به گزارش خبرگزاری شبستان، تعداد فیلمهای شاخص خارجی به نمایش درآمده در جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت کم نبودهاند. با اینکه آگاهان و کارشناسان این جشنواره به این نکته واقفتند که یافتن فیلمهایی که با موضوع مقاومت ساخته شدهاند کار آسانی نیست و گردهم آوردن فیلمها و فیلمسازانشان در ایران در شرایط تحریمهای یکسویهء غرب امری است دشوار.
در حالیکه یک ماه و اندی تا شروع جشنوارهء دوازدهم باقی مانده که در آن بیش از بیست کشور حضور خواهند داشت، در این گزارش نگاهی داشتهایم به فیلمهای شاخص خارجی در دورههای قبلی جشنواره. جشنوارههایی که اهدافی چون بسترسازی برای معرفی ظرفیتها و ارزشهای انسانی و اخلاقی انقلاب و دفاع مقدس به سایر ملل، اهتمام به موضوع انقلابها و جنبشهای مقاومت مردمی علیه استعمار و استکبار و نگاه ویژه به مظلومیت و مقاومت مردم غزه را دنبال میکردند.
در آرزوی تاج افتخار
" در آرزوی تاج افتخار" عواقب حمله ی سال 2006 اسراییل به لبنان را تصویر کشده است و تجارب دو زن لبنانی از اهالی جنوب لبنان را بازگو می کند. یکی از آنها از اعضای مقاومت و مادر 9 فرزند است و دیگری نقاشی است که برای مبارزه با فساد و بی عدالتی تلاش می کند .کارگردانی این فیلم را جان شمعون به عهده دارد که چندسال پیش به ایران آمد و از یک عمر فعالیت هنری او در راستای اهداف مقاومت تقدیر به عمل آمد.
تهیه کنندهء این فیلم شبکهء مستند الجزیره و تولید کشورهای لبنان و قطر بود. مدت زمان این فیلم 52 دقیقه است.
رویاهای معلق
این فیلم از دیدگاه دو نظامی سابق لبنانی و زنی که به دنبال شوهر ربوده شده اش می گردد ، به تصویر کشیده شده است . این فیلم، داستان جامعه ی بیروت را بیان می کند ، جامعه ای که در تلاش برای بازسازی خود پس از جنگ 16 ساله است . کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی این فیلم کوتاه پنج دقیقهای را زوج هنری جان خلیل شمعون و مای مصری به عهده داشتند که محصول کشورهای لبنان و انگلستان بود. مای مصری خودش اعتقاد دارد که به عنوان یک فیلمساز با ایجاد ابعاد انسانی در آثارش و با نشان دادن حق انسان برای رسیدن به هویتش عنصر مقاومت را نشان میدهد. جان شمعون نیز معتقد است از زمانی که فعالیت فیلمسازیش را به صورت آکادمیک از پاریس شروع کرده مقاومت دغدغه ذهنی اش بوده است و فیلمهایی که با همسرش ساختهاند همگی دارای این مفهوم بودهاند زیرا گریزی از این مفهوم نیست. همچنین از دید او مفهوم مقاومت به مسئله ی قدرت و رژیم های فاسد اشاره دارد. مقاومت می تواند دفاع مردم فقیر و مقابله با رژیمهای فاسد باشد. از دید او مقاومت راههای انسانی دارد.
مرزهای رویا و ترس
این فیلم داستان دو دختر نوجوان فلسطینی را بازگو می کند. که یکی از آنها در اردوگاه آوارگان شتیلا در لبنان و دیگری در اردوگاهی در فلسطین زندگی می کنند . با اینکه کیلومترها از هم فاصله دارند، ولی علیرغم مشکلات طاقت فرسایی که وجود دارد ، ارتباط خود با دیگری را قطع نمی کنند .کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی این اثر را نیز مای مصری عهده دار بوده است. فیلمی 56 دقیقه ای که موسیقی زیبای آن را همچون اکثر آثار این فیلمساز انور ابراهیم ساخته است. این فیلم محصول 2001 است.
کودکان شتیلا
نام این فیلم برگرفته از نام اروگاهی به نام شتیلاست. بچه های اردوگاه شتیلا ، 50 سال پس از اشغال سرزمین پدری شان ، تلاش می کنند تا خود را با شرایط موجود و با واقعیت های زندگی در اردوگاه آوارگان وفق دهند . بچه هایی که قتل عام ، محاصره و قحطی را تجربه کرده اند. از دیگر ساخته های مای مصری است و در سال 1998 ساخته شده و 47 دقیقه است. کودکان شتیلا را کشور لبنان ساخته است.
33 روز
جنگ سی و سه روزه لبنان دستمایه کار بسیاری از فیلمسازان قرار گرفت. از جمله جمال شورجه در کشور خودمان ایران. اما شبکه ی مستند الجزیره هم ساخت فیلمی به همین نام را در سال 2007 به مای مصری سفارش داد. این فیلم در دوران حمله ی وسیع اسراییل به لبنان در تابستان 2006 به تصور کشیده شده است . جنگی 33 روزه که تاثیری شگرف بر زندگی 4 جوان بر جا گذاشت . 70 دقیقه زمان این فیلم است.
کودکان آتش
در این فیلمکه تولید فلسطین و انگلستان است، کارگردان فلسطینی ، پس از 14 سال به زادگاه خود نابلس باز می گردد . این فیلم داستان زندگی بچه هایی را بازگو می کند که در زیر حملات اسراییلی ها زندگی می کنند ... بچه های انتفاضه. این فیلم را مای مصری نوشته و ساخته است که پنجاه دقیقه ای است.
جنوب مرز
تمایل و علاقه ی رییس جمهور ونزوئلا ، هوگو چاوز به مقابله با ایالات متحده ، و اشتیاق او برای استفاده از منابع نفتی کشورش به منظور فراهم نمودن زندگی بهتر برای شهروندان ، محور اصلی این فیلم است .ولی سیاست های چاوز ، باعث شده که در امریکای شمالی و در رسانه های امریکایی ، دشمنان فراوانی داشته باشد .فیلمساز به ارائه ی تصویری از چاوز سیاستمدار و زندگی روزمره ی چاوز پرداخته است .کار گردانی این اثر را کارگردان سرشناس هالیوود الیور استون به عهده داشته و نویسندگی آن را او و طارق علی. این فیلم محصول آمریکاست و در سال 2009 ساخته شده.
فرمانده
بسیاری از علاقمندان سینما این فیلم را دیدهاند و چندین بار این فیلم از رسانهء ملی هم پخش شده است. فیلم فرمانده که نامش از نام فیدل کاسترو و رتبه ی نظامی او گرفته شده است از میان بیش از 30 ساعت مصاحبه های فیلساز با رهبر کوبایی ساخته شده است .تصویربرداری این فیلم که توسط رودریگو پریتو و کارلوس مارکووچ انجام شده دیدنی است. محصول سال 2003 و 99 دقیقه است. این فیلن از دیگر ساخته های الیور استون است که بزرگداشتش در جشنواره یازدهم فیلم مقاومت برگزار شد. آمریکا و اسپانیا تولیدکنندگان "فرمانده" هستند.
پایان پیام/
نظر شما