ورزش قهرمانی ما هنوز وامدار پهلوانی است

هنوز می توان مایه ای هر چند کم رنگ از خصایل و جنم الگوهای بزرگ پهلوانی را در رفتار کشتی گیران،مردان قدرتی وزنه و دیسک و رزمی کارانمان مشاهده کرد

شبستان:کاروان ورزشی ایران در رقابتهای المپیک 2012 لندن توانست با کسب 12 مدال طلا، نقره و برنز بهترین عملکرد را در تاریخ این رقابتها داشته باشد که در این بین کشتی توانست با کسب 6 مدال، 50 درصد مدالهای کاروان ایران را به دست آورد و از طرفی 75 درصد مدالهای طلای کاروان نیز توسط ورزش اول کشور بدست آمد. کشتی همواره در تاریخ ایران عرصه نام آوری مردان پهلوانی بوده است که آوازه و آثارشان بسیار فراتر از ورزش صرف رفته است.هرچند که می توان این نسبت را به وزنه برداران و حتی پرتاب دیسک دو و میدانی که رشته ای قدرتی است و البته رشته های رزمی مثل تکواندو و جودو که روحیه ای حماسی و جنگنده طلب می کنند نیز تعمیم داد.
به بیان دیگرملت ایران همواره وامدار پهلوانانی بوده اند که با بازوان و شخصیت قدرتمند خود از آنان و نام و ناموسشان در مقابل ستمگران و بیگانگان دفاع می کرده اند و حال عجیب نیست که این خصلت به ورزش ما هم سرایت کرده باشد به طوری که با همه کج روی ها و بی اخلاقی هایی که امروز گریبان ورزش حرفه ای ما را گرفته است هنوز می توان مایه ای هر چند کم رنگ از خصایل و جنم الگوهای بزرگ پهلوانی جامعه ما از امیرالمونین علی(ع) و رستم افسانه ای تا پوریای ولی وشادروان تختی را در نسل های اخیر کشتی گیران،مردان قدرتی وزنه و دیسک و رزمی کاران مشاهده کرد.
با این همه کشتی چه آزاد و چه فرنگی در میان همه این ورزش ها مهمترین بستر حفظ سنت های پهلوانی نامبرده است.دلیلش هم کاملا روشن است.کشتی اگرچه وارد دوران ورزش های مدرن شده است اما کماکان کاملا شرقی و بخصوص ایرانی مانده است و آداب آن سینه به سینه از استاد به شاگرد می رسد در حالیکه سایر ورزش های نامبرده به شکل امروزی شان در فرهنگ ما ریشه نداشته اند.
کشتی=مدال
در همین المپیک لندن اگر آسیب دیدگی رضا یزدانی در یک قدمی فینال و رسیدن به مدال طلا، شوک بزرگ کاروان ورزش ایران و تیم کشتی آزاد را موجب نمی ‏شد و مدال‌آوری ورزشکاران ایرانی در این دوره بازی‌های المپیک تا ساعات پایانی ادامه پیدا می‏کرد، کاروان ایران می توانست به جای رده هفدهم در جایگاه پانزدهم قرار گیرد.
کاروان ورزش ایران که پیش از این 15 دوره حضور در ادوار مختلف بازی‌های المپیک را تجربه کرده بود، در این دوره از بازی‎ها برای نخستین بار موفق شد تعداد مدال‎های خود را دو رقمی کند، آنهم با چهار مدال طلا در حالی که پیش از این بیشترین تعداد مدال طلای ایران در المپیک 2000 سیدنی (سه طلا) بدست آمده بود.
در این دوره از بازی‎های المپیک کشتی فرنگی ایران برای نخستین بار در طول تاریخ صاحب مدال طلا شد، آنهم سه مدال طلا که به این ترتیب بهترین نتیجه کسب شده توسط فرنگی کاران و کشتی ورزش اول ایران در این رقابتها بدست آمد. کشتی 75 درصد مدالهای طلای کاروان را بدست آمد و از طرفی با کسب 6 مدال طلا، نقره و برنز 50 درصد مدالهای کسب شده متعلق به کشتی بود.
ورزش ایران که از سال 1900 حضور در بازی‌های المپیک را آغاز کرد، طی سال‌های گذشته 48 مدال کسب کرده بود اما با 12 مدال بدست آمده در این دوره از بازی‌های المپیک، مجموع مدال‌های المپیکی ایران به 60 مدال رسید. این تعداد مدال توسط 50 ورزشکار بدست آمده است.
به این ترتیب سهم کشتی از این مدالها تاکنون 33 مدال در رشته کشتی آزاد و 5 مدال در رشته کشتی فرنگی است یعنی از 60 مدال سهم کشتی 37 مدال است و این یعنی بیش از 50 درصد از مدالها متعلق به ورزش اول کشور است.
کشتی ایران در رقابتهای المپیک 2012 لندن توانست صاحب 3 مدال طلا، یک مدال نقره و 2 مدال برنز شد که بهترین نتیجه ورزش اول ایران در تاریخ المپیک ها در طول حضور تیمهای ملی ما در این رقابتها بود.
تا پیش از این رکورد مدال‌آوری ورزشکاران ایران در المپیک در اختیار کشتی گیران آزادکار بود و با وجود اینکه آنها در این دوره از بازی‌ها به کسب تنها سه مدال بسنده کردند، همچنان رکورددار مدال‌آوری هستند. از مجموع ورزشکاران مدال‌آور ایران در المپیک - با احتساب بازی‌های المپیک 2012 لندن - 33 ورزشکار در کشتی آزاد، 16 ورزشکار در رشته وزنه برداری، پنج ورزشکار در هر یک از رشته‌های تکواندو و کشتی فرنگی و یک ورزشکار در رشته دوومیدانی (پرتاب دیسک) صاحب مدال شده‌اند.

پایان پیام/

کد خبر 165689

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha