به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا صالحیان، مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان امروز به مناسبت هفته جهانی مساجد و در نشست خبری این مرکز با بیان اینکه در دین مبین اسلام، عبادت دایره وسیعی را به خود اختصاص داده است، گفت: اما باید در نظر داشت مسجد احکام ویژهای دارد و هر کسی نمیتواند وارد این مکان مقدس شود.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: تمام ناهنجاریهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با مسجد محوری برطرف می شود.
وی با بیان اینکه مسجد مکانی است که مردم در آن انرژی معنوی دریافت میکنند، تاکید کرد: مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نقش بسزایی داشتند به طوری که دارای جایگاه معنوی، عبادی، سیاسی و فرهنگی می باشند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با اشاره به اینکه طبق دستورات دینی مخالف ایجاد زرق و برق در مساجد هستیم، اظهار داشت: اخلاص بهترین رنگ خدایی در مساجد است.
وی با اشاره به وجود مشکلات اقتصادی و همچنین مشکلات اجتماعی مانند طلاق در جامعه تاکید کرد: مسجد محوری و نهادینه کردن ارزش های اسلامی در جامعه به راحتی این معضلات را از بین میبرد.
* مسجد پویا مدیرت خاص خود را میطلبد
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با بیان اینکه وقتی امامان جماعت برای رسیدگی به امور مساجد وقت میگذارند، این کار نشان دهنده پویایی آن مسجد است، اظهار داشت: در حال حاضر 70 درصد از امامان جماعت در مساجد مدیریتهای روز جامعه را به مرحله اجرا میگذارند.
حجت الاسلام صالحیان گفت: یکی از بزرگترین مشکلات مساجد در حال حاضر سرویسهای بهداشتی است که جوانان با دیدن مناظر نامطلوب در این سرویسها دیگر رغبتی برای وضو گرفتن و انجام مراسم عبادی ندارند.
وی با بیان اینکه هیئت امنا در واقع کارگزاران مساجد هستند، تصریح کرد: تقسیم کار باید بین اعضای هیئت امناء مساجد به وجود آید.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان تاکید کرد: صدای اذان در مساجد باید به صورت زنده پخش شود و ترویج و نهادینه کردن فرهنگ اقامه اذان در جامعه ضروری است.
*آییننامه یکسانسازی مراسم ختم در مساجد تدوین شده است
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: یکی از مشکلاتی که در مساجد وجود دارد اجرای مراسم ختم است که در این راستا آییننامه یکسانسازی مراسم ختم در مساجد تدوین شده است.
حجت الاسلام صالحیان با بیان اینکه حضور بسیج در مساجد طبق نظر امام (ره) و رهبر معظم انقلاب یک امر قانونی است، تاکید کرد: بسیجیان همراه با هیئت امناء مسجد در بصیرت دادن به مردم همگام هستند.
وی اشارهای به کانون فرهنگی و هنری مساجد داشت و بیان داشت: حضور هر سازمانی در مسجد که در جذب جوانان موثر باشد، لازم است و اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد با برگزاری برنامه های فرهنگی، هنری و دینی می توانند نقش بسزائی در جذب جوانان به این مکان مقدس داشته باشند.
*استان اصفهان به 1600 مسجد نیاز دارد
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با اشاره به اینکه در سطح شهر اصفهان 873 مسجد وجود دارد، اظهار داشت: این تعداد در استان اصفهان 4 هزار و 915 مسجد است که نیاز واقعی مسجد در استان اصفهان، 1600 مسجد است.
حجت الاسلام صالحیان با بیان اینکه در اصفهان مقدار سرانه برای هر 930 نفر، یک مسجد است، تاکید کرد: این سرانه در کشور برای هر 1000 نفر است و استان اصفهان از نظر سرانه در سطح کشور رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته علاقه مردم برای حضور در امور خیر مانند مسجد سازی قابل توجه بوده است، تصریح کرد: این موضوع سبب شده در بافت قدیم اصفهان از نظر تعداد مسجد با مشکلی مواجه نباشیم.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: در بافت جدید و همچنین شهرکهای تازه ساز بنا به دستور رهبر معظم انقلاب باید مسجد محوری مد نظر قرار داده شود.
حجت الاسلام صالحیان در مورد مالیاتهای اسلامی گفت: خمس و زکات جزء مالیاتهای واجب هستند که در این بین بهترین روش پرداخت زکات استفاده بخشی از آن در امور مسجد سازی است.
وی با بیان اینکه بنا به دستور رهبر معظم انقلاب از یک ساعت پیش از نماز ظهر تا یک ساعت پس از نماز مغرب درهای مسجد باید باز باشد، تاکید کرد: البته مساجدی که از توانایی مالی خوبی برخوردار هستند این فتوا را انجام داده و بقیه نیز با برطرف شدن مشکلات مالی و در اختیار گرفتن دو یا سه خادم در مسجد، این امر را اجرا میکنند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان در مورد معافیتهای قبوض آب، برق و گاز مساجد گفت: این ابلاغیه به تازگی در اختیار مسئولان اجرایی قرار گرفته اما از سال 1391 قبضی از سوی مساجد پرداخت نشده است.
وی با تاکید بر مسجد سازی افزود: خیرین باید بر این موضوع واقف باشند که با ساختن مسجد می توان از بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی پیشگیری کرد و در حال حاضر 450 هیات امنا در مساجد شهر مشغول به فعالیت هستند و مردم نقش مهمی را در توسعه و عمران مساجد داشته اند.
شایان ذکر است، بزودی لوح فشرده ای شامل تمام اطلاعات سخت افزاری و نرم افزاری مساجد استان منتشر می شود.
گفتنی است، بنا به در خواست جمهوری اسلامی ایران ، 21 آگوست (31 مرداد ماه ) از سوی سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شده است که متعاقب آن از این تاریخ یک هفته، هفته تکریم، تجلیل، اعزاز و اکرام مساجد است
پایان پیام/
نظر شما