خبرگزاری شبستان: امیرمؤمنان علی بن ابیطالب علیه السلام می فرمودند: «هر کس پیوسته یا در وقت هر نماز به طرف مسجد روان باشد، یکی از هشت چیز را بهره خواهد برد:
برادری که در راه خدا مورد استفاده او باشد؛
یا طرفه دانشی که از زبده های علم باشد؛
یا نشانه محکمی که در راه حق او را استوار سازد؛
یا رحمتی از طرف حق که در انتظارش بوده؛
یا کلمه و سخنی که او را از بدی باز دارد؛
یا شنیدن جمله ای که او را به راه خیر و نجات راهنمایی کند؛
یا گناهی را از ترس خدا ترک نماید؛
و یا آن که از سر شرم و حیا گناهی را رها کند».
هشت مسجد بزرگ و برگزیده
مساجد، به دلیل شرافتی که از انتساب به خداوند یافته اند، مقدس و محترم اند. در این بین، عبادت در برخی از مساجد، از اهمیت و جایگاه برتری برخوردار است. مساجدی مانند: مسجدالحرام، مسجدالاقصی، مسجد النبی صلی الله علیه و آله ، مسجد قبا، مسجد ذوقِبلَتَین، مسجد کوفه، مسجد سهله و مسجد جمکران. بر اساس روایات متعدد، درباره هر کدام از مساجد نام برده، فضیلت و پاداش فراوانی برای عبادت و نمازگزاردن در این مکان های مقدس ذکر شده است.
آداب ورود به مساجد
امام صادق صلی الله علیه و آله می فرمایند: «خداوند از مکان های موجود در زمین، شش مکان را برگزیده است: کعبه؛ حرم الاهی؛ قبرهای پیامبران؛ قبرهای اوصیا؛ قبرهای شهدا و مساجدی که در آن ها نام خدا برده می شود».
از این رو، برای ورود به مسجد، این مکان خاص و برگزیده الاهی، قوانینی وضع شده است. در روایت دیگری از آن حضرت می خوانیم: «هرگاه به مسجد رسیدی، باید بدانی که به درگاه پادشاهی بزرگ آمده ای که جز پاکیزگان قدم بر بساط او نگذارند و جز صدّیقان اجازه همنشینی با او ندارند». داشتن طهارت، پاکیزگی درون، ورود با پای راست، گفتن سلام بر اهل مسجد، خواندن نماز تحیت و... از جمله آداب و شرایط ورود به مسجد شمرده شده اند.
فضایل اهل مسجد
اهل مسجد، در میان سایرین از درجه و رتبه برتری برخوردارند. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «هفت نفرند که خداوند آن ها را در روزی که هیچ سایه ای جز او نیست، در زیر سایه رحمت خود قرار می دهد، یکی از آنان، شخصی است که قلبش وابسته به مسجد است، هنگامی که از آن خارج می شود تا این که بدان باز گردد». هم چنین در روایت دیگری از آن حضرت آمده است که: «هرگاه آفات نازل شود، اهل مساجد در عافیت می مانند». در خاطره ای دیگر، یکی از یاران حضرت علی علیه السلام نقل می کند که با حضرت از کنار مسجدی می گذشتیم. صدای تلاوت قرآن مؤمنانی که در مسجد بودند، به گوشمان رسید. آن حضرت فرمودند: «خوشا به حال این ها، اینان محبوب ترین مردم نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله بودند». نیز در سفارشی دیگر از سوی رسول خدا صلی الله علیه و آله چنین آمده است: کسی که نماز مغرب و عشاء و نماز صبح را در مسجد با جماعت بخواند، گویا همه شب را به عبادت پرداخته است.
پایان پیام/
نظر شما