به گزارش خبرگزاری شبستان،باربارا اسلاوین، خبرنگار هفته نامه آمریکایی تایم در حاشیه اجلاس «نم» گفتگویی را با علی اکبر صالحی،وزیر امور خارجه ایران انجام داد.
اسلاوین می گوید که من قبل از ورود صالحی به سالن اجلاس از او تقاضا کردم که با مجله تایم مصاحبه ای انجام دهد و او پذیرفت تا قبل از ورود خود راجع به مسائل مختلف با ما صحبت کند.
این خبرنگار مشهور آمریکایی می گوید:همانطور که انتظار می رفت،وزیر امور خارجه ایران در آغاز گفتگو ،تحریم های اقتصادی سخت علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران از سوی آمریکا را محکوم کرد.
وی گفت:ما می خواهیم که شرکت کنندگان در این اجلاس این تحریم های یکجانبه را محکوم کنند.
صالحی همچنین گفت که شما نمی توانید ادعای دموکراسی و حقوق بشر داشته باشد و از سوی دیگر با اعمال تحریم های یکجانبه مردم ما را به رنج و سختی گرفتار کنید.
صالحی در گفتگو با تایم تاکید کرد که در این رویکرد آمریکا،تناقض کاملا مشهود است.
وزیر امور خارجه ایران گفت: هدف ایران از میزبانی بیش ا ز50 تن از سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد این است که به جهان نشان دهد منزوی نیست و ازحمایت های گسترده ای از سوی بسیاری از کشورهای جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه در مورد حق استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای برخوردار است.
باربارا اسلاوین سپس با اشاره به اقدامات دو ماه اخیر اتحادیه اروپا در تحریم نفت ایران و محدودیت های اقتصادی اعمال شده از سوی آمریکا گفت:این تحریم ها برای متوقف کردن برنامه ای هسته ای ایران اعمال شده که ایران آن را در راستای اهداف صلح آمیز می داند اما جهان غرب اصرار بر غیر صلح آمیز بودن این فعالیت ها دارد.
به گفته این روزنامه نگار آمریکایی با این وجود وزیر خارجه ایران معتقد است که هنوز هم امکان راه حل دیپلماتیک میان گروه 1+5 و ایران وجود دارد.
صالحی در این باره به مجله تایم گفت:من نسبت به آینده نتایج مذاکرات با گروه 1+5 خوشبین هستم اما ما باید صبور بوده و مراقب واکنش های خود باشیم.
وی افزود:من معتقدم که را حلی مبنتی بر محوریت برد-برد وجود دارد.
صالحی خاطرنشان کرد که هیچ توجیهی برای نگرانی های 1+5 در برابر فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران وجود ندارد اما مکانیسم های بین المللی در حال پیگیری است تا همه این نگرانی ها برطرف شود.
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد:اما در ازای این تلاش ها ما از غرب انتظار داریم تا حقوق ما برای انجام فعالیت های صلح آمیز هسته ای از جمله حق غنی سازی اورانیوم را به طور کامل به رسمیت بشناسند.
صالحی در گفتگو با تایم همچنین در مورد مسئله سوریه گفت:در حاشیه اجلاس نم گفتگوهایی جانبی با کشورهای هم عقیده و کشورهایی که می خواهند سهمی در پیدا کردن راه حلی مناسب برای بحران سوریه داشته باشند انجام شد.
وی بار دیگر بر اجتناب از مداخله سوریه در امور داخلی سوریه تاکید کرد و افزود که ما باید اجازه دهیم تا بحران سوریه از طریق مذاکره سوری-سوری حل شود.
علی اکبر صالحی همچنین حضور محمد مرسی،رییس جمهوری مصردر ایران را به فال نیک گرفت و گفت:از زمانی که دولت مصر در سال 1981 ادعای دست داشتن ایران در ترور انور سادات،رییس جمهوری وقت این کشور را مطرح کرد روابط بین دو دولت خدشه دار شد اما حضور مرسی در ایران پس از چند دهه می تواند نطه عطفی در روابط ایران و مصر باشد.
صالحی گفت:اگرچه در این سال ها نوعی رابطه سیاسی بین ایران و مصر وجود داشت اما این روابط، کامل و همه جانبه نبود و به همین خاطر حضور رییس جمهوری جدید مصر به گرمی مورد استقبال قرار گرفت.
با توجه به شایعات مربوط به خواسته های بلندپروازنه سیاسی صالحی،اسلاوین از او سوال کرد که آیا او کاندیدای انتخابات سال آینده ریاست جمهوری ایران می شود یا نه، صالحی به طور قاع و بسیار موجز گفت:«نه».
وزیر امور خارجه ایران در حاشیه اجلاس نم در گفتگو با مجله آمریکایی تایم تاکید کرد که ایران از حمایت گسترده بسیاری از کشورها در زمینه حق استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای برخوردار است.
کد خبر 167802
نظر شما