به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز،سید علی آقازاده شهردار کرج با اشاره به حادثه زلزله در آذربایجان شرقی، درگذشت 306 نفر از هموطنانمان در این حادثه را تسلیت گفت و افزود: بی شک امروز همه کشور و همه مسلمانان در غم از دست دادن هموطنان خود در حادثه زلزله آذربایجان شرقی سوگوار هستند.
این مسئول افزود: روستاهای اهر، ورزقان، هریس، کلیبر و برخی روستاهای مهربان که منجر به کشته و مجروح شدن شمار زیادی از همشهریان عزیز و بروز خسارات مالی شد، موجب تاسف و تاثر فراوان مردم ایران شده است.
وی اظهار کرد: تلاش برای کاهش خسارت های جانی و رسیدگی به آسیب دیدگان این حادثه توسط مجموعه های امدادی از جمله استاندار، فرمانداری، هلال احمر بسیج به نحو موثری صورت گیرد.
شهردار کرج در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت آسیب شناسی ساختار های شهری به منظور پیشگیری و کاهش پیامد ها و تبعات ناشی از زلزله و آمادگی برای مدیریت بحران در مواجه با حواث غیر مترقبه تاکید کرد.
آقازاده تاکید کرد: مسئولین ذیربط باید پیش از وقوع این بلای طبیعی نسبت به ارائه راهکارهای کاهش خسارات جانی و مالی اقدام کنند.
این مسئول با اشاره به پیامدهای ناشی از این زلزله، تصریح کرد: اخلال های ایجاد شده علاوه بر صدمات جانی و مالی در کارکردهای نظام شهری نیز تاثیر بسزایی دارد.
وی بیان کرد: بی شک وقوع یک زلزله کارکردهای نظم شهری را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد که در صورت عدم پیش بینی ها برای کاهش اثرات منفی ناشی از این پدیده در نظم شهری، بحران های جبران ناپذیری به ساختارهای شهری وارد می آید.
وی تاکید کرد: رعایت مسائل ایمنی در ساخت و سازهای شهری می تواند به نحو چشمگیری اثرات منفی بحران های ناشی از حوادث غیر مترقبه را کاهش دهد
آقازاده افزود: غیر از تاثیر ساختار فیزیکی شهر در مواجه با حوادث طبیعی، شاخص های جمعیتی نیز عامل مهمی در افزایش و یا کاهش بحران های ناشی از حوادث است.
وی با اشاره به بزرگی و گستردگی شهر ، طراحی فضای شهری، گفت: مسائل فوق در صورت عدم رعایت استانداردها و خطر پذیری را در مواقع بحرانی دو چندان می کند.
آقازاده گفت: نبود برنامه و توانمندی های عملیاتی لازم برای مدیریت بحران در مرحله مقابله با تبعات وقوع زلزله، وجود بافت های فرسوده در سطح شهرها و بسیاری موارد دیگر نشان می دهد در صورت وقوع زلزله ای شدید در هر یک از شهرهای کشور خسارت جبران ناپذیری به شهرها و شهروندان وارد خواهد شد.
وی ادامه داد: اتخاذ تدابیری برای غلبه بر بحرانهای ناشی از بلایای طبیعی غیرمترقبه نظیر، تقویت شبکه و امکانات دسترسی سریع که خود در برابر زلزله مقاوم باشند، تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و تجهیز مراکز خدمات ایمنی نظیر آتشنشانی و اورژانس که دارای مقاومت لازم در برابر زلزله و یا سایر بلایای طبیعی باشند، ذخیره بعضی از تجهیزات امدادی نظیر ماشینآلات راهسازی، امکانات و مواد غذایی و کمکی کافی ... ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما