آموزش و پرورش به آموزشگاه ‌های آزاد و غیردولتی توجه بیشتری داشته باشد

مدیر کل فنی و حرفه‌ای خوزستان، خواستار توجه بیشتر آموزش و پرورش به آموزشگاه ‌های آزاد و غیردولتی شد.

رحمن قلاوند، مدیرکل فنی ‌‌و حرفه‌ای خوزستان با بیان اینکه سال گذشته 20 درصد از کارگاه ‌های فنی‌حرفه‌ای استان در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته بود، به خبرنگار شبستان گفت: خوزستان دارای 800 مجتمع فنی ‌‌و حرفه‌ای آزاد و غیردولتی می باشد و این آموزشگاه‌ ها پتانسیل خوبی برای دانش‌آموزان این استان است.

 

وی با بیان اینکه مهم ترین مشکل ما بی توجهی آموزش و پرورش به وجود 800 مجتمع فنی و حرفه‌ای آزاد و غیردولتی است، تصریح کرد: آموزش و پرورش بیشتر متقاضی دوره‌های دولتی است و کمتر به آموزشگاه‌های آزاد توجه کرده‌ است.

 

وی افزود: اگر آموزش و پرورش این آموزشگاه‌ها را در اختیار بگیرد و آنها را فعال سازد، تعداد زیادی از دانش‌آموزان تحت آموزش مهارت قرار می‌گیرند و در حال رایزنی و مذاکره با آموزش و پرورش در این زمینه با هدف ترویج آموزش مهارت در سطح استان هستیم.

 

مدیرکل فنی و حرفه‌ای خوزستان، اضافه کرد: در حال حاضر در کارگاه‌های فنی ‌و حرفه‌ای استان علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی استاندارد مرتبط، بخشی از پایه ‌های آموزشی مورد نیاز کار آفرینی، توسط مربیان در حال آموزش به کارآموزان است.

 

وی ادامه داد: این دوره‌ها به صورت گروه‌های 3 نفره و 5 نفره با هدف ترویج روحیه جمعی و گروهی به کارآموزان در استان در حال انجام می باشد، این دوره به این صورت است که یک پروژه به صورت مشترک به گروه آموزش داده می‌شود تا افراد کارگروهی را یاد بگیرند و فرصتی برای آغاز کارگروهی در آینده برای این افراد محسوب می‌‌شود؛ ما هم از اعتبارات اشتغالزایی این گروه حمایت می‌کنیم.

 

قلاوند، اذعان داشت: پایان‌نامه و مقالات دانشجویی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به عنوان آموزش مهارتی و کار آفرینی توسط واحد پژوهش حمایت مالی و معنوی می‌شوند و در حال حاضر 4 هزار طرح تحقیقاتی کارآموزی تدوین شده و با همکاری بخش پژوهش در مراکز در حال اجراست، همچنین 3 پایان‌نامه دانشجویی با موضوعات کارآفرینی و فنی حرفه‌ای تصویب و تأیید شده و چند پایان‌نامه و طرح‌های تحقیقاتی دیگر در کمیته پژوهش در حالی بررسی هستند.

 

وی از اجرای طرح آموزش‌های مسئله محور و مهندسان فردا ویژه کودکان و نوجوانان در استان خبر داد و عنوان کرد: این طرح با هدف ایجاد جرقه در ذهن جوانان و تمایل آنها به رشته‌های فنی‌‌وحرفه‌ای و مهارتی در استان برگزار می‌شود، طرح آموزش‌ های مسئله محور و مهندسان فردا، آموزش های مهارتی و کار عملی را از سنین پایین به جوانان آموزش می‌دهد.

 

مدیر کل فنی و حرفه‌ای خوزستان، توضیح داد: 70 درصد از جوانان استان در حال تحصیل و یا فارغ التحصیل رشته‌های نظری و تئوری هستند و با توجه به نیاز استان آموزش ‌ها باید به سمت و سوی مهارتی پیش برود که با اجرای این طرح هرم آموزشی استان اصلاح و روحیه مهارت آموزی در بین جوانان تقویت می‌شود.

 

وی با اشاره به راه‌اندازی دانشگاه جامع علمی‌‌‌کاربردی و رشته‌های فنی در استان، تأکید کرد: خانواده‌ها دیگر نگران ادامه تحصیل دانش آموزان خود در مقاطع بالاتر نباشند، امسال راه‌اندازی 8 مرکز علمی ـ کاربردی فنی وحرفه‌ای و 12 رشته شامل تعمیر و نگهداری از تجهیزات پزشکی، تعمیر و نگهداری از اتاق عمل، تعمیر و نگهداری از آسانسور و بالابرها، برق قدرت، تأسیسات برودتی، معماری شهری، فلزکاری، برق صنعت، ابراز دقیق، برق‌کشی صنعتی، حسابداری حرفه‌ای و ایمنی کار و فوق فنی در استان مصوب شدند که در شورای گسترش آموزش عالی کشور در حال بررسی هستند.

 

قلاوند، یاد آور شد: با شرکت‌های خاص جهت برگزاری دوره‌های تکمیلی بعضی از این رشته‌ها مذاکره شده ‌است که دانشجویان به محض فارغ‌التحصیلی برای شرکت در دوره‌های تکمیلی و آموزش برند خاص به این شرکت‌ها فرستاده شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 164371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha