از اندیشه سیاسی آیت‌الله حکیم تا اندیشه سیاسی تربیتی علوی در نهج‌البلاغه

کتاب های" اندیشه سیاسی آیت‌الله حکیم" نوشته محمدرضا موسویان و" اندیشه سیاسی تربیتی علوی در نامه‌های نهج‌البلاغه" نوشته دکتراحمد بهشتی از جمله کتاب هایی است که بوستان کتاب برای نخستین بارمنتشرکرده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، موسسه بوستان کتاب به تازگی کتاب های"اندیشه سیاسی آیت‌الله سید محسن طباطبایی(حکیم)" نوشته سید محمد رضا موسویان،"در پیله‌ام چراغانی است" سروده امیر اکبرزاده، جلدسوم" اندیشه سیاسی تربیتی علوی در نامه‌های نهج‌البلاغه" نوشته آیت الله دکتر احمد بهشتی، "شهراسلامی، نشانه ها وشناسه ها" پژوهش علامه جعفر مرتضی عاملی و تاریخ فقه مذاهب اسلامی "کاظم مدیر شانه‌چی  را برای نخستین بار منتشر کرده است.

 

همچنین این موسسه چاپ چهارم " صحیفه علویه" ترجمه سید هاشم رسولى محلّاتى،چاپ نهم "اخلاق در اداره" آیت الله حسین مظاهری - محمد جواد خالقی، چاپ پنجم "جوان و آرامش" نوشته محمد سبحانی نیا، چاپ سوم" خدا از نگاه امام على (ع)" نوشته دکتر محمد محمدرضایی وچاپ سوم" پلی به دنیای نسل جوان "نوشته احمد عابدینی  را منتشر کرده است.

 

چاپ اول "اندیشه سیاسی آیت‌الله سید محسن طباطبایی(حکیم)"


اندیشه سیاسی آیت‌الله سید محسن طباطبایی(حکیم)" کتابی است که به تازگی توسط سید محمد رضا موسویان نوشته شده و بوستان کتاب آنرا منتشر کرده است.

 این کتاب برای نخستین بار افکار، آرا و مواضع سیاسی آیت الله حکیم را بررسی کرده است.

 

 

در این اثر نویسنده می کوشد دیدگاه ویژه آیت‌الله سید محسن طباطبایی در زمینه ولایت عامه فقها در کنار موضع گیری مجاهدانه ایشان در برابر استعمار انگلیس و برخورد جدی با دولت بعثی عراق و همدردی با مردم فلسطین و همراهی با نهضت اسلامی مردم ایران، دورنمای روشنی از آرای سیاسی ایشان را نشان دهد.

 

 

چاپ نخست در پیله‌ام چراغانی است (مجموعه غزل آیینی)


مجموعه غزل آیینی"در پیله‌ام چراغانی است" سروده امیر اکبرزاده است  که به تازگی از سوی موسسه بوستان کتاب منتشر شده است.

 امیر اکبرزاده در مجموعه "در پیله‌ام چراغانی است"  با چهارده معصوم (ع) به نجوا نشسته است.

 

چاپ نخست جلدسوم اندیشه سیاسی تربیتی علوی در نامه‌های نهج‌البلاغه


آیت الله دکتر احمد بهشتی اندیشه سیاسی تربیتی علوی در نامه های نهج البلاغه را به تفصیل بررسی کرده است.

 در بخشی از این کتاب می خوانیم:"نهج‏البلاغه، اقیانوسِ موج‏خیزى است که گوهرهاى فراوانى از علم و معرفت را در خود، نهفته دارد؛ از آن جمله، تربیت و سیاست است که در این کتاب، به و فور به چشم مى‏خورد؛ همان چیزى که در همیشه روزگار، دو رکن مهم جامعه بشرى بوده و هست".
 

 

چاپ چهارم ترجمه" صحیفه علویه"

 

کتاب صحیفه علویه را استاد سید هاشم رسولى محلّاتى به فارسى روان ترجمه کرده است.

 

اثر حاضر، مشتمل بر اکثر دعا و مناجات‏هاى رسیده از امیرمؤمنان على (ع)در دو جلد است، کتاب اوّل آن شامل 156دعاست که مرحوم علامه شیخ عبدالله سماهیجى آن را با نام "صحیفه علویه و تحفه مرتضویه"گردآورى کرده است و کتاب دوم، در واقع، مستدرکِ کتاب علامه سماهیجى است که محدث بزرگوار حاج میرزا حسین نورى، آن را با نام "صحیفه علویه ثانیه" جمع‏آورى و آن را تکمیل کرده است.

 

                                                 

 

 

چاپ نهم "اخلاق در اداره"

 

 آیت الله حسین مظاهری - محمد جواد خالقی در این کتاب وظایف کارمندان شریف را در برخورد باارباب رجوع، تبیین مى‏کند و چگونگى پاسداشتِ کرامتِ آنان را یادآوری می کند.

اداره، یکى از مکان‏هاى مهمى است که در جهت سامان‏دهىِ امور مردم فعالیت مى‏کند، لذا محلِ برخورد و تعامل انسان‏هاست و با آبرو و شخصیت آنان، سروکار دارد. به دلیلِ همین ویژگى اخلاق در اداره، ضرورتِ خاصى پیدا مى‏کند و اداریان به رعایت نکته‏هاى اخلاقىِ دقیقى ملزم مى‏شوند.

 

چاپ پنجم "جوان و آرامش"

 

نویسنده در این کتاب تلاش می کند براى تأمین آرامش جوان، اضطراب را از جنبه‏هاى مختلف مثل آثار، ریشه‏هاى اضطراب، راه‏هاى درمان آن و الگوهاى آرامش بررسى ‏کند.

در این کتاب می خوانیم:"جوانى، بهترین دوره از عمر انسان است که گاهى با طوفان‏هایى از خواسته‏ها و آرمان‏ها همراه مى‏شود و اضطراب‏هایى را در پى‏مى‏آورد و اگر کنترل و درمان نشوند، زندگى دائماً در معرض تلاطم قرار مى‏گیرد و آرامش انسان از کف مى‏رود،اقدام اساسى براى مبارزه با این آفت، آگاهى دادن است."

  

چاپ سوم" خدا از نگاه امام على (ع)"

 

دکتر محمد محمدرضایی، نویسنده در اثر حاضر کوشیده تا از میان کلمات امام، هشت برهان معقولیت، برهان فطرى، برهان صدیقین، برهان نظم، برهان علّى، برهان حدوث و برهان فسخ غرائم  را شرح دهد.

 



اثبات وجود خدا از موضوعاتى است که در سخنان امام على(ع) به زیبایى، جامه استدلال پوشیده و متناسب با سطح فکرى و وضعیت روحى - روانِى مخاطب، عرضه شده است.

 

چاپ سوم" پلی به دنیای نسل جوان "


احمد عابدینی، نویسنده در کتاب حاضر کوشیده است به دنیاى نسلِ جوان، پلى بزند و نحوه ارتباط با آنها را با استفاده از آموزه‏هاى وحیانى نشان دهد.وى حاصل کار خود را در دو بخش عصر جدید و روابط خانوادگى و اسلام و برخورد با جوان ارائه داده است.

در بخشی از کتاب می خوانیم:"جوان، عنصرِ حیاتى در جامعه انسانى است که در همه تحولاتِ فکرى، اجتماعى، اقتصادى و صنعتى، نقشِ مهمى ایفا مى‏کند. اهمیتِ چنین نیروى بالنده‏اى وظیفه همه مصلحان، رهبران، مربیان و پدر و مادران را در تربیتِ آگاهانه آن برجسته مى‏سازد.این مهم، با آگاهىِ مربیان و پدران و مادران به خصوصیات جوان، شیوه‏هاى برخورد با او، ویژگى‏هاى زمانه و مسائلى از این دست، میسور است."


چاپ اول "شهراسلامی، نشانه ها وشناسه ها"

 

در این پژوهش که کاری از  دفتر تبلیغات اسلامی شعبه خراسان رضوی است به  عوامل پیدایش و شکوفایی شهرهای علمی در تمدن اسلامی پرداخته شده و عوامل انحطاط و زوال آن در پنج شهر علمی نمونه در جهان گستردة اسلامی بررسی شده است.

 


در بخشی از این کتاب می خوانیم:"تمدن اسلامی در دوران بالندگی خود همانند دیگر تمدن‌ها مظاهر و جلوه‌های ماندگاری را خلق کرد که شهرهای علمی از جملة آن جلوه‌هایند. شهرهای علمی هم نشانة ظهور و شکوفایی تمدن اسلامی شدند و به تداوم آن امداد رساندند و هم در آن زمان که روی به افول نهادند تمدن اسلامی را در سراشیب انحطاط قرار دادند".

 

چاپ اول " تاریخ فقه مذاهب اسلامی"
 

در کتاب " تاریخ فقه مذاهب اسلامی "کاظم مدیر شانه‌چی پس از بررسی اهمیت، ضرورت، فایدت تاریخ فقه، از چگونگی شکل‌گیری یا تکوین فقه اسلامی یاد می‌ کند و سپس سیر تحول تاریخی این علم از آغاز پیدایش آن، عصر تشریع در زمان پیامبر اسلام(ص) را بررسی می‌ کند. آن‌گاه ادوار مختلف فقه تا عصرحاضر، ویژگی‌های هر دوره، شرایط سیاسی و اجتماعی آن دوره مورد بررسی قرار می‌گیرد. در هر دوره، منابع و مدارک فقه آن دوره و نیز شرحی از فقهای بزرگ دوره مورد نظر و آرا و آثار آنان در هر یک از مذاهب اسلامی و مکاتب فقهی آنان ذکر می‌شود.


 پایان پیام/

 

 

کد خبر 16580

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha