مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در خصوص طرح تربت حافظان قرآن کریم در راستای فرمایش امام خامنه ای مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور، اظهار کرد: سازمان اوقاف و امورخیریه کشور تربیت یک میلیون نفر از این تعداد را تقبل کرده است.
حجت الاسلام محمد قاسمی زاده با بیان اینکه سهم استان کرمان نیز از یک میلیون نفر مذکور 10 هزار نفر است، افزود: این طرح در امامزادگان و بقاع متبرکه استان اجرا می شود و بر اساس تفاهم نامه منعقد شده با جامعة القرآن کریم، اساتید حفظ نیز از این مؤسسه تأمین می شوند.
وی با بیان اینکه در هر امامزاده به ویژه امامزادگان شاخص یک مرکز فرهنگی قرآنی وجود دارد که می تواند این طرح را پیگیری کند، خاطرنشان کرد: امناء فرهنگی بقاع متبرکه نیز باید برنامه ریزی لازم را در این زمینه انجام دهند.
این مسئول با بیان اینکه مشخصات همه حافظان قرآن وارد سایت مربوطه می شود، به ثبت نام از علاقه مندان به حفظ اشاره و تصریح کرد: از آنجا که این اقدام مهم فاقد زمینه قبلی است ممکن است با مشکلاتی نیز مواجه شود زیرا اوقاف تاکنون تنها متصدی برگزاری مسابقات قرآن کریم بوده است.
وی در خصوص سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه تأکید امام خامنه ای بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن از کجا نشأت می گیرد؟ پاسخ داد: از آنجا که ایران اسلامی ام القرای جهان اسلام است لذا باید در همه زمنیه ها الگو باشد و فرمایش معظم له ممکن است از این جهت باشد که تربیت حافظ و قاری یک شاخص برای نظام اسلامی است.
وی به اقدامات اوقاف در زمینه مباحث قرآنی اشاره و بیان کرد: علی رغم اینکه محل خاصی برای تأمین اعتبار خرید قرآن کریم در اختیار نداریم اما امسال در ماه مبارک رضمان 10 هزار جلد قرآن کریم خریداری و در شهرستان ها و نهادها و مراکز نظامی و دانشگاهی و... توزیع کردیم.
این فعال فرهنگی استان کرمان با تصریح به این موضوع که طی سال های اخیر بالغ بر 160 هزار جلد قرآن و مفاتیح و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و... توسط اوقاف استان توزیع شده است، گفت: با این وجود هنوز بسیاری از مساجد استان و مجامع و محافل قرآنی از این کتب شریف بی بهره اند.
وی بیان کرد: متأسفانه بعضی از افراد و دستگاه ها، قرآن های اوقاف را که باید در محل مورد نظر استفاده کنند اما از آن برای هدیه و جایزه به کارمندان و... استفاده می کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان به طرح همسان سازی قرآن های کریم هم اشاره و خاطرنشان کرد: به دلیل ذهنیت افراد که خارج کردن قرآن از منزل را امر خوبی تلقی نمی کنند متأسفانه طرح جمع آوری قرآن های فرسوده برای جایگزین کردن آن با قرآن های همسان مورد استقبال قرار نگرفت.
وی با بیان اینکه در این طرح تنها یک هزار جلد قرآن کریم از سراسر استان جمع آوری شد، علت این امر را نارسایی در تبلیغ ذکر و بیان کرد: این امر نیازمند یک فرهنگسازی است زیرا بسیاری از مردم حاضرند قرآن ها در منزل خاک بخورد اما آن را از خانه بیرون ندهند.
حجت الاسلام قاسمی زاده در خصوص موقوفات قرآنی استان اظهارداشت: پیش از این تعداد اینگونه موقوفات بسیار کم بود اما امروز قریب به 7 باب منزل و آپارتمان وقف بر مسائل قرآنی است که البته این تعداد به هیچوجه پاسخگوی نیازهای گسترده قرآنی استان نیست.
وی پیش بینی یکصد جلسه تفسیر قرآن کریم در ماه مبارک رمضان، همایش روحانیون و ائمه جماعات مساجد همراه با ضیافت افطاری و برگزاری مراسم لیالی قدر در استانه مقدس امامزادگان و اعزام یکصد مبلغ به نقاط مختلف استان را بخشی از فعالیت های اوقاف در ماه مبارک رمضان برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما