به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، فرهاد ممدوحی نماینده ایران در کمیته سوم سازمان ملل، امروز(12بهمن) در دومین سلسله نشست تخصصی "حقوق ادیان، راهکارها و راهبرد بین الملل مقابله با توهین به ادیان" که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، با اشاره به سیر تاریخی تحولات پیرامون تصویب قطعنامه حقوق ادیان در سازمان ملل تصریح کرد: قطعنامه در سال 1999 در کمیسیون حقوق بشر توسط سفیر پاکستان مطرح شد و طرح موضوع مناقشه ای را به دنبال داشت که کشورهای غربی مخالف توهین به ادیان بودند و به همین دلیل جلسه یک الی دو ساعت به تعویق افتاد اما به توافق رسیدند که با تعدیل اولیه به تصویب برسد.
وی با بیان روند روزافزون اسلام ترسی که طی سال 2004 به بعد اتفاق افتاد و انتشار کاریکاتور توهین آمیز پیامبر اعظم(ص) گفت: این مسال نقطه عطفی شد که کشورهای اسلامی تصمیم گرفتند این قطعنامه را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کنند که در سال 2006 تعداد 101 رای داده شد و در سال 2007 این روند افزایش پیدا کرد و به 111 رای مثبت رسید.
ممدوحی ادامه داد: کشورهای غربی تلاش کردند که مبانی تئوریک نظرات خود را تحکیم کنند و تاکید داشتند که حقوق بشر از افراد حمایت می کند و دین و آزادی بیان مطلق است و می توان از دین انتقاد و یا به آن اهانت کرد.
نماینده ایران در کمیته سوم سازمان ملل با اشاره به این که همبستگی لازم بین کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی برای تصویب قطعنامه حقوق ادیان وجود نداشت، تاکید کرد: کشورهای غربی تمایل به مذاکره نداشتند و از جمله دلایلی بود که به کاهش رای مثبت تاثیر گذاشت و عدم تمایل کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی جهت حمایت از قطعنامه یکی دیگر از مشکلات بود.
وی در مجموع تلاش کشورهای اسلامی را با کشورهای غربی اساسا همسنگ ندانست و تصریح کرد: کشورهای غربی این موضوع را جدی گرفته بودند و در چند جهت دنبال می کردند تا قطعنامه را شکست دهند و این را همآوردی جدی بین تفکر کشورهای غربی و اسلامی می دیدند.
ممدوحی افزود: در سال 2010 تعداد 76 رای مثبت، 65 رای منفی و 42 رای ممتنع به این قطعنامه صادر شد.
نماینده ایران در کمیته سوم سازمان ملل، با اشاره به تفاوت قالب های مختلف تصویب قطعنامه حقوق ادیان در عرصه بین المللی خاطرنشان کرد: بیانیه مشترک کشورهای اسلامی می تواند حکایت از یک جمعیت و تفکری با خاستگاه عام را منعکس کند اما قطعنامه، برای تصویب نیاز به رای حداکثری کشورها دارد.
وی حقوق ادیان را موضوع بدیعی در عرصه حقوق بشر دانست و گفت: حتما باید در این زمینه کار شود و محل نزاع است و کشورهای اسلامی در این زمینه با علامت سوال بزرگی مواجه هستند اما باید روی این مفاهیم و یا موضوعاتی که با موضوع منع توهین به ادیان نسبت دارند، پرداخته شود.
ممدوحی، تصریح کرد: پیروان اسلام در کشورهای متفاوتی با نژادهای مختلفی هستند و به همین علت به عنوان مصداق تبعیض نژادی و بیگانه ستیزی یا اسلام ترسی شکل گرفته اند.
نماینده ایران در کمیته سوم سازمان ملل، از راه اندازی مرکز تنوع فرهنگی و حقوق بشر خبر داد و ابراز داشت: در اجلاس وزرای امور خارجه در تهران تصمیم گرفته شد مرکز تنوع فرهنگی و حقوق بشر در ایران راه اندازی شود که امروز در تهران ایجاد شده است.
پایان پیام/
نظر شما