به گزارش خبرگزاری شبستان، کنز الحکمه (تاریخ حکما)، نوشته شمسالدین محمد شهرزوری، از مشاهیر فلاسفه قرن هشتم است که به عنوان جامعترین مجموعه احوال حکما و فلاسفه پیش از اسلام و پس از آن شناخته می شود، در دو جلد به چاپ رسید.
جلد نخست این کتاب، در احوال حکما و فلاسفه قبل از اسلام از قبیل طالس، سقراط، افلاطون، ارسطو، زینون و غیره و خلاصهای از آراء و نظرات آنان میباشد؛ و جلد دوم این مجموعه به شرح مناقب، حالات و فلسفه حکمای اسلامی اختصاص یافته است.
علاوه بر آن، در جلد دوم مجموعه کنز الحکمه، عناوین کتبی که در دوران شکوفایی فلسفه اسلامی، از یونانی به عربی و از فارسی به عربی ترجمه گردیده، فهرست شده است؛ و همچنین مؤلف به ارائه فهرست کاملی از اسامی مترجمان کتب یونانی به عربی پرداخته است.
شمسالدین شهرزوری در مقدمه کتاب خود، شمهای از فضایل حکمت را که در احادیث نبوی و کتب اخبار آمده، برای طالبین سعادت و سالکین راه حقیقت بیان کرده و سپس وارد محتوای کتاب شده است.
وی همچنین به مناسبت، از هر یک از حکما، حکایات ادبی، فلسفی و گاه پزشکی نقل نموده که خالی از لطافت نیست.
بنابر گزارش بنیاد حکمت اسلامی صدرا، ضیاءالدین درّی در جایگاه مترجم این مجموعه سعی نموده به سبک خود و با عباراتی سهل و جملاتی ساده مقصود مصنف را بیان نماید و در مقدمه خود نیز به ظرایف کار ترجمه «تاریخ الحکما» و محاسن و معایب آن اشاراتی داشته است.
گفتنی است، «کنز الحکمه» در دو جلد و یک مجله در 398 صفحه، با تیراژ 2000 نسخه و قیمت 80000 ریال، از سوی انتشارات بنیاد حکمت اسلامی صدرا به چاپ رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما