تروریسم،مزاحم تحمیل شده ازجانب غرب به ملتهای منطقه/بازیابی هویت ملت ها

رهبر معظم انقلاب در دیدارهای جداگانه‌ای با سران تعدادی از کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس «نم» به مهمترین مسایل روز منطقه و جهان اشاره و استقلال‌طلبی و استقلال‌طلبی و نفی سلطه در کشورهای جهان تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب صبح و عصر امروز در دیدارهای جداگانه‌ای با سران و مقامات ارشد تعدادی از کشورهای شرکت‌کننده در شانزدهمین اجلاس کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، به مهمترین مسایل روز منطقه و جهان اشاره و بر لزوم استقلال‌طلبی و نفی سلطه در کشورهای جهان تاکید کردند.

 

«یایی بونی» ـ رییس‌جمهور بنین و رییس دوره‌ای اتحادیه آفریقا، از جمله مقامات کشورهای مختلفی بود که عصر امروز (جمعه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کرد.


یایی بونی در سخنان خود ضمن اعلام آمادگی اتحادیه آفریقا برای همکاری جدی و نزدیک با جمهوری اسلامی ایران به عنوان ریاست جنبش عدم تعهد، این جنبش را با حضور دو سوم کشورهای عضو سازمان ملل متحد و پنجاه و سه درصد جمعیت جهان، ظرفیتی بسیار مهم و تأثیرگذار دانست و با اشاره به امکانات و تواناییهای کشورهای آفریقایی گفت: اتحادیه آفریقا و جنبش عدم تعهد با همکاری یکدیگر می توانند نقش جدی در مسائل بین المللی ایفا کنند و ما معتقدیم مشکلات و نبود امنیت در دنیای امروز ناشی از سوء مدیریت جهانی از جمله ساختار غلط شورای امنیت و تسلط برخی قدرتها از جمله امریکا بر سازمانهای بین المللی همچون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول است.


رئیس جمهور بنین، استفاده صلح آمیز از منابع انرژی از جمله انرژی هسته ای را حق همه کشورها دانست و گفت: ما به عنوان اتحادیه آفریقا آمادگی کامل داریم تا با همکاری با جنبش عدم تعهد، در جهت ایجاد همبستگی و صلح جهانی گام برداریم.


رهبر انقلاب اسلامی بعد از سخنان رئیس جمهور بنین با تجلیل از روحیه نشاط،‌ امید و اعتماد به نفس و تحلیل صحیح آقای یایی بونی از شرایط جهانی و مشکلات آن، گفتند: جمهوری اسلامی ایران همواره برای هر شخص و ملتی که دارای چنین روحیاتی باشند، احترام فراوان قائل است.


حضرت آیت الله خامنه ای توجه به قاره آفریقا را از چارچوبهای اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برشمردند و افزودند: ما قاره آفریقا را به دلیل فرهنگ های عمیق و کهن آن، بسیار مهم می دانیم.


ایشان با اشاره به استعمار قاره آفریقا بوسیله قدرتهای غربی و خسارات و صدمات ناشی از این استعمار در کشورهای آفریقایی، خاطرنشان کردند: تنها راه رهایی از سلطه استعمارگران، بازیابی هویت اصلی خود و تکیه بر نیروی ذاتی درونی است.
رهبر انقلاب اسلامی، همکاری و همبستگی کشورهای مستقل را ضروری خواندند و بر لزوم هوشیاری در قبال دشمنان این وحدت و هماهنگی، تأکید کردند.

 

تروریسم، مزاحم تحمیل شده از جانب غرب به ملتهای منطقه

رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رئیس جمهور پاکستان، تروریسم را موجود مزاحم تحمیل شده از جانب غرب به ملتهای منطقه دانستند و خاطرنشان کردند: امریکا و قدرتهای غربی هرجا پا بگذارند شر و فساد و نا امنی به همراه می آورند.

 

ایشان،‌همگرایی کشورهای اسلامی و استفاده از ظرفیت جنبش عدم تعهد را، برای مقابله با تروریزم ضروری خواندند و افزودند: باید همه در مقابل زورگویی ها و تحمیلات قدرتهای بزرگ احساس مسئولیت کنیم و در مقابل آن بایستیم.

 

حضرت آیت الله خامنه ای با یادآوری احساس و نگاه مثبت ایرانیان به ملت مسلمان، مؤمن، صمیمی و با فرهنگ پاکستان افزودند: امیدواریم با یاری خداوند مشکلات تحمیل شده به پاکستان پایان یابد.

 

آقای آصف زرداری نیز، روابط دو ملت را روابطی عمیق و خویشاوندی خواند و با اشاره به تلاش اسلام آباد برای گسترش روابط گفت: ایده های حکیمانه شما درباره وحدت و ایستادگی کاملاً مورد قبول ماست.

 

رئیس جمهور پاکستان با قدردانی از برگزاری خوب و موفق اجلاس سران افزود: این اجلاس به جهانیان نشان می دهد که مشکلات خود را باید چگونه حل کنند.

 

تاکید بر وحدت کشورهای دوست به منظور افزایش قدرت

رهبر انقلاب اسلامی عصر امروز ( جمعه ) در دیدار رئیس جمهور سریلانکا، وحدت کشورهای دوست را موجب تقویت جایگاه، افزایش قدرت و تأمین منافع ملی آنها خواندند.


حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به القائات سیاسی و رسانه ای قدرتهای سلطه گر افزودند: آنها سعی می کنند خود را شکست ناپذیر جلوه دهند اما تجربیات ایران و سریلانکا نشان می دهد ایستادگی در مقابل استعمار و سلطه طلبان امکان پذیر است.


ایشان، حمایت سریلانکا از ملت فلسطین و احترام به حقوق مسلمانان در سریلانکا را از اقدامات قابل توجه این کشور برشمردند و از علاقه مندی و تأکید رئیس جمهور سریلانکا برای گسترش روابط استقبال کردند.


آقای ماهیندا راجا پاگسا نیز با قدردانی از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در اجلاس سران عدم تعهد گفت: پیشنهاد عاری شدن منطقه خاورمیانه از سلاحهای هسته ای و سخنان جنابعالی درباره فلسطین، بسیار جالب توجه بود.


رئیس جمهور سریلانکا، با اشاره به تلاشهای این کشور برای مبارزه با تروریسم و تأمین حقوق مسلمانان این کشور گفت: مطمئنیم که با کمک شما می توانیم بر بسیاری از مشکلات فائق آییم.


رئیس جمهور سریلانکا با اشاره به همکاری دو کشور در زمینه صنعت داروسازی، کشاورزی و طرحهای توسعه، ‌خواستار گسترش همه جانبه این روابط شد.

 

تاکید برهوشیاری درقبال طراحی بدخواهان ملت های اسلامی
آقای عمرالبشیر رئیس جمهور سودان از دیگر مقاماتی بود که عصر امروز(جمعه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کرد.


حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار بر لزوم تحرک بیشتر کشورهای اسلامی و منطقه در مسائل مهم تأکید کردند و افزودند: جنبش عدم تعهد ظرفیت خوبی است تا کشورهای اسلامی و مستقل، توانایی ها و تأثیرگذاری و ابتکار عمل در مسائل منطقه از جمله فلسطین و سوریه را به دست گیرند.


ایشان لزوم هوشیاری در قبال طراحی های بدخواهان ملت های اسلامی را نیز یادآور شدند و تأکید کردند: باید مراقب بود در شناخت و تحلیل اوضاع دچار اشتباه نشویم.


آقای عمرالبشیر رئیس جمهور سودان در این دیدار با ابراز خرسندی از برگزاری موفقیت آمیز اجلاس عدم تعهد در تهران، مسائل منطقه، فلسطین و سوریه را از جمله مسائل مهم و نگران کننده دانست که باید از ظرفیت جنبش عدم تعهد برای حل آن مسائل استفاده شود.
 

