به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین روح الله حسینیان رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی امروز (11 بهمن) در همایش قدر قلم که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد، گفت: تجلیل از نویسندگان مرکز اسناد تجلیل از علم و دانش است و امام خمینی (ره) بنیان گذار جمع آوری اسناد انقلاب و زمینه ساز ایجاد مرکز اسناد است.
وی افزود: ادیب و شاعر شیعه هنگامی که به مزار فردی ستاره پرست که اهل علم بود، می رفت، دوستان او علت را پرسیدند وی گفت، من به خاطر علمش به او احترام می گذارم و مسئولان و همکاران ارشاد نیز امروز به تجلیل از نویسندگان مرکز اسناد به دلیل علم و دانش و اهمیت نگاشتن تاریخ انقلاب پرداختند و این تجلیل به دلیل اشخاص نیست، بلکه تجلیل از علم بود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینیان تصریح کرد: اهمیت تدوین تاریخ جمهوری اسلامی با درایت امام خمینی (ره) روشن میشود، امام خمینی پنجم مرداد سال 1357 یعنی چند ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در پیامی که به مناسبت شهادت مردم جهرم و یزد صادر کرد، آورده بودند که از هم اکنون باید نویسندگانی به تدوین تاریخ انقلاب بپردازند.
وی ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) توجه ویژه ای به تدوین تاریخ انقلاب داشتند و به همین دلیل مرکز اسناد انقلاب اسلامی با همان ریز بینیهای امام (ره) تاسیس شد.
رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی اظهار داشت: امام خمینی (ره) تاسیس مرکزی که وابسته به دولت و حکومت نباشد را برای ثبت وقایع انقلاب و تاریخ لازم می دانست دلیل امر این بود که قدرتها در تاریخ دخل و تصرف نکنند و ما نیز هیچ وابستگی به دولت ها نداریم؛ نکته مهم در طول تاریخ این است که تاکنون تاریخ شیعه را علمای شیعه نوشتهاند.
وی افزود: تاریخ معاصر را متفکران شیعه ننوشتهاند، مثلا انقلاب مشروطه جایگاهی مذهبی داشت و اولین و آخرین شهید این انقلاب از بین طلبهها بود اما کسانی که این تاریخ را نوشتند، دشمن دین و نیروهای مذهبی بودند و این مطالب در تاریخ منعکس نشده است.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ادامه اظهار داشت: در مورد ملی شدن صنعت نفت نیز چنین وضعی اتفاق افتاد، مصدق آخرین نفری بود که به نهضت پیوست و اگر به مستندات مجلس و روزنامههای آن زمان رجوع کنیم میبینیم که اول از همه علمای شهرهای مختلف برای ملی شدن صنعت نفت پیشگام شدند.
وی خاطرنشان کرد: در صنعت ملی نفت نیز باز هم به دلیل کمکاری نیروهای مذهبی این نهضت مغفول ماند و همین تجربههای تاریخی باعث شد امام خمینی قبل از پیروزی انقلاب دستور به ضبط و ثبت تاریخ انقلاب اسلامی دهد.
حسینیان تهیه اسناد تصویری نوشتاری و صوتی را از فعالیتهای مرکز اسناد انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: مهم ترین منبع مرکز اسناد برای تاریخ انقلاب روایت شاهدان عینی است که تاکنون 10 هزار ساعت از روایت این شاهدان ثبت و بسیاری از آنها چاپ شده است.
وی همچنین مهم ترین وظیفه این مرکز را جمع آوری عدهای از نویسندگان عنوان کرد که دل در گروه انقلاب دارند و نوشتن را وظیفهای مقابل شهدا میبییند و در تدوین کتابها مهارت بیشتری پیدا میکنند.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی همچنین اظهار داشت: در این مرکز هر 5 روز یک بار کتاب منتشر میشود، البته عدهای از این روند انتقاد میکنند اما ما از مغزها استقبال میکنیم و با توجه به اینکه بسیاری از گروههای مخالف انقلاب مثل مارکسیستها و ملیگرا در حال نوشتن تاریخ معاصر و به ویژه تاریخ انقلاب هستند، باز هم کار چندان شایستهای در مقابل این جریان ها اتفاق نمی افتد.
پایان پیام/
نظر شما