به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام سیدمهدی تقوی، مدیر بخش دانشگاهی بیستمین نمایشگاه قرآن کریم در اختتامیه این بخش گفت: توقعی که از بخش دانشگاهی در نمایشگاه بود توقعی ویژه و تخصصی است که همه باید بدون شرط آن را بپذیریم و خود را در آن ارزیابی کنیم.
تقوی افزود: در بخش اجرایی مسئولان غرفه و مدیریت نمایشگاهی با تلاش و اخلاص مجدانه هر آنچه توانستهاند از انجاماش کوتاهی نکردند، ما باید قدر این افراد را بدانیم، اگر نقصی در کار است باید در جای دیگر آن را دید.
مدیر بخش دانشگاهی بیستمین نمایشگاه قرآن کریم اظهار کرد: توقعی که از دانشگاه در عرصه قرآن میرود این است که فعالیتهای قرآنی پیوند عمیقی با جوانان ایجاد کند. فعالیتهای قرآنی در بخش دانشگاهی فوقالعاده است اما پیوند واقعی بین جوانان و قرآن ایجاد نشده است، این همان مسئلهای است که با اکثر مدیران در مورد آن بحث شد و به این مسئله اشکال داشتند زیرا هنوز نتوانستهایم به آن نقطه برسیم.
وی تصریح کرد: جوان وقتی میتواند پیوند را برقرار کند که معنویت جاریبودن قرآن و پیوند با آن را برای او تجلی دهیم، نشریات قرآنی فراوان است اما هیچوقت از دریچه انگیزه، هنر و پیوند همهجانبه به آن نگاه نکردهایم. در حقیقت استعداد جوانان مدیریت نمیشود و این شکل کنونی ماست.
حجتالاسلام تقوی خاطرنشان کرد: چرا تفسیرالمیزان جذابیت خاص دارد زیرا این تفسیر با ارایه تصویر کلی از قرآن به شما دیدگاه و مدل قرآنی میدهد، جوانان امروز جوانان فرهیختهای هستند و به دنبال نظام معرفتی میگردند، برای این گرایش در فضای دانشگاهی برنامهریزی نداریم و یا برنامهریزیها برای آن کافی نیست و یا اینکه جذابیت برای او شکل نگرفته است. جوان به دنبال پیام نیست بلکه به دنبال دیدگاه است.
وی اظهار کرد: چه نقشه دانشگاهی باید داشته باشیم تا تمام سلایق و زمینههای دانشجویان را در ارتباط با قرآن موفق کنیم.
مدیر بخش دانشگاهی بیستمین نمایشگاه قرآن کریم ادامه داد: بیش از 120 نشست تخصصی در این بخش برگزار شده است و این موضوع نشان میدهد که پتانسیل فکری و محتوایی و معرفتی بسیار بالا است اما درست مدیریت نمیشود.
وی گفت: در بعد کمی فعالیتها و نشستها فوقالعاده بوده و رشد چشمگیری داشتهاند اما از نظر کیفی آسیب بر آن وارد است.
وی با بیان اینکه از یک سال گذشته به طور جدی پژوهش میانرشتهای را اساس کار قرار دادهایم، افزود: پیشنهاد پایگاه پژوهشی برای دانشگاههای خارج از کشور را دادهایم تا با همفکری صاحبنظران یک اتاق فکر تشکیل داده و این سد را بشکنیم.
حجتالاسلام تقوی با بیان اینکه جامعیت، جهانیبودن و بهروز بودن قرآن را باید ارایه کرد، تصریح کرد: با وجود برگزاری 120 نشست در این بخش اما سالن تخصصی در اختیار این بخش از دانشگاه نیست و این موضوع اجازه برگزاری برخی از نشستها را نمیدهد. در حقیقت فضای بخش دانشگاهی به شدت محدود است و از پتانسیل این بخش استفاده نمیشود.
وی گفت: محدودیت فضای دانشگاهی اجازه شکوفایی بسیاری از ظرفیتها را نمیدهد و این امر به شدت آسیبزا است. فرصت دو یا سه روزه برای ارایه موضوعات بخش دانشگاهی بسیار کم است.
حجتالاسلام تقوی خاطرنشان کرد: بخش دانشگاهی به طور جدی نیازمند مهندسی تازه و نقشه راه برای فعالیت هدفمند است تا نشریات و آثار هنری هدفمندتر ارایه شوند.
مدیر بخش دانشگاهی اظهار کرد: دانشجویان علاقهمند به بهرهگیری از قرآن هستند، اگر ارتباط و معنویت برقرار نشود اشکال از دانشجو نیست، اشکال از مسئولان است نه دانشجویان.
پایان پیام/
نظر شما