به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی رحیم پور، عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ظهر امروز (11 شهریور) در همایش ملی گردشگری مذهبی که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: برای نخستین بار در سال 2011، گردشگری رکورد جهان را شکست و 983 میلیون گردشگر در جهان سفر کردند و این میزان گردشگر 1.030 تریلیون دلار برای کشورهای مقصد ایجاد درآمد کرد و 204 میلیون شغل نیز ایجاد شد.
وی با اشاره به نقش صنعت گردشگری در اقتصاد کشور، ادامه داد: گردشگری تنها راه نجات کشور است، منابع ما در حوزه کشاورزی محدود است و شاید بتوانیم خودکفا شویم ولی نمی توانیم صادر کننده خوبی باشیم، در حوزه صنعت، نفت و گاز و سوخت های فسیلی نیز محدودیت وجود دارد و 70 میلیارد دلار واردات در کشور داریم که این واردات نیازمند ارز است، بنابراین گردشگری می تواند این معضل را حل کند، بنابراین اگر مسئولان کشور به این حوزه وارد شوند، گردشگری می تواند جوابگوی 4 میلیون بیکار در کشور باشد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اضافه کرد: گردشگری در سال 2011 در دنیا رکوردار اشتغال و در آمده شده است از این رو توجه به این حوزه بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به اهمیت گردشگری مذهبی، توضیح داد: آنچه در دنیا در بحث گردشگری مورد توجه ابن است که گردشگران مذهبی در مقاصد گردشگری بیشترین درآمد را نصیب جامعه مقصد می کنند زیرا این نوع گردشگران، بیشترین نذورات را دارند.
رحیم پور تصریح کرد: گردشگران مذهبی توجه ویژه ای به قشر محروم دارند و به مستمندان و مسکینان کمک می کنند و گردشگران مذهبی کمتر به منابع گردشگری آسیب می زنند و بیشترین احترام را به ارزش های جامعه میزبان می گذارند.
وی خاطر نشان کرد: گردشگران مذهبی مشکلات فرهنگی و اجتماعی کمتری نسبت به دیگر گردشگران را دارند و همین ویژگی ها در بحث گردشگری مذهبی سبب شده است تا این حوزه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ویژگی های استان قزوین اشاره کرد و گفت: قزوین موزه ای است که مردم در آن زندگی می کنند زیرا همه چیز در این شهر وجود دارد و این داشته ها را باید تبدیل به دارایی کرد و 2 هزار اثر ثبت شده دارد که باید برای این موراد برنامه سفر برای گردشگران تعریف شود.
وی یادآور شد: آب انبارها، بقاع متبرکه ای نظیر چهار انبیا و امامزاده حسین (ع)، مجموعه تاریخی سعدالسلطنه، مناطق نمونه گردشگری، مسجد جامع عتیق، کلیسای کانتور، گراند هتل، قلعه حسن صباح در الموت و غیره از جمله ظرفیت هایی است که در قزوین وجود دارد و باید برای توسعه گردشگری مورد توجه قرار گیرد.
رحیم پور تأکید کرد: برای توسعه گردشگری نیاز به امکانات و تسهیلات است و قزوین دارای شش هتل است که برای افزایش جذب گردشگر باید این تعداد هتل، افزایش یابد و به این حوزه توجه شود.
در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اظهار کرد: قزوین دارای ویژگی هایی است که می تواند آن را به قطب گردشگری در سطح کشور و حتی بین الملل تبدیل کند و تنوع طبیعی و محیطی استان و وجود یک هزار و 222 اثر تاریخی که ثبت ملی شده و سه اثر که قابلیت ثبت جهانی دارد، نشان دهنده پتانسیل بالای قزوین در حوزه گردشگری است.
اسدالله بیرانوند اضافه کرد: وجود 230 اثر تحت عنوان بقاع متبرکه در این استان نشان دهنده مذهبی بودن قزوین است که از این تعداد، 200 بقعه مربوط به امامزاده ها، 15 بقعه بزرگان، دو بقعه پیامبران و 13 بقعه نیز مربوط به علمای محلی است.
وی خاطر نشان کرد: از این تعداد 50 اثر در فهرست ملی ثبت شده و بر این اساس فعالیت مرمتی بناها زیر نظر سازمان میراث فرهنگی صورت می گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تأکید کرد: موضوع گردشگری، امری فرابخشی است، اگر چه یک سازمان متولی هماهنگی امور را عهده دار است ولی اگر همه بخش ها کمک کنند، موفقیت های بیشتری در این حوزه حاصل می شود.
پایان پیام/
نظر شما