سامان احمدی، رئیس اداره امور فرهنگی، مطبوعات و تبلیغات فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: دو رکن مهم صنعت نشر کتاب، خوانندگان و نویسندگان هستند که حمایت دولت باید از این دو باشد.
وی اظهارداشت: متاسفانه نویسنده را از خانواده صنعت نشر نمی دانند و در تولید یک کتاب کسی که هیچ فایده مادی نمی برد نویسنده اثر است.
وی تصریح کرد: در دومین جشنواره استانی صنعت چاپ و نشر کردستان با همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میزگردی تحت عنوان بررسی نظام های حمایتی از صنعت نشربا حضور ناشران، کارشناسان کتاب و نویسندگان برگزار می شود.
رئیس اداره امور فرهنگی، مطبوعات و تبلیغات فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: این میزگرد با محورهای حمایتهای دولت در قالب کارت الکترونیک کتاب، وام، حمایت صنعتی نشر در قالب گسترش کتابخانه ها و فرهنگ کتابخوانی وجهت گیری حمایت به نفع پدید آورنده، ناشر توزیع کننده و کتابخوان برگزار خواهد شد.
احمدی از دیگر محورهای این میزگرد را شامل بررسی آثار مثبت و منفی حمایت های صنعت نشر در دهه گذشته، جایگاه یارانه کتاب در مقایسه با بخش های دیگر، جایگاه یارانه در استان های توسعه یافته و ارائه راهکار برای بهینه سازی یارانه های کتاب ذکر کرد.
وی با بیان اینکه حمایت ابزاری در دست دولت هاست، خاطرنشان کرد: برای سیاست گذاری و نظارت وقتی دولت به عنوان سمبل حاکمیت، حمایت کننده باشد می تواند به جریان ها نیز هدف بدهد.
وی خاطرنشان کرد: در این میزگرد عمده نظر ما زوایای علمی و پژوهشی این قضیه است که با حضور کارشناسان خبره اداره کل کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشران فعال استان امیدواریم به بخشی از اهداف ترسیم شده این نشست تخصصی نائل شویم.
رئیس اداره امور فرهنگی،مطبوعات و تبلیغات فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: صنعت نشر دارای سه حوزه کارکردی است که با هم در تعامل هستند.
احمدی با قدردانی از تلاش ستاد اجرایی دومین جشنواره استانی صنعت چاپ و نشر کردستان، خاطر نشان کرد: راه اندازی کمیته نظارت،هماهنگی و ارزیابی حوزه کتاب و نشر در کمیسیون تخصصی چاپ،نشر و تبلیغات استان با هدف ساماندهی وضعیت نشر و توزیع کتاب در کردستان تشکیل شده است که تقویت حوزه نشر کوتاه ترین مسیر در نیل به اهداف فرهنگی کوتاه مدت فرهنگ کتاب و کتابخوانی در این سرزمین هنر و فرهنگ است.
پایان پیام/
نظر شما