به گزارش خبرگزاری شبستان «تراب محمدی» با اعلام این خبر گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و توصیه های ایشان مبنی بر ساماندهی هر چه سریع تر مناطق خسارت دیده و مصوبات هیات دولت، حضور مدیران سازمان مرکزی و تلاش برای تامین اعتبارات مورد نیاز، مرمت بازار تاریخی اهر آغاز شد .
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بعد تاریخی این اثر، با توجه به نقشی که در اقتصاد شهرستان اهر و منطقه ارسباران دارد، بازسازی و گشوده شدن سریع آن در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی قرار دارد.
محمدی افزود: بازسازی سریع و رونق مجدد کسب و کار در فضای این بازار تاریخی و گسترده نیازمند مشارکت و همراهی مادی و معنوی بازاریان است تا در کوتاه ترین زمان ممکن امکان استفاده مجدد از مغازه ها برای صاحبان مشاغل و مردم فراهم شود.
بنابر گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی، این مقام مسوول با اشاره به آسیب 30 تا 35 درصدی وارد شده به بازار اهر بر اثر زلزله، یادآور شد: معماری بازار تاریخی اهر مشابه بازار جهانی تبریز است که از نظر وسعت نیز پس از بازار تبریز بزرگترین بازار مسقف به هم چسبیده آذربایجان شرقی محسوب می شود.
محمدی با بیان اینکه مرمت پیش از زمین لرزه در برخی نقاط بازار اهر در جریان بود، تصریح کرد: این بازار از چهار راسته اصلی تشکیل شده که پیش از زمین لرزه 80 درصد مرمت راهروهای اصلی به اتمام رسیده بود و این بخش های مرمت شده در جریان زلزله آسیبی ندیده اند.
وی خاطرنشان کرد: معاون میراث فرهنگی کشور نیز در بازدید از بازار تاریخی اهر و گفتگو با هیات امنا و جمعی از بازاریان بازار اهر، ضمن قول مساعد برای مرمت و راه اندازی هر چه سریع تر این بازار تاریخی بر لزوم مشارکت بازاریان در روند بازسازی تاکید کرده است.
محمدی با بیان این که در حال حاضر گروه مرمت در محل بازار مستقر هستند، یادآور شد: بازار اهر تا سه ماه آینده با هزینه ای بیش از 10 میلیارد ریال بازسازی می شود که در همین راستا کار مستندنگاری به اتمام رسیده و تا 2 روز آینده عملیات استحکام بخشی بازار انجام می شود.
پایان پیام/
نظر شما