تجلیل از سابقه انقلابی و مجاهدت ضداستعماری مردم الجزایر

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی عصر امروز (جمعه) در دیدار آقای عبدالقادر بن صالح، رئیس مجلس الجزایر، با تجلیل از سابقه انقلابی و مجاهدت ضد استعماری مردم الجزایر گفتند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دولت الجزایر همواره یک شریک خوب و در جبهه مقاومت بوده است.


ایشان با تأکید بر اینکه الجزایر می تواند نقش تأثیرگذارتری در جنبش عدم تعهد ایفا کند، خاطرنشان کردند: ظرفیت های زیادی برای گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و الجزایر وجود دارد که باید این ظرفیت ها را به مرحله عمل رساند.


آقای عبدالقادر بن صالح رئیس مجلس الجزایر نیز در این دیدار، حضور سران و مقامات کشورهای مختلف در اجلاس تهران را در شرایط کنونی، بسیار پرمعنا و مهم دانست و گفت: الجزایر نیز خواهان گسترش روابط بیشتر با ایران است که باید با تشکیل کمیسیونهای مشترک، این موضوع به مرحله عمل برسد.

 

همکاری؛ تنها راه مقابله با سیاست قدرت های زورگو

رهبر انقلاب اسلامی امروز در دیدار نخست وزیر بنگلادش و هیأت همراه، با اشاره به سابقه فرهنگی و کهن ایران و بنگلادش و رایج بودن زبان فارسی در گذشته دور در بنگلادش، تأکید کردند: ارتباطات عمیق فرهنگی، زمینه بسیار مناسبی برای همکاریهای سیاسی، بین المللی، اقتصادی و اجتماعی است.


ایشان با اشاره به جایگاه تأثیرگذار بنگلادش در سازمان کنفرانس اسلامی، جنبش عدم تعهد و گروه D8، افزودند: همکاریهای کشورهای اسلامی و استفاده از ظرفیت های یکدیگر، قطعاً در جهت منافع ملتهای مسلمان و قدرت روزافزون آنها خواهد بود.


رهبر انقلاب اسلامی تنها راه مقابله با سیاستهای قدرتهای زورگو را نزدیکی و همکاری کشورهای مستقل و اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: ‌اگر این اتحاد و همکاری بصورت جدی وجود داشت، اکنون نباید شاهد مسائل تأسف بار در سوریه و بحرین می بودیم.


خانم شیخ حصینه ماجد نخست وزیر بنگلادش نیز در این دیدار با تأیید سخنان رهبر انقلاب اسلامی گفت: کشورهای اسلامی و کشورهای مستقل باید با بسیج امکانات و ظرفیت های خود مانع از تصمیم گیری قدرتها برای دیگر کشورها شوند.
وی همچنین تأکید کرد: بنگلادش خواهان گسترش روابط خود با ایران در زمینه های مختلف بویژه در بخش های اقتصادی و تجاری است.

 

استفاده از ظرفیتهای نقش آفرین اتحادیه عرب و غیر متعهدها

رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست وزیر عراق: جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد و عراق به عنوان رئیس اتحادیه عرب،‌ می توانند از ظرفیت این نهادها برای تأثیرگذاری جدی و صحیح در مسائل منطقه ای استفاده و نقش ایفاء کنند.

 

رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست وزیر عراق و هیأت همراه با اشاره به مسائل منطقه از جمله اوضاع سوریه و بحرین تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد و عراق به عنوان رئیس اتحادیه عرب،‌ می توانند از ظرفیت این نهادها برای تأثیرگذاری جدی و صحیح در مسائل منطقه ای استفاده و نقش ایفاء کنند.

 

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند:‌ جنبش غیرمتعهدها باید با ورود سیاسی در موضوع سوریه، ابتکار عمل را به دست گیرد و به وضعیت کنونی پایان دهد.


رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تبلیغات سوء دشمنان برای القای جنگ شیعه و سنی در سوریه، خاطرنشان کردند: واقعیت قضایای سوریه، یک جنگ نیابتی با دولت سوریه از طرف برخی دولتها به سردمداری امریکا و برخی قدرتهای دیگر و با هدف تأمین منافع رژیم صهیونیستی و ضربه زدن به مقاومت در منطقه است.


حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در این میان، مردم سوریه، وجه المصالحه و قربانی این توطئه شده اند که این وضعیت باید هرچه زودتر متوقف شود.


ایشان همچنین با اشاره به مسائل عراق، تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران، پیشرفت و اقتدار عراق را به نفع خود می داند و معتقد است که روابط دو کشور می تواند یک الگو و نمونه در منطقه باشد.


رهبر انقلاب اسلامی با اظهار خرسندی از همکاری و اتحاد گروههای داخلی عراق افزودند: کشورهای منطقه و همچنین همه گروهها و جریانهای داخل عراق باید بدانند که امریکاییها شریک قابل اطمینانی نیستند و هر زمانی که لازم بدانند، قطعاً تمام قول و قرارهای خود را زیرپا خواهند گذاشت و خیانت خواهند کرد.


حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: تنها دولتی که امریکا برای آن شریک قابل اطمینانی است، رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی است.


آقای نوری مالکی نخست وزیر عراق در این دیدار، ضمن بیان توضیحاتی از وضعیت داخلی عراق گفت: به لطف خداوند عراق توانسته است از بسیاری از مشکلات عبور کند و در مسیر بازسازی و پیشرفت قرار گیرد و در این مسیر احتیاج به تجربیات جمهوری اسلامی ایران دارد.


وی با اظهار نگرانی شدید از وضعیت سوریه و دخالتهای بیگانگان و گسترش القاعده و جریان های تندرو در این کشور و تأثیر آن در کشور همسایه سوریه گفت: جنبش عدم تعهد باید ابتکار عمل را در حل سوریه به دست بگیرد.

 

تجهیز مخالفان در اروپا نیز سوریه ای دیگر ایجاد می کند

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز همچنین در دیدار نخست وزیر سوریه وهیأت همراه، عامل اصلی و پشت پرده قضایای دردآور سوریه را امریکا و رژیم صهیونیستی دانستند و تأکید کردند: جنبش عدم تعهد قطعاً بیش از امریکا، ناتو و برخی کشورهای اروپایی، حق ورود سیاسی به مسائل سوریه را دارد.


ایشان ادامه وضعیت کنونی سوریه و کشتار مردم این کشور را غیرقابل قبول خواندند و افزودند: مقصر اصلی در قضایای سوریه کسانی هستند که زمینه ارسال سیل گونه سلاح به داخل سوریه و حمایت مالی از گروههای بی مسئولیت را بوجود آورده اند.


رهبر انقلاب اسلامی،‌دادن سلاح به گروههای مخالف در هر کشوری و حمایت مالی و تبلیغاتی از آنها را زمینه ساز بوجود آمدن شرایطی همچون سوریه دانستند و تأکید کردند: اگر امروز به مخالفان سیاستهای دولتهای اروپایی نیز که اقدام به برپایی تظاهرات می کنند، پول و سلاح داده شود، قطعاً وضعیت کنونی سوریه در این کشورها نیز بوجود خواهد آمد.


حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه دولت سوریه، در قضایای کنونی مورد ظلم واقع شده است، افزودند: دولت سوریه باید ضمن گرفتن هرگونه بهانه از مخالفان و بهانه جویان و ادامه اصلاحات سیاسی، واقعیت شرایط و پشت پرده توطئه در سوریه را برای افکار عمومی ملتهای عرب تشریح و افشاء کند.


در این دیدار آقای وائل نادر الحلقی نخست وزیر سوریه ضمن قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران و ابلاغ سلام آقای بشار اسد رئیس جمهور سوریه، گزارشی از آخرین وضعیت این کشور ارائه کرد.


آقای الحلقی با تأکید بر لزوم فعال شدن جنبش عدم تعهد در موضوع سوریه گفت: دولت سوریه مصمم به مقابله با گروههای تروریستی و پاکسازی مناطق مختلف از این گروهها و همزمان ادامه اصلاحات سیاسی و گفتگوهای ملی است.

 

توطئه خطرناک قدرتها برای ایجاد جنگ قومی و مذهبی

رهبر انقلاب اسلامی در دیدار معاون رئیس جمهور اندونزی و هیأت همراه، با اشاره به آرمانهای اصلی جنبش عدم تعهد و ظرفیت ها و امکانات بسیار بالای کشورهای عضو این جنبش تأکید کردند: هدف اصلی بنیانگذاران جنبش عدم تعهد، تشکیل یک نهاد تشریفاتی نبوده است بلکه آنها به دنبال یک جنبش تأثیرگذار و زنده بودند و باید این هدف اکنون احیا شود.

 

ایشان افزودند: کشورهای عضو جنبش عدم تعهد از جمله کشورهایی همچون اندونزی که از بنیانگذاران آن می باشند، باید با همکاری یکدیگر و بالفعل کردن ظرفیت ها، در مسائل مهم بین المللی و منطقه ای حضور تأثیرگذار و نقش آفرینی داشته باشند.


رهبر انقلاب اسلامی استفاده از تجربیات و پیشرفتهای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد را یکی دیگر از زمینه های قابل اجرا در جنبش دانستند و خاطرنشان کردند: البته پیشرفتهای کشورهای مستقل و اسلامی دشمنانی دارد که باید مراقب نقشه ها و توطئه های آنها بود.


حضرت آیت الله خامنه ای، ایجاد اختلاف و درگیری مذهبی بویژه میان شیعه و سنی را یکی از توطئه های خطرناک خواندند و افزودند: اینگونه اقدامات با حمایت برخی قدرتها و بوسیله عناصری مزدور انجام می شود و نمونه های آن اکنون در افغانستان و پاکستان است.


ایشان خاطرنشان کردند: القاعده و طالبان با حمایت همپیمانان امریکا در منطقه بوجود آمدند و امریکا نیز به بهانه مقابله با آنها، کشورهایی نظیر پاکستان و افغانستان را بمباران می کند، ولی هدف اصلی، سلطه بر این کشورها است.


رهبر انقلاب اسلامی با هشدار درخصوص مراقبت از وقوع توطئه خطرناک جنگ قومی و مذهبی در اندونزی، مصر و لیبی بر لزوم همکاری بیش از پیش کشورهای اسلامی تأکید کردند.


در این دیدار آقای بودیانو معاون رئیس جمهور اندونزی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری بسیار خوب اجلاس غیرمتعهدها در تهران، زمینه همکاریهای اقتصادی ایران و اندونزی را بسیار زیاد ارزیابی کرد و گفت: در مذاکرات انجام شده در تهران، مقرر شد بخش خصوصی و تجار دو کشور فعالتر شوند و راههای گسترش همکاریهای اقتصادی را بررسی کنند.


وی همچنین ظرفیت های کشورهای عضو جنبش عدم تعهد را برای نقش آفرینی بیشتر و تأثیرگذارتر در مسائل بین المللی مهم خواند و درخصوص تنوع قومی و مذهبی در اندونزی گفت: دولت اندونزی همواره به دنبال ایجاد زمینه مناسب برای همزیستی مسالمت آمیز و یکپارچگی قومیت ها و مذاهب گوناگون در این کشور بوده است.


معاون رئیس جمهور اندونزی همچنین با اشاره به تخصص خود در زمینه اقتصاد، خطاب به رهبر انقلاب اسلامی افزود: من دیدگاههای جنابعالی را درخصوص اقتصاد مقاومتی مطالعه کرده ام و این دیدگاهها بسیار جالب و جدید است.
 

پایان پیام/

کد خبر 167694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha