طراوت تلاوت در رادیو تلاوت

رادیو تلاوت پس از ماه مبارک رمضان نیز به طور دائمی به کار خود ادامه می دهد.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدرضاگلی زاده، مدیر رادیو تلاوت با اعلام این موضوع گفت: رادیو تلاوت، رسانه ای شنیداری است که به منظور بهرمندی بیشتر علاقمندان از تلاوت قرآن کریم تولید، تامین و پخش تلاوت های ناب از قاریان برجسته ایرانی و غیرایرانی را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: رادیو تلاوت هدیه رسانه ملی در رمضان المبارک 1433 به مشتاقان قرآن بود که از شب اول ماه مبارک رمضان آغاز به کار کرد و در طول شبانه روز انواع تلاوت های ناب، دلنشین و ترتیل را پخش می کرد و به پاس استقبال فراوان مخاطبان پس از اتمام ماه مبارک رمضان و درحال حاضر نیز پخش برنامه های این شبکه رادیویی به مدت شش ساعت در روز از ساعت 18 تا 24 ادامه دارد تا شرایط برای پخش سراسری آن ایجاد شود.
گلی زاده با اشاره به اینکه قرآن، نام کتاب آسمانی ما مسلمانان است که 66 بار در این کتاب آسمانی بدان اشاره شده است بیان داشت: قرآن از ریشه قراء به معنای قرائت و خواندن و همچنین به معنای جمع کردن است و در دین مبین اسلام، ثواب و اجر فراوانی برای تلاوت قرآن لحاظ شده و قدر فضیلت آن در فهم نمی گنجد.
وی افزود:احادیث در فضیلت قرائت و تلاوت قرآن بی حدو حصر است از حضرت رسول اکرم (ص) روایت شده است "قرآن بعد از خداوند متعال، برترین چیزهاست" و نیز فرموده اند: "هیچ شفیعی در روز قیامت بلندمرتبه تر از قرآن نیست " و به راستی که در گذر از دل مشغولی های دنیا، دلها زنگ میزند چنان که آهن زنگ میزند و جلای آن تلاوت قرآن است. پیامبر اعظم (ص) در جایی دیگر فرموند: تلاوت قرآن نور و مایه برکت و سلامت روزی است.
وی راه های انس با قرآن رابه پنج بخش تخصصی تقسیم کرد و گفت: برای انس با قرآن، پنج عنوان «قرائت»، «تلاوت»، «ترتیل»، «استماع و انصات» و «تدبر» در قرآن آمده است و تلاوت به شیوه امروزی در صدر اسلام و سالهای پس از آن و تا دو قرن پیش وجود نداشته است بلکه این روش طی یک فرایند تکاملی، مراحل تکوین و تطور خود را پشت سر گذاشته و پس از سالیان متمادی بدین شیوه و شکل، به نسل های امروزی منتقل شده است. یعنی تلاوت قرآن در مراحل مختلف سیر تکاملی خود، از عوامل گوناگون تأثیر گرفته است.
مدیر رادیو تلاوت در تعریف تلاوت و تفاوت های آن با قرائت قرآن کریم گفت:مفسران تلاوت را به معنی خواندن و برگرفته از معنای اصلی آن (در پی آمدن) دانسته اند, به عبارتی دیگر تلاوت قرآن متابعت از قرآن در قرائت و دنبال کردن معانی و پیروی در عمل می باشد و هنر تلاوت یعنی القاء مفاهیم عمیق قرآنی با استفاده از ابزار لحن، موسیقی و تجوید و شفافیت و درک عمیق مفاهیم قرآنی که این موارد بدون داشتن اخلاق قرآنی که از لوازم آن معنویت و فروتنی و تواضع است، میسر نمی شود.
وی افزود:قرائت در لغت به معنی خواندن است و در بیان اساتید تجوید به خواندن صورت ظاهر آیات گفته می شود اما تلاوت هم به صورت ظاهر خواندن گفته می شود و هم در موردی به کار می رود که شخص ضمن تلاوت کلام الهی به معانی و مفاهیم و مصادیق و اوامر و نواهی آن نیز توجه دارد آن چنان که گویی آیات در همان لحظه بر او نازل می شود.
گلی زاده در رابطه با مخاطبین این رادیو گفت: مخاطبین رادیو تلاوت را عموم مردم بخصوص کسانی که مشتاق شنیدن تلاوتهای گوناگون بوده و از آن حظ معنوی می برند و یا کسانی که قرآن را به صورت ترتیل دنبال می کنند تشکیل می دهند.
وی کسانی که همراه با شنیدن قرآن به معانی و مفاهیم آن توجه خاص دارند را از دیگر شنوندگان رادیو تلاوت عنوان کرد و ادامه داد: آن کسانی که از شنیدن قرآن در پی آموزش و یادگیری قرآن هستند نیز به رادیو تلاوت گوش می دهند.
گلی زاده هدف از راه اندازی و ادامه کار رادیو تلاوت را ترویج فرهنگ قرآن خوانی در بین عموم مردم بخصوص جوانان بیان کرد و گفت: زمینه سازی برای بهرمندی از طراوت تلاوت و حظ معنوی آن،حفظ آیات قرآن و بهرمندی از آن در زندگی روزمره از اهداف راه اندازی رادیو تلاوت است.
وی توجه به نیاز و ذائقه مخاطب و همچنین پاسخگویی به نظرات و نیازمخاطبان و توجه به ذائقه مخاطبان که عده ای تنها مشتاق شنیدن تلاوت های دلنشین و زیبا هستند را از راهبردهای رادیو تلاوت دانست و گفت: توجه به درخواست تلاوتهای خاص با صدای قاریان خاص یا تلاوت آیات موضوعی، هریک در مخاطب آفرینی نقش بسزایی دارند.
مدیرگروه تلاوت ,فضاسازی برای انس با قرآن را از دیگر راهبردهای رادیو تلاوت عنوان کردو افزود: تولید و پخش تلاوتهای زیبا و ناب با کیفیت عالی از قاریان مشهور (ایرانی و غیرایرانی) در انس و الفت مخاطبان با قرآن تاثیر فراوانی دارد وتولید و پخش ترتیل و تحقیق در ختم قرآن و مانوس نمودن مخاطبان با قرآن نیز نقش موثری دارد.
آشنا نمودن با فنون قرائت و تلاوت از دیگر راهبردهایی است که گلی زاده در پیشبرد برنامه های رادیو تلاوت مهم دانست و گفت: تولید و پخش تلاوت، ترتیل، تحقیق از قاریان به نام جهان اسلام (ایرانی و غیرایرانی) در آشناسازی با سبک های خاص تلاوت و فن قرائت به مشتاقان قرآن و جوانان کمک شایانی خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو تلاوت مدیر این شبکه رادیویی با اشاره به این که این شبکه رادیویی فرصت بسیار ارزشمندی برای مردم فراهم می کند تصریح کرد: رادیو تلاوت برای همراهی با قاریان و توجه بیشتر به مفاهیم و آموزه های قرآنی فرصت مغتنمی است تا شتوندگان ازکلام الهی بهره مند شوند.
شایان ذکراست رادیو تلاوت کانال رادیویی دوم رادیو قرآن است که روی موج FM ردیف 5/101 مگاهرتز پخش می شود و پس از ماه مبارک رمضان از ساعت18 به مدت 6ساعت قابل دریافت است.
پایان پیام/
 

کد خبر 165424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha