به گزارش خبرگزاری شبستان، در آستانه برگزاری جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس در گفتگویی با بیان این مطلب افزود: سینمای دفاع مقدس به شکل خودجوش وانقلابی باحضور هنرمندانی که احساس تعهد می کردند درکنار رزمندگان درسال های اولیه تولیداتی داشته واز آنجایی که هرکاری که مدتی از آن می گذرد عادت گونه می شود سینمای حال حاضر دفاع مقدس تبدیل به تکرار مکررات و روزمرگی شده است و اشتیاق سال های گذشته را ندارد.
وی ادامه داد: باتوجه به دیدی که نسبت به این ژانر است وفرازونشیب های که وجود دارد باید با یک نگاه تخصصی سینمایی به این ژانر توجه شود واگر قرار استبه صورت حرفه ای به این سینما نگاه شود باید پا به پا باهنر وصنعت سینما پیش رود.
به گفته وی، درسینمای هالیوود همچنان فیلم های جنگی تولید میشود اما کاملا متفاوت و با نیاز مخاطب همسو است وفرم وتکنیک درآن رعایت می شود و درعین حال نمی توان گفت این موضوع تکراری شده است.
راست گفتار با بیان اینکه دربین فیلم هایمان اگر بخواهیم مقایسه کنیم فیلمهای 25سال پیش باتولیدات حال حاضر از لحاظ فنی وتکنیک تغییر چندانی نکرده وسینما دارد درجا میزند؛ اضافه کرد: وجود خط قرمزها هم نمی گذارد از لحاظ داستانی به دنبال هر سوژه ای برویم وفیلم های تولید شده درسال های اخیر فیلم هایی نیستند که توانسته باشند زوایای پنهان جنگ را به تصویر کشیده باشند وتماشاگر برای رفتن به سینما به دنبال تازگی وجذابت میگردد که متاسفانه سینمای کلیشه وفرمایشی برای پرکردن بیلان کاری مدیران به درد می خورد نه اینکه بتواند نیاز جامعه امروز را مرتفع سازد.
فیلم نامه نویس دفاع مقدس نمی تواند جنبه های جدید حماسه وایثار را نشان دهد واین خط قرمزها وحاشیه ها نمی گذارد فیلم نامه نویس به جنبه های مردمی واجتماعی جنگ بپردازد در حالی که رمز رونق تولیدات دفاع مقدس همین خواهد بود.
اگر به فیلم سازان اجازه دهیم که به مقوله دفاع مقدس ازجنبه های متفاوت وبا دید آسیب شناسی وتحلیل نگاه کند قطعا نتیجه بهتر خواهد شد در حالی تمام زندگی ما دفاع مقدس است نه اینکه فقط درجنگ باید دفاع کرد بلکه درتمام صحنه های زندگی باید برای جنگهای مخالفان اماده بود واگر آسیب شناسی درستی داشته باشیم حتی درحال حاضر هم جنبه های انسانی وبازتاب های دفاع مقدس را درجامعه داریم که بتوان به آن پرداخت.
جشنواره مقاومت با وجود اینکه تفکر مثبتی پشت برگزاری آن نهفته است اما به دلیل مشلاکتی که وجود دارد تنها توانسته سینمای دفاع مقدس رادریک سطح معین نگه داشته اما هنوز نتوانسته پیشرفت قابل ملاحظهای را به تولیدات القا کند.
متاسفانه جشنوارههای بینالمللی نیز سیاستهایی دارند که طرف دار فیلم های دفاع مقدس نیستند واز سوی دیگر تولید خاصی نیز نداشتهایم که قابل عرضه در مجامع جهانی باشد چرا که به جز فیلمهای معدودی اغلب آثار جلوهای بصری ومیدانی ضعیف ودم دستی دارند و به همین دلیل نمی توان به عنوان یک اثر بین المللی به آنها نگاه کرد.
پایان پیام/
نظر شما