23 مسجد بازار تبریز ثبت جهانی شده/اتمام مرمت مسجد کبود تا سال 92

رییس سازمان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی با اشاره به وجود 250 مسجد تاریخی و بقعه متبرکه در این استان و ثبت جهانی 23 مسجد بازار تبریز تاکنون از اتمام مرمت مسجد کبود تا پایان سال 92 خبر داد.

تراب محمدی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی با اشاره به این که 23 مسجد در داخل بازار تبریز به ثبت جهانی رسیده است به خبرنگار شبستان گفت: از ابتدای سال 91 حدود 53 مسجد مرمت و بازسازی شده است که تعمیرات برخی از آن ها همچنان ادامه دارد. 

 

وی افزود: مسجد سید علی آقا، مسجد حجت الاسلام، مسجد کوچک دلاله زن، مسجد صادقیه، قزوینی ها، یاعلی و کهنه بازار از جمله مساجد بازار تبریز هستند که همگی به ثبت جهانی رسیده اند.

 

وی با بیان این که 250 مسجد تاریخی و بقعه متبرکه در سطح استان آذربایجان شرقی وجود دارد، اظهار کرد: میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی مبلغی بالغ بر 6 میلیارد تومان را به ترمیم و بازسازی این اماکن تاریخی اختصاص داده است.

 

محمدی افزود: در تمام طول سال مساجد موجود در استان آذربایجان شرقی برای پیشگیری از فرسایش به صورت جزیی و کلی مورد مرمت قرار می گیرند.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی با اشاره به مرمت ضروری مسجد کبود یا مسجد جهانشاه تبریز تاکید کرد: مرمت تکمیلی ساختمان، محوطه و اجرای بخشی از نقش های داخلی مسجد کبود انجام می شود و در حال حاضر عملیات رواق سازی شروع شده است که تا پایان سال 92 به اتمام می رسد.

 

 

وی با توضیح این که بخش اعظم کاشی های این مسجد در زلزله سال 1393 از بین رفت، گفت: مرمت داخلی مسجد نیازمند دقت و مطالعه باستانی برای جایگزین کردن کاشی های از بین رفته است؛ چرا که هر کاشی باید در جای خود قرار گیرد و به این دلیل مرمت فضای داخلی مسجد ممکن است سال ها به طول انجامد.

 

این توضیح ضروری است که مسجد کبود تبریز طبق کتیبه سردر آن در سال 870 هجری قمری و 1465 میلادی و در زمان سلطان جهانشاه مقتدرترین حکمران سلسله قره‌قویونلو و به دستور دختر او صالحه خانم بنا شده‌ و به فیروزه جهان اسلام معروف است.
پایان پیام/


 

کد خبر 163900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha