نرم‌افزار ماخذشناسی زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها رونمایی شد

«شیدای امین» نخستین نرم‌افزار پژوهشی در مورد حضرت خدیجه سلام الله علیها است که در کتابشناسی آن بیش از هزار و یکصد جلد کتاب از قدما و معاصرین مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نرم‌افزار شیدای امین (ماخذشناسی زندگی حضرت خدیجه(س)) همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، رونمایی شد.
علی طائی‌زاده مسئول دفتر فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران در این مراسم، از این نرم‌افزار به عنوان نخستین نرم‌افزار پژوهشی در مورد حضرت خدیجه سلام الله علیها یاد کرد و گفت: فعالیت‌های تحقیقاتی این نرم‌افزار در مورد تاریخ زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها از سوی مدرسه علمیه خواهران حضرت خدیجه تهران و تحت اشراف و تأیید شخصیت‌هایی مانند مرحوم سید جعفر شهیدی و حجت‌الاسلام محمود مرعشی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در جریان کتاب‌شناسی این اثر نزدیک به هزار و یکصدجلد کتاب از قدما و معاصرین مورد بررسی قرار گرفته است افزود: مباحث مربوط به حضرت خدیجه سلام الله علیها از میان 386 جلد کتاب با 208 عنوان، استخراج و فیش‌برداری شده و در نرم افزار حاضر ارائه گردیده است.

طائی‌زاده از این نرم‌افزار به عنوان اولین و کامل‌ترین مرجع تحقیقی و علمی در مورد زندگی این بانوی گرانقدر تاریخ اسلام یاد کرد.
وی با اشاره به ویژگی‌ها و امکانات نرم‌افزار زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها تصریح کرد: این نرم‌افزار که حاصل بررسی بیش از ده هزار فیش تحقیقاتی و نقد و بررسی آثار مورخان و نویسندگان مشهور است، ویژگی‌های قابل توجهی دارد که از آن جمله می‌توان به دسترسی به فیش‌های پژوهشگران، شناسنامه منابع مورد استفاده به همراه 6هزار تصویر از متن منابع نرم‌افزار، دسترسی به عناوین، نمایه‌ها و کلیدواژه‌های مربوط به هر عنوان از طریق درختواره و جستجوی ساده و پیشرفته و عرضه فهرست‌‌ها و نمایه‌‌‏های مختلف (ایندکس) جهت تسهیل در امر تحقیق اشاره کرد.
به گزارش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران کشور وی با اشاره به چاپ کتاب ماخذشناسی زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها در سال گذشته خاطرنشان کرد: کاربر نرم‌افزار شیدای امین، از چهار طریق درختواره، کلیدواژه، نمایه و چکیده و با استفاده از امکان جستجوی قوی که در این نرم‌افزار تعبیه شده است می تواند به اطلاعات مورد نظر دست یابد.
طائی‌زاده، حاشیه‌نویسی، یادداشت‌برداری، برگزیده کردن و دسته‌بندی مطالب را نیز از دیگر امکاناتی برشمرد که این نرم‌افزار در اختیار کاربران و محققین قرار می‌دهد.

پایان پیام/
 

کد خبر 162424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha