به گزارش خبرگزاری شبستان احمد داود اوغلو که به قونیه سفر کرده است در جمع خبرنگاران گفت: ما انتظار داریم که سازمان ملل متحد برای مقابله با این حوادث گام های مثبتی
بردارد؛ در صورتی که سازمان ملل متحد در خصوص بحران سوریه به وظیفه خود عمل نکند ، وجود این سازمان بی معنا خواهد بود.
وزیر امور خارجه ترکیه با اشاره به کشتار مردم بوسنی در سال 1991 گفت: سازمان ملل متحد در کشتار بوسنی اعتبار خود را از دست داد که امیدوارم در بحران سوریه این چنین نباشد.
آستانه حساسیت در ترکیه
وزیر امور خارجه ترکیه در پی افزایش تعداد پناهجویان سوری در ترکیه به 70 هزار نفر، رقم 100 هزار پناهجو را آستانه حساسی برای این کشور خواند و تلویحا از احتمال تشکیل منطقه امن در آن سوی مرزهای ترکیه و در داخل خاک سوریه برای پناهجویان سخن گفت.
روزنامه حریت در این رابطه به نقل از داود اوغلو نوشت: هم اکنون تعداد پناهجویان سوری در ترکیه به 70 هزار نفر رسیده است که اگر این رقم به 100 هزار نفر برسد، امکان اسکان چنین جمعیتی برای ترکیه در اردوگاههای پناهجویان نیست و در این صورت باید با ایجاد مناطق امن در داخل خاک سوریه، اردوگاههای پناهجویان سازمان ملل در این مناطق احداث شود.
وزیر امور خارجه ترکیه در پاسخ به انتقادات داخلی و خارجی از سیاستهای آنکارا در قبال دمشق افزود: آنکارا 10 ماه سیاست جانبداری از بشار اسد را دنبال کرد ولی با قتل عام های رژیم در حما و حمص، وضع تغییر کرد. ترکیه اگر جانب مردم سوریه را نمی گرفت، در کوچه و خیابان های کشورهای عربی نمی توانست به روی مردم نگاه کند.
او با رد ادعای سیاستهای سنی گرایانه ترکیه در سوریه گفت: ترکیه در بیداری مردم در کشورهای منطقه همواره سیاست درستی را دنبال کرده و به "حسنی مبارک" رییس جمهوری پیشین مصر نیز به صراحت گفت که باید کنار رود.
داود اوغلو در پاسخ به این سووال که پس چرا به عربستان و قطر که آثاری از دمکراسی در آن کشورها نیست، واکنشی نشان داده نمی شود؟ گفت: ترکیه مردم سوریه را به قیام دعوت نکرده است.
وی افزود: اصولا این دخالت در امور داخلی کشورها محسوب می شود که ترکیه چنین سیاستی را ندارد.
نظر شما