاه های اجرایی و بانک های استان از صنایع دستی استان از جمله راهکارهای پیشنهادی جذب درآمد ارزی در بخش گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان اظهارامیدواری کرد: با تصویب سند ارزش افزوده این اداره کل، درآمد حاصله از فعالیت های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزایش یافته و ضمن توسعه صنعت گردشکری، اقتصاد استان گلستان توسعه ورونق یابد.
پایان پیام/
نظر شما