دکتر عباس قنبری عدیوی، محقق و پژوهشگر فرهنگ و ادبیات فارسی، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: فولکلور به معنای فرهنگ توده مردم شامل ادبیات، آداب و رسوم، باورها، شیوه زندگی و بینش نسبت به محیط اطراف می باشد که در حیطه بدو تولد تا مرگ افراد جامعه حرف برای گفتن دارد.
وی افزود: آن بخش از فرهنگ فولکلور مهم و قابل توجه است که آفریده مردمان گمنام است و نسل به نسل و سینه به سینه از دیرباز تا کنون منتقل شده و باقی مانده است.
وی با بیان اینکه فولکلور شامل فرهنگ مادی و غیرمادی در عرصه اقتصاد، سیاست، آموزش، مذهب، اخلاق و بسیاری زمینه های دیگر است، تصریح کرد: با تغییر شیوه های زندگی و تحولات صنعتی، فرهنگ نیز دستخوش تغییر می شود لیکن این تغییر به صورت آنی و یکبار نیست و با مرور زمان اتفاق می افتد.
وی از چاپ کتاب «فولکلور مردم بختیاری» به نویسندگی عباس قنبری خبر داد و اظهار داشت: این کتاب در 248 صفحه و 4 فصل با تیراز یک هزار نسخه در قالب کتب دانشگاهی به چاپ رسیده است.
قنبری با اشاره به برخی مطالب موجود در این کتاب، گفت: فصل اول این کتاب شامل فولکلور آئینی و موسمی، فصل دوم دربرگیرنده خرده فولکلور ها، فصل سوم گونه نثر شفاهی و فصل چهارم نیز پیرامون معرفی شاعران بی سواد و کم سواد بختیاری است.
این محقق فرهنگ و ادبیات فارسی با بیان اینکه تألیف این کتاب بیش از دوسال طول کشیده است، ادامه داد: مطالب این کتاب به صورت تحقیق میدانی انجام شده و قریب به 500 برگ افسانه و حکایت، 4 دفتر ترانه، 20 هزار برگ فیش تحقیقاتی، 10 حلقه فیلم و موسیقی و 2 هزار قطعه عکس جمع آوری شد.
وی با تأکید براینکه این کتاب نگاه تحلیل گرایانه به فرهنگ فولکلور ندارد، گفت: مولف در این کتاب تنها جنبه های گوناگون فرهنگ عامه را ثبت کرده است.
قنبری از چاپ کتاب های دیگری در این حوزه در آینده نزدیک خبر داد و خاطر نشان کرد: در این راستا کتاب های ادبیات عامه بختیاری، نیوشه (متن شناسی) و درامدی بر پژوهش ضرب المثل های بختیاری توسط همین نویسنده تألیف شده که اکنون مرحله گرفتن مجوز را طی می کند.
پایان پیام/
نظر شما