حجتالاسلام عبدالرضا اصغری عضو شورای حقوقی آستان قدس رضوی، با اعلام این خبر به خبرنگار شبستان گفت: مهمترین واقفان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)، آیت الله واعظ طبسی، آیت الله مهدوی کنی، آیت الله جوادی آملی و مرحوم بجستانی مقدم هستند، که بخشی از اموال و داراییهای خود را وقف کردهاند.
وی تعداد واقفان آستان قدس رضوی پس از پیروزی انقلاب اسلامی را 140 نفر اعلام کرد و افزود: 84 نفر از واقفان آستان قدس رضوی در اعصار مختلف بخشی از اموال و یا عواید حاصل از رقبات وقفی خود را برای تامین معاش خدام، حفاظ، دربانان و کفشداران حرم مطهر امام رضا (ع) اختصاص دادند.
وی افزود: پنج کشیک خانه آستان قدس رضوی، دارالحفاظ، صدر الحفاظ، فراش باشیان، عمال حضرت رضا(ع) و خدام عناوینی است که به طور مکرر در وقف نامه های برخی واقفان مشاهده می شود.
این استاد دانشگاه، گفت: یکی از این واقفان "جیران بانو" است که در سال 1237 هجری قمری، رقبه وقفی خود را که شامل چهار زوج از دوازده زوج مزرعه شامین قلعه در مشهد بود، صرف 20 نفر از حفاظ، یک نفر خطیب خوش الحان، یک نفر خادم برای تنظیف و خدمت حفاظ در هر روز تعیین کرده است.
وی خاطرنشان کرد: انواع مزارع، قنات، باغ، زمین، کاروان سرا، آب، منزل و دکان برخی از رقبات وقفی خاص خدام، حفاظ، دربانان و کفشداران حرم مطهر امام رضا(ع) است، که در بیش از 30 شهر واقع شده است.
گفتنی است، در حال حاضر بیش از یک هزار نفر خادم، حدود یک هزار و 500 نفر دربان، 60 نفر حفاظ، بیش از یک هزار و 800 کفشدار و 150 نفر انبار دار در هشت کشیک شبانه روزی در بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) مشغول به فعالیت هستند.
پایان پیام/
نظر شما