به گزارش شبستان به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، اخبار امروز ستاد خبری جشنواره فیلم کودک به شرح زیر است:
* مقررات بخش جلوهگاه امید جشنواره فیلم کودک اعلام شد
بنابراین گزارش، این رویداد بینالمللی در راستای حمایت از سینمای ملی به ویژه فیلمهای کودکان و نوجوانان، با هدف نشاط، امید و تعالی زمینه مشارکت و حمایت کلیه سازمانها، نهادها، کانونها و انجمنها را در قالب داوری فیلمها با عنوان «جلوهگاه امید» فراهم آورده است.
به گزارش روابط فیلم کودک، کلیه وزارتخانهها، سازمانها، انجمن ها، موسسات و نهادهایی که علاقمند به مشارکت، داوری و اهدای جایزه به فیلمهای شرکتکننده در بخش مسابقه جشنواره کودکان و نوجوانان هستند، میتوانند با رعایت ضوابط و مجموعه مقررات ذیل نسبت به داوری آثار جشنواره اقدام و فیلمهای مورد نظر خود را برگزیده و معرفی نمایند. بیستم تیرماه آخرین مهلت اعلام آمادگی برای حضور در این بخش از جشنواره فیلم کودک است.
نهادها، سازمانها، وزارتخانهها و دستگاهها میتوانند با تکمیل برگ تقاضای داوری و ارائه آن به مدیریت این بخش (سید علی الفت) به آدرس بنیاد سینمایی فارابی (خیابان سیتیر، شماره 59 موزه آبگینه) مراجعه و یا مکاتبه کنند.
معرفی کتبی حداکثر 3 داور (که صلاحیت فرهنگی، هنری و علمی ایشان محرز باشد)، اعلام شاخصها و نوع ارزشیابی و داوری، میزان جوایز این دوره از جشنواره برای بهترین فیلمنامه مبلغ 20 میلیون ریال، برای بهترین کارگردانی مبلغ 30 میلیون ریال و برای بهترین فیلم مبلغ 40 میلیون ریال برای هر انتخاب میباشد که تامین آن به عهده سازمانها و نهادهای شرکت کننده در این بخش میباشد.
همچنین به منظور برنامهریزی مناسب آیین اختتامیه و اعطای جوایز بخش «جلوهگاه امید»، تمام جوایز هنگام تحویل مدارک هر سازمان یا موسسه دریافت میشود و سازمانها و نهادهای شرکت کننده در این بخش میبایست نماینده تام الاختیار خود را به منظور انجام هماهنگیهای لازم معرفی نمایند.
سایر مقررات این بخش از جشنواره نیز به این شرح است:
برنامه بازبینی فیلمهای بخش مسابقه جشنواره از سوی مدیریت این بخش تنظیم و داوران هر سازمان موظفند در زمانبندی ارایه شده نسبت به داوری فیلمها اقدام نمایند.
نتایج آرای داوری میبایست حداکثر یک روز بعد از پایان نمایش فیلمها و داوریها، با امضای داوران محترم معرفی شده به مدیریت این بخش اعلام گردد.
در مراسم اهدای جوایز هیچ بیانیهای خوانده نمیشود و بیانیه سازمانهای شرکت کننده در اختیار نشریه روزانه جشنواره و رسانهها قرار میگیرد.
بیست و ششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از 17 تا 21 مهر ماه سال جاری در اصفهان برگزار می شود.
* سلطانی: ما به کودکان مدیون هستیم
سعید سلطانی با بیان اینکه جشنواره فیلم کودک و نوجوان محلی است برای تبادل افکار سینماگران و مخاطبان این حوزه، افزود: با توجه به بینالمللی بودن جشنواره فیلم کودک، کارگردانان و مخاطبان، تولیدات کشورهای دیگر را هم میبینند و همین مسئله باعث میشود دو اتفاق خوب رخ دهد، اول اینکه با اندیشه و افکار آثار برون مرزی آشنا میشوند و هم رویکرد فیلمسازان جهان را به موضوع کودک مورد ارزیابی قرار میدهند؛ دوم اینکه، تلاش بیشتری در بالا بردن کیفیت آثار خود انجام میدهند.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «پس از باران» حضور هنرمندان مختلف در این رویداد را باعث رونق بیشتر جشنواره در ایام برگزاری آن دانست و یادآور شد: با توجه به محبوبیتی که هنرمندان دارند حضور آنها باعث دلگرمی و هرچه با شکوهتر برگزار شدن جشنواره میشود.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «خانهای در تاریکی» ضمن اشاره به اشتراک بسیاری از مولفههای سینمای کودک و نوجوان با سایر آثار، تاکید کرد: تمامی مولفههای فیلم کودک، در مقایسه با فیلم بزرگسال یکی است، حتی میتوان اینگونه هم به موضوع نگاه کرد که به دلیل گروه سنی کودک و میزان تاثیرپذیری آنها، قطعاً حساسیتها در این ژانر بیشتر است؛ بنابراین کارگردان این حوزه باید دقت نظر بیشتری داشته باشند تا بتواند به موفقیتهای چشمگیری برد.
سلطانی با بیان اینکه هر ژانری خصوصیات خاص به خود را دارد گفت: باید بدانیم برای کودکان چه باید بسازیم؛ این گروه سنی با هر اثری نمیتواند ارتباط برقرار کند.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «سالهای برف و بنفشه» با اشاره به اینکه این حساسیتها باید در عرصه پژوهش و فیلمنامه هم لحاظ شود، افزود: در همه جوانب، چه در تلویزیون و چه سینما، تحقیق، مطالعه و پژوهش، مولفههایی هستند که باعث میشود اثر هنری پویا، ماندگار و اثرگذار باشد.
* کاویانی: جشنواره فیلم کودک هر سال حرفهایتر از سال قبل برگزار میشود
به گزارش ستاد خبری بیست و ششمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، بازیگر مجموعه تلویزیونی «روزگار قریب» با اشاره به اینکه بخشی از رونق جشنواره به حضور هنرمندان است گفت: خوشبختانه جشنواره فیلم کودک و نوجوان هر سال، حرفهایتر از سال قبل برگزار میشود. امیدوارم امسال هم با حضور هنرمندان و مخاطبان کودک و نوجوان، این رویداد دوباره با رونق بیشتری پذیرای آیندهسازان کشور باشد.
بازیگر مجموعه تلویزیونی «راه طولانی» با اشاره به اینکه اگر میخواهیم مخاطب کودک و نوجوان به این ژانر روی خوش نشان دهد، یادآور شد: مشکل اصلی ما در همه ژانرها «قصه» است. دست نویسندگان باید باز باشد و خلاقیت هم به خرج دهند تا مشکلات کودکان به شکل صحیحی به تصویر کشیده شود.
وی با اشاره به اهمیت تخصص در بازیگری ژانر کودک هم تاکید کرد: بازگری که قرار است ایفاگر نقش کودک در یک اثر سینمایی یا تلویزیونی باشد، در وهله اول باید «کودک درون» خود را فعال کند، چون جنس بازی برای کار کودک لطیف و متفاوتی است، در همین راستا باید بازیگر خودش را مانند یک کودک با همان دغدغهها، شادیها و غمها ببیند، تا بتواند آن را انتقال دهد.
بازیگر مجموعه تلویزیونی «او یک فرشته بود» گفت: کارگردانان باید دانش لازم برای تولیدات در این زمینه را داشته باشند و از زوایای مختلفی به دنیای کودکان بپردازند تا از این طریق بتوانند نسبت به کودکان سرزمین خود ادای دین کنند.
پایان پیام/
نظر شما