به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "عرفان و فیزیک جدید" نوشته مایکل تالبوت توسط نشر هرمس منتشر شد.
بنابراین گزارش، تالبوت در بخشی از کتاب در رابطه با ماجرای شکل گیری زمینه های نگارش این کتاب، برای مخاطب می نویسد و آورده است: همان طور که خوانندگان برخی کتاب های دیگرم می دانند، علاقه من به وجوه مشترک علم و عرفان، ریشه در تجربیات روانی و فراهنجاری دارد که خودم در زندگی داشته ام. کودک که بودم، ناگاه یاد چیزهایی می افتادم که انگار خاطرات هستی های قبلی ام بود. این خاطرات زندگی های قبلی چنان برایم زنده بود که والدینم را پدر و مادر صدا نمی کردم. مطمئن بودم که در زمان ها و مکان های دیگری پدر و مادر دیگری داشته ام و تعجب می کردم چرا این دو نفر خودشان را پدر و مادر من می دانند. فقط وقتی راضی شدم آنها را پدر و مادر صدا کنم که گفتند از اینکه آنها را با اسم کوچک شان صدا می کنم، جلو بقیه خجالت زده می شوند.
تالبوت همچنین در مقدمه این کتاب که شامل سه بخش با عناوین "آگاهی و واقعیت"،"ساختار فضا زمان"،"عرفان و فیزیک جدید" است، می گوید: توصیف جهان حجابی است که مانع ارتباط مستقیم ما با جهان می شود. جهانی از کلمات برای خود خلق می کنیم و در آن زندانی می شویم، به طوری که فرآیند تفکر ما تحت تاثیر معنا قرار می گیرد. ولی نباید این جهان لفظانی را با جهان خارج خلط کنیم.
او ادامه می دهد: از اینجا به نکته مهم دیگری در تلاقی عرفان و فیزیک جدید می رسیم، آنچه مانع درک ما از فیزیک و متافیزیک می شود، فقط فرض های اساسی ما نیست، خود زبان هم مانع بزرگی است. هم فیزیک و هم متافیزیک به مرحله ای رسیده اند که زبان دیگر برای انتقال اطلاعات کارایی ندارد.
بنابراین گزارش، تالبوت در بخشی دیگر از مقدمه کتاب عرفان و فیزیک جدید می نویسد: امروزه اکثر دانشمندان و اگر فقط فیزیک دان ها را در نظر بگیریم، اکثر قریب به اتفاق آنها به این نتیجه رسیده اند که جریان دانش به سمت واقعیت غیرمکانیکی پیش می رود. جهان به جایی رسیده که به نوعی اندیشه بزرگ بیشتر شباهت دارد تا به نوعی ماشین بزرگ. ذهن دیگر موجودی مزاحم و فرعی در قلمرو ماده تلقی نمی شود. کم کم پی می بریم که باید آن را خالق و سرور ماده بدانیم و بزرگ و گرامی بداریم...
شایان ذکر است، کتاب عرفان و فیزیک جدید ترجمه ای است از (Mysticism and the new physics) به قلم مایکل تالبوت که توسط نشر هرمس و با شمارگان دو هزار نسخه در منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما