به گزارش خبرنگار شبستان حجت الاسلام شرفخانی معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست پیش از ظهر خود در رابطه با تشریح برنامه های سومین جشنواره وقف چشمه همیشه جاری گفت: وقف یکی از سنت های حسنه است که در کشور ما سابقه دیرینه ای دارد هر چند در دوره های مختلف این سنت اوج و فرودهایی داشته آنچنان که زمانی در میان مردم نهادینه شده و در دوره ای با توجه به شرایط جامعه به سمت فراموشی و کمرنگی رفته است. اما امروز پس از انقلاب اسلامی و فتوای امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه تمام موقوفات باید به وقفیت خود بازگشته و به قانون وقف عمل شود شاهد پویایی و شکوفایی وقف در جامعه هستیم.
وی افزود: امروز پس از سه دهه ارزیابی های انجام شده در کل کشور بیانگر آن است که هنوز این سنت در میان مردم نهادینه نشده هر چند برخی در رابطه با آثار و فواید آن اطلاعاتی دارند اما این کافی نیست. به همین جهت از سه سال پیش با تدبیر نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف در اولویت برنامه های این سازمان قرار گرفته و طرح جامع نهادینه شدن فرهنگ وقف ارایه شد.
حجت الاسلام شرفخانی یکی از ابعاد مورد تاکید در این طرح را استفاده از ابزار هنر و رسانه به عنوان تاثیرگذارترین عامل در جهت نهادینه سازی این فرهنگ برشمرد و گفت: در نخستین سال اجرای طرح جامع نهادینه شدن فرهنگ وقف جشنواره ای با این منظور طراحی و در شش بخش برگزار شد که نگاه این جشنواره ایجاد نگرش جدید در جنبه های فرهنگی و هنری وقف و بسترسازی در راستای بهره وری هر چه بیشتر از این سنت حسنه در جامعه بود. تعداد 3 هزار و 198 اثر در کل کشور به دبیرخانه ارسال و پس از ارزیابی آثار برگزیده جشنواره به صورت مکتوب در اختیار اندیشمندان قرار گرفت و امروز به برکت برگزاری جشنواره های وقف غریب به 8 جلد کتاب اختصاصی در بخش ها و موضوعات مختلف در عرصه وقف آماده و در عرصه فیلم سازی نیز گامهایی برداشته شده است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف تصریح کرد: دومین جشنواره «وقف چشمه همیشه جاری» نیز سال گذشته در دو بخش خوشنویسی و ادبی با شرکت 2 هزار و 984 اثر برگزار شد که از این تعداد 1233 اثر برگزیده و 334 اثر به مرحله کشوری راه یافت. سومین دوره جشنواره نیز همزمان با هفته وقف در سال جاری در سه بخش فیلم، پوستر و رسانه های مکتوب برگزار می شود و علاقمندان می توانند تا 30 دی ماه 1391 آثار خود را به دبیرخانه متمرکز این جشنواره در سازمان اوقاف و امور خیریه ارسال کنند.
وی با اشارههه به این که در سالهای گذشته این جشنواره به صورت دو مرحله ای برگزار می شد و برگزیدگان استانی به مرحله کشوری راه می یافتند تاکید کرد: امسال جشنواره در یک مرحله داوری می شود و کلیه مراحل داوری نیز در دبیرخانه سازمان انجام می پذیرد. نگاه ما این است که هر بخش از جشنواره به صورت مستقل، اختتامیه اختصاصی داشته باشد تا از این طریق بتوانیم از نقطه نظرات شرکت کنندگان نیز بهره مند شویم .
حجت الاسلام شرفخانی خاطرنشان کرد: بخش فیلم جشنواره شامل سه بخش فیلم داستانی، مستند و انیمیشن است که علاوه بر این سه بخش با هدف حمایت از استعدادهای جوان بخش فیلم های سه دقیقه ای نیز به عنوان بخش ویژه این جشنواره در نظر گرفته شده است. تعداد برگزیدگان در هر بخش نیز امسال افزایش یافته است و هدف از این کار ترغیب و تشویق مخاطب برای تولید آثاری در زمینه وقف بوده است.
وی تصریح کرد: نفرات برگزیده در بخش فیلم داستانی، مستند و انیمیشن به ترتیب نفر اول 20 میلیون ریال نفر دوم 17 میلیون ریال و نفر سوم 14 میلیون ریال هدیه دریافت می کنند. در بخش فیلم داستانی سه دقیقه ای نیز از نفرات اول با اهداء 10 میلیون ریال تجلیل می شود. همچنین موضوع فیلمنامه نیز یکی از محورهای این فراخوان است که علاقه مندان می توانند آثار خود را به شکل مجزا در این زمینه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف رویکرد جشنواره در بخش پوستر را استفاده از کلمات قصار، آیات و روایات مرتبط با وقف برای بیان فضیلت و آثار وقف عنوان کرد و افزود: در رابطه با تکنیک مورد استفاده در طراحی پوستر نیز به مخاطبان آزادی عمل داده شده است تا بتوانند کلیه تکنیک هایی که امروز در طراحی پوستر مورد استفاده قرار می گیرد بکار گیرند.
اما در این بخش به صورت ویژه 5 نفر به عنوان برگزیده جشنواره انتخاب می شوند که نفر اول 12 میلیون ریال، نفر دوم 8 میلیون ریال و نفرات بعدی به ترتیب 6 و 4 میلیون ریال به همراه تندیس جشنواره و گواهی نامه دریافت می کنند.
وی یادآور شد: هیئت داوران سومین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری از داوران بین المللی و پیشکسوتان عرصه هنر هستند. در بخش رسانه های مکتوب نیز جشنواره به صورت مسابقه و با نگاه ترویج و توسعه فرهنگ وقف برگزار می شود و کلیه افرادی که در عرصه رسانه فعالیت های گسترده ای درزمینه وقف داشته اند معرفی می شوند.
حجت الاسلام شرفخانی افزود: بخش رسانه های مکتوب در قالب یادداشت، خبر، گزارش تحلیلی، توصیفی و گفتگو و در سطح کلیه خبرگزاریها و مطبوعات و رسانه های مکتوب برپا می شود که زمان انتشار آثار باید از اول فروردین 89 تا 30 آذر 91 باشد و شرکت کنندگان در هر غالب می بایست سه اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. جوایز این بخش نیز از 10 میلیون ریال در هر قسمت تا 6 میلیون ریال است. شرکت در بخش های مختلف یا همزمان در دو بخش در جشنواره برای علاقه مندان بلامانع است.
وی تاکید کرد: در طرح تربیت حافظ که براساس طرح اولیه آن سازمان اوقاف و امور خیریه تربیت 250 هزار حافظ در طول سال 91 را در دستور کار قرار داده است تاکنون نزدیک به 110 هزار نفر در کل کشور ثبت نام کرده اند که اطلاعات مربوط به ثبت نام کنندگان و هدایت و رهبری و ارزیابی صحت اطلاعات از طریق سامانه جامع این طرح انجام و فعالیت لحظه به لحظه استانها در امامزادگان و بقاع متبرکه کل کشور از طریق کارشناسان سازمان مورد رصد قرار می گیرد. البته این دوره اختصاصاً به صورت حضوری برگزار می شود و اجرای دوره غیرحضوری نیز در دست طراحی و اجرا است.
شرفخانی افزود: در همین رابطه بیش از 1570 امامزاده در کل کشور فعالیت می کنند البته این تعداد غیر از لیست ثبت نام موسسات وابسته مانند جامعة القرآن است و همچنان که نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه در حضور رهبری در اختتامیه مسابقات بین المللی قرآن کریم اعلام کرد این سازمان متعهد شده است که در طول 4 سال یک میلیون حافظ در کل کشور تربیت کنند.
وی ترویج مفاهیم قرآنی در جامعه را از دیگر وظایف این سازمان برشمرد و گفت: با توجه به اینکه موضوع ختم قرآن و جزء خوانی آن در ماه مبارک رمضان به صورت یک سنت حسنه در کشور ما جا افتاده است اما این ختم قرآن اگر همراه با آشنایی با مفاهیم قرآنی نباشد اثر چندانی ندارد در همین راستا سازمان اوقاف مسابقه سراسری سفره آسمانی را طراحی کرده است که در این مسابقه 40 آیه در 40 موضوع اخلاقی، اجتماعی و اعتقادی بیان شده و موضوعاتی مانند حقوق همسایه، امر به معروف و نهی از منکر، دوستی، روابط زن و مرد، حرمت و حریم اشخاص، مسائل مبتلابه جامعه با الهام از کتاب «دقایقی با قرآن» حجت الاسلام قرائتی در آن مطرح می شود. این مسابقه 1200 نفر برگزیده خواهد داشت که به برگزیدگان 114 کمک هزینه سفر عمره، 114 کمک هزینه عتبات عالیات، 114 کمک هزینه سفر مشهد، قلمهای گویای قرآنی و جوایز ارزنده دیگری اهدا می شود. در مرحله اول مسابقه سفره های آسمانی تعداد 200 هزار جلد از جزوه مربوطه در کل کشور توزیع شده است که علاوه بر جزوه های توزیع شده علاقه مندان می توانند فایل مربوط به آیه ها و سوالات مسابقه را در سایت معاونت فرهنگی سازمان اوقاف، سایت مجتمع پژوهشی فرهنگی سازمان و سایت اختصاصی سازمان اوقاف و امور خیریه ملاحظه کنند.
حجت الاسلام شرفخانی در ادامه در رابطه با برنامه ضیافت الهی در آستان امامزادگان و بقاع متبرکه تصریح کرد: این برنامه با هدف انس بیشتر جوانان و نوجوانان با امامزادگان برگزار شد و تا امروز 1640 امامزاده در این طرح مشارکت داشته و بیش از دو هزار روحانی از طریق برپایی خیمه های معرفت این طرح را اجرا کرده اند. در حال حاضر 398 خیمه معرفت در کشور فعال هستند که زمان فعالیت آنها از ساعات پایانی روز آغاز شده و تا پاسی از شب ادامه دارد.
وی استقبال مردم از این طرح به خصوص استقبال جوانان را بسیار باشکوه توصیف کرد و افزود: حضور جوانان در برنامه های شب های قدر نشان از رشد و پویایی معنوی نظام اسلامی دارد. برنامه ترتیل خوانی نی زاز دیگر برنامه های این سازمان است که با همکاری مدیریت فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه و صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران هر روز از امامزاده هلال بن نافع و امامزاده 5 تن از طریق شبکه های صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می شود.
وی افزود: برنامه جزء خوانی در ماه مبارک رمضان در حال حاضر در سطح 1302 امامزاده در سطح کشور در حال اجرااست و در بسیاری از شبکه های استانی به صورت زنده یا ضبط شده در سطح استان پخش می شود.علاوه بر این در 866 بقعه متبرکه نیز محافل انس با قرآن با حضور قاریان بین المللی و قاریان مصری برگزار شده و تا پایان ماه مبارک نیز ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما