به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، بنا به در خواست جمهوری اسلامی ایران ، 21 آگوست همزمان با 31 مرداد ماه از سوی سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شده که متعاقب آن از این تاریخ یک هفته، هفته تکریم، تجلیل، اعزاز و اکرام مساجد است.
آن زمان که مسئولان ایران از سازمان کنفرانس اسلامی خواستند که هفته تکریم از مسجد را در تقویمهای بینالمللی ثبت کنند، خوب میدانستند که مسجد روزی به پایگاهی بزرگ برای مقابله با کفر و استبداد تبدیل میشود و بهانه روز جهانی مسجد هم به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط صهیونیستها و کشتار بیرحمانه مردم در مسجد گوهرشاد توسط رضا خان شد.
از آن زمان و بعد از انتخاب این روز به عنوان روز جهانی مسجد، همه ساله مراسم تکریم از مساجد در سراسر کشور برگزار میشود و مسئولان در این هفته، بار دیگر یاد خدمات بزرگ مساجد به اسلام در طول سالهای گذشته میافتند.
امروزه مساجد از بزرگترین پایگاههای مقابله با تبلیغات مسموم کشورهای غربی علیه اسلام ناب محمدی به شمار میروند؛ در حالی که کشورهای غربی روزانه صد ها میلیارد برای مقابله با گسترش فرهنگ شیعی و اسلام در جهان هزینه میکنند، صدای اذان گلدستههای مساجد باعث گرایش قلبها به اسلام میشود و تبلیغات دشمنان اسلام و کفار را بیاثر میکند.
*اصفهان به مساجد بیشتری نیاز دارد
استان اصفهان با توجه به سابقه معنوی و شرایط خود همواره یکی از شهرهایی بوده که مساجد بسیاری در آن بوده و مردم از دیرباز به اقامه نماز جماعت در آن مشغول بودهاند.
بنا به گفته حجت الاسلام محمد رضا صالحیان، مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد اصفهان در سطح شهر اصفهان 873 مسجد وجود دارد و این تعداد در استان اصفهان 4 هزار و 915 مسجد است که نیاز واقعی مسجد در استان اصفهان، 1600 مسجد است.
*رتبه هفتم اصفهان از نظر سرانه مسجد در کشور
حجت الاسلام صالحیان با بیان اینکه در اصفهان مقدار سرانه برای هر 930 نفر، یک مسجد است، تاکید کرد: این سرانه در کشور برای هر 1000 نفر است و استان اصفهان از نظر سرانه در سطح کشور رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.
*مسجد باید محور شهرهای اسلامی قرار گیرد
متاسفانه با وجود تاکیدات بسیار مسئولان به اهمیت جایگاه مساجد، امروزه جایگاه مسجد در بین مردم ناشناخته مانده و مردم باید برای شناخت جایگاه مساجد و توجه بیشتر به آن، تلاش بیشتری به خرج دهند و بسیاری بر این باورند که مساجد باید به جایگاهی برای مبارزه با کفر و استبداد تبدیل شود و شهر اسلامی باید مسجد محوری را در اولویت کار خود قرار دهد.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با بیان اینکه مسجد باید به عنوان محور شهرهای اسلامی قرار گیرد، به خبرنگار شبستان اصفهان گفت: مسجد محوری مهمترین مولفه شهر اسلامی است و مساجد باید به عنوان محورهای شهرهای کشور مورد توجه قرار گیرند.
*مسجد باعث کاهش ناهنجاریهای اجتماعی میشود
حجتالاسلام صالحیان با اشاره به نقش مساجد در کاهش مشکلات اجتماعی تصریح کرد: باید گفت که با با ساختن مسجد می توان از بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی پیشگیری کرد، بنابراین همه باید با ساختن مسجد و توسعه آن، به رشد اجتماعی شهر کمک ویژهای کنند و باید گفت توجه ویژه به مساجد باعث افزایش امنیت شهرها و روستاهای کشور میشود و بسیاری از جرمها و جنایات با افزایش مساجد، کاهش پیدا میکند.
بنا به گفته مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان تمام ناهنجاریهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با مسجد محوری برطرف می شود و اگر مسئولان بیش از گذشته به مساجد و نقش آنها توجه داشته باشند، میتوان به آینده جامعه امیدوار بود چرا که نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی نشان داد که این ساختمانهای معنوی، بیش از ساختمانهای عادی و ساده جامعه هستند و میتوانند باعث گرایش مردم به دین الهی شوند.
بنا به گفته حجتالاسلام صالحیان، نهادینه کردن ارزشهای اسلامی که از طریق مساجد در جامعه روی میدهد، باعث از بین رفتن بسیاری از مشکلات و ناهنجاریهای جامعه میشود و حتی مشکلاتی نظیر طلاق و دیگر ناهنجاریهای اسلامی از بین خواهد رفت. از این رو شاید روز جهانی مسجد، بهانهای برای حل مشکلات اجتماعی و ناهنجاریهای جامعه از طریق درهای معنوی دین اسلام باشد.
*پویایی مساجد، راه حفظ جامعه از مشکلات
این روزها یکی از دغدغههای اساسی علمای دینی، پویایی مساجد و افزایش صفهای نماز جماعت است و به نظر میرسد مسئولان باید به پویایی مساجد بیش از گذشته توجه کنند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با بیان اینکه وقتی امامان جماعت برای رسیدگی به امور مساجد وقت میگذارند، این کار نشان دهنده پویایی آن مسجد است، اظهار داشت: در حال حاضر 70 درصد از امامان جماعت در مساجد مدیریتهای روز جامعه را به مرحله اجرا میگذارند.
بسیاری نیز بر این باورند که در صورت افزایش توجه به مساجد و پویا شدن مساجد کشور، ناهنجاریهای اجتماعی به میزان قابل توجهی در کشور کاهش مییابد.
*261 مسجد تاریخی در استان اصفهان
محسن مصلحی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه 261 مسجد تاریخی در استان اصفهان به ثبت ملی رسیده است، گفت: این مساجدتاریخی در شهرستان های مختلف استان مانند اصفهان،کاشان،نائین ،نطنز،گلپایگان،اردستان، فلاورجان، برخوار، شاهین شهر و میمه، سمیرم،خمینی شهر،آران و بیدگل،شهرضا، تیران و کرون،خوانسار، نجف آباد، شهرضا،لنجان، مبارکه و خور و بیابانک قرار دارد.
وی ادامه داد:104 مسجدتاریخی در شهرستان اصفهان به ثبت ملی رسیده است که مربوط به دوره دیلمیان،صفویان،سلجوقیان، مغول،قاجاریه،ایلخانان وپهلوی است.
*مساجد تاریخی جامع و امام (ره) در فهرست یونسکو
مصلحی افزود: مسجد جامع عتیق اصفهان یکی از قدیمی ترین و با ارزشمندترین بناهای دوره اسلامی است که نقش بزرگی در تحول فرهنگ اسلامی دارد.
وی افزود: قدیمی ترین بنای تاریخی اصفهان را باید مسجد جمعه یا مسجد جامع اصفهان تلقی کرد و سیمای فعلی مسجد عمدتا مربوط به اقدامات دوره سلجوقی است اما تعمیرات و الحاقات آن به دوران های بعد به خصوص عصر صفویان مربوط می شود.
مصلحی ادامه داد: در کاوش های باستان شناسی مراحل قبل از سلجوقی هم به دست آمده که به دوران آل بویه و قرن سوم هجری باز می گردد و در همین کاوش ها، آثار قبل از اسلام نیز کشف شده است.
وی تصریح کرد: مسجد تاریخی امام با توجه به موقعیتش در میدان تاریخی امام که به ثبت یونسکو رسیده در حال حاضر به ثبت جهانی رسیده است.
*لزوم احیاء کارکردهای مساجد و جذب جوانان به این پایگاه فرهنگی
حجت الاسلام و المسلمین رمضانعلی معتمدی، رئیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان به خبرنگار شبستان گفت: همکاری، تعامل و همفکری مسئولان مساجد با یکدیگر راهی برای جذب جوانان به مساجد و احیاء کارکردهای این پایگاه فرهنگی است.
وی اظهار داشت: مساجد سنگری برای پاسداری و حفاظت از ایمان و اعتقادات و مبازره با تهاجم فرهنگی دشمنان است.
پایان پیام/
نظر شما