به گزارش خبرگزاری شبستان، نادر طالبزاده با اشاره به حضور آثار نمایندگانی از 72 کشور جهان در این جشنواره، درباره اهمیت کار فرهنگی و هنری در این زمینه گفت: جنبش والاستریت مستقیم از انقلاب اسلامی تاثیر نگرفته اما بحرانی که شروع شد بیتاثیر از انقلاب ما نبوده است. غرب به خاطر ورود به جنگهای منطقهای و ادامه این جنگها دچار بحران مالی شده و تداومش هم به این بحران دامن میزند. بیداری اسلامی به طور مستقیم از مقاومت سیوچند ساله ایران سرچشمه گرفته و مثل تقدیری است که باید پیش میآمد.
وی درباره عملکرد مقرضانه رسانههای مختلف غربی درباره این حرکتهای مردمی افزود: در زمان جنبش والاستریت و بیداری اسلامی رسانهها به دو شکل عمل کردند، رسانههای اصلی غرب در برابر واقعیت با توجه به سیاستهایشان موضع گرفتند و درست همان کاری را کردند که در رابطه با ایران و اسراییل انجام دادند. به طور مثال به "بیداری اسلامی" گفتند بهار عربی در صورتیکه هیچ یک از این حرکات ملیگرا یا ناسیونالیستی نبود.
طالبزاده با انتقاد از کم کاریهای رسانههای داخلی در انعکاس وضعیت انقلابهای مردم منطقه، اروپا و آمریکا گفت: رسانههای داخلی خودمان هم به دلایلی نتوانستند آنطور که باید این وقایع را به تصویر بکشند. مثلا در مورد سوریه ما هیچ فیلمساز یا خبرنگاری مستقری نداریم تا از اوضاع و احوال مردم تصویر بگیرد. البته ایران به نسبت دیگر کشورها بهتر بوده و اگر در مصر، یمن و بحرین هیچ فیلمساز و خبرنگاری نداریم به این دلیل است که اجازه نمی دهند ما کسی را در آنجا مستقر کنیم در صورتی که خیلیها علاقهمند به این کار هستند.
وی در ادامه توضیح داد: ممکن است تب والاستریت کمی فروکش کرده باشد اما این مسئله مثل آتش زیر خاکستر است. در آمریکا رشد نکرد چون پیکرش سر نداشت. در آنجا بخاطر قدرت زیادی که رسانهها دارند این وضع بسیار کوچک نمایی و تحویل مردم داده می شود.
دبیر جشنواره «افق نو» با اشاره به اهمیت فعالیتهای فرهنگی و هنری در این زمینه اضافه کرد: هنرمندان باید واقعگرا باشند و با استفاده از تکنیکهای هنری و قواعد زیباییشناسی این مسائل را در تاریخ ثبت کنند و به گوش مردم برسانند. هنرمندان نباید این روزها را نادیده بگیرند. ما همه در جریان اتفاقی هستیم که در حال رخ دادن است پس نادیده گرفتن آن کار بسیار اشتباهی است. آگاهی به این زمان، خودش یک هنر است.
طالب زاده ادامه داد: ما سالهاست که منتظر جشنوارهای مثل جشنواره «افق نو» بودیم و بعد از اینکه در همایش هالیوودیسم به نکات مثبتی دست یافتیم ایده شکلگیری و مبانی نظری این جشنواره نیز با همت شبانه روزی طراحان اصلی مهیا شد. مثل اینکه بذر خوبی در یک زمین حاصلخیز کاشته شود، ایران بستر بسیار مناسبی برای این جریان است. هنرمندانی که به این جشنواره دعوت شدهاند از شرق و غرب جهان هستند. به آنها در اینجا احترام زیادی گذاشته خواهد شد تا بتوانند حرفهایشان را بزنند و با همکاران خود که از اقصی نقاط دنیا به اینجا میآیند تا با یکدیگر تبادل نظر کنند. این جنبشها میتواند به صورت یک جنگ نرم ادامه پیدا کند.
وی در پایان با اعلام این خبر که جشنواره حتما در سالهای آینده ادامه خواهد یافت، افزود: سینماگران زیادی در نوبت هستند که بتوانند در اینجا حضور پیدا کنند و آثارشان را عرضه کنند. به نظر من جشنواره «افق نو» از جشنواره فجر بزرگتر است و آینده بسیار خوبی خواهد داشت چون فجر یک جشنواره داخلی است اما «افق نو» یک رقابت بینالمللی است. این جشنواره یک بیدار باش جهانی است که متولی آن ایران است.
گفتنی است، نخستین جشنواره فیلمسازان مستقل«افق نو» از روز 12تا17شهریورماه، در نه بخش و با حضور نزدیک به 200 اثر در قالبهای سینمایی بلند و کوتاه و آثار مستند از 72 کشور دنیا در سینما فلسطین برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما