سند جامع حقوق بشر زنان در کشورهای اسلامی تدوین شود

معاون حقوقی رییس‌جمهور گفت: باید پاسخ‌های مناسب به نظریه‌ها و شبهات در حقوق بشر اسلامی داده شود و در حوزه‌های کشورهای اسلامی یک سند جامع در خصوص حقوق بشر زنان تدوین شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، فاطمه بداغی، معاون حقوقی رییس‌جمهور شب گذشته در نشست هم‌اندیشی زن از منظر حقوق بشر اسلامی با بیان اینکه بحث حقوق بشر اسلامی به ویژه از منظر کرامت زن اسلامی بحث بسیار مهمی است، گفت: اگر این تبیین را بپذیریم که اسلام برای سعادت انسان آمده، بنابراین باید چالش‌های حقوق بشر از سوی کشورهای اسلامی مورد بررسی و پی‌گیری شود.

 

لزوم تبیین ضرورت‌های تدوین حقوق بشر از منظر اسلام

وی با اشاره به اینکه ضرورت‌های حقوق بشر در اسلام باید مورد واکاوی قرار گیرد، اظهار کرد: باید پاسخ‌های مناسب به نظریه‌ها و شبهات در حقوق بشر اسلامی داده شود و در حوزه‌های کشورهای اسلامی یک سند جامع در خصوص حقوق بشر زنان تدوین شود. 

 

بداغی به زن از منظر حقوق بشر اسلامی اشاره کرد و افزود: در قرآن کریم تساوی زن و مرد به عنوان یک پایه و اساس مطرح شده است. یعنی این دو دارای حقوق و تکلیف مساوی هستند.

 

معاون حقوقی رییس‌جمهور با بیان اینکه قرآن کریم در خصوص حقوق و تکالیف زن و مرد دارای قضاوت عام است، خاطرنشان کرد: در اعلامیه حقوق بشر اسلامی و قانون اساسی نیز در مورد حقوق و تکالیف زن و مرد قضاوت عام وجود دارد اما با حقوق بشر اسلامی دارای تفاوت هایی است.

 

وی تصریح کرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به بازیابی هویت اصلی زنان و استیفای حقوق آنها بیشتر از مردان است توجه شده است و خانواده واحد بنیادین جامعه محسوب می‌شود، در حالی که در سند حقوق بشر این‌گونه نیست.

 

هدفدار بودن ازدواج در قانون اساسی، عامل تفاوت ازدواج ما با غرب

بداغی هدفدار بودن ازدواج در قانون اساسی کشورمان را عامل تفاوت ازدواج ما با غرب خواند و تصریح کرد: هدف از ازدواج در دین مبین اسلام ایجاد مودت و رحمت میان زوج‌ها است که این امر عامل پایدارتر بودن بنیان خانواده در کشور ما نسبت به غرب است.

 

معاون حقوقی رییس‌جمهور گفت: ممکن است در بسیاری از موضوعات اشتراکاتی در حقوق بشر و حقوق اسلامی وجود داشته باشد ولی محورهایی دیگر وجود دارد که در تضاد با حقوق بشر اسلامی است.

 

وی با بیان اینکه شبهات زیادی در حقوق بشر وجود دارد که گردآوری این شبهات از جمله کارهای مهم ماست، اظهار کرد: پس از گردآوری باید آنها را رفع کرده پاسخی برایشان ارایه دهیم.

 

بداغی تبیین و تدوین غلط برخی بندهای حقوق بشر را ریشه تولید شبهات انبوه دانست و خاطرنشان کرد: فهم نادرست و ناقص از مفاهیم دینی نیز از دیگر ریشه‌های تولید شبهات در حقوق بشر است، مثلا در حقوق بشر به حقوق زن از دیدگاه اسلام پرداخته نشده ولی در عوض تکالیف زنان (زن در هر شرایطی موظف به تمکین است) را مورد بررسی قرار دادند.

 

همایش حقوق عمومی از منظر قرآن برگزار می شود

وی افکار ذاتی زن و مرد را از دیگر شبهات در حقوق بشر دانست و تصریح کرد: بحث نزول اخلاقی و معنوی و جدایی از دین مشکل دیگری است که گریبانگیر حقوق بشر است، به عنوان مثال زن در حقوق بشر می‌گوید من آزاد هستم و حق انتخاب بیشتر از مرد داریم که این امر موجب نزول اخلاقی در غرب شده است.

 

بداغی با اشاره به اقدامات معاونت حقوقی رئیس جمهور در این حوزه خاطر نشان کرد: در آینده نزدیکی همایش حقوق عمومی از منظر قرآن را برگزار می‌کنیم. که در آن حقوق عمومی چون مبتنی بر حقوق اساسی مردم و ملت‌ها است از منظر قرآن کریم به صورت تخصصی بررسی می‌شود؛ تاکنون نیز مقاله‌های تخصصی خوبی در این خصوص ارائه شده و هیئت داوران در حال بررسی این مقاله‌ها است.

 

 

نشست هم‌اندیشی زن از منظر حقوق بشر اسلامی 24 مرداد در ساختمان سازمان اوقاف برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 162669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha