به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 23 مرداد برخی از روزنامه ها به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان دو ضربدر دو چهار نمی شود! به قلم حسام الدین برومند به تحلیل جنگ و بحران در سوریه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
واژه «جنگ نیابتی»- Proxy war- واژه نامأنوس و مبهمی نیست. در سال های گذشته بارها و به کرات این واژه در سطح معادلات سیاسی بین المللی و محیط روابط بین الملل مورد استفاده رسانه ها و سیاسیون قرار گرفته است. با اوج گرفتن درگیری ها و ناآرامی ها در سوریه طی چند ماه اخیر بار دیگر، واژه جنگ نیابتی از سوی مقامات سیاسی، تحلیلگران و ناظران خارجی پیش کشیده شده است.
برخی تحلیلگران با استعفای کوفی عنان و ناکامی او در حل بحران سوریه از جنگ نیابتی آمریکا و رژیم صهیونیستی در سوریه گفتند.
البته پیشتر هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا با بالا گرفتن ناآرامی ها در سوریه، مدعی جنگ نیابتی ایران و آمریکا در سوریه شده و همزمان مطرح کرده بود که؛ «بشار اسد رفتنی است و دولت او سقوط خواهد کرد.»
از سوی دیگر؛ تحولات سوریه را بسیاری از تحلیلگران و ناظران از زوایای جنگ نیابتی در قالب مواجهه جبهه مقاومت با جبهه قدرت های غربی در دمشق ارزیابی می کنند.
از همین روی؛ آنچه که جای تردیدی در آن نیست وقوع جنگ نیابتی در سوریه است که البته درباره ابعاد و مختصات آن اختلاف نظرهایی وجود دارد. اینجاست که بان کی مون دبیرکل سازمان ملل نیز طی سخنانی در مجمع عمومی این سازمان، بحران سوریه را «جنگ نیابتی» قدرت های جهانی ارزیابی می نماید.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان انتخابات؛ رقابت برنامه ها و تیم ها به قلم صالح اسکندری به تحلیل رقابت در انتخابات آینده ریاسیت جمهوری پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
1- آیا رقابت های انتخاباتی ایده آل برای ریاست جمهوری سال آینده باید بزنگاه تبلیغات یک ماهه نامزدها باشد و یا به آوردگاه رقابت گفتمان ها، برنامه ها و تیم ها در یک بازه زمانی معقول تبدیل شود؟ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نامزدهای نهایی از حدود یک سال قبل به شکل غیر رسمی برنامه ها و اعضای احتمالی کابینه خود را در معرض قضاوت افکار عمومی قرار می دهند تا رای دهندگان بتوانند قضاوتی عالمانه و بخردانه داشته باشند. در ایران اما نامزدهای اصلی تلاش می کنند تا آخرین هفته های باقی مانده به انتخابات خود را از سنگ محک نقد افکار عمومی پنهان کنند و به یک باره مثل بازیکنی که در وقت اضافه تعویض می شود وارد زمین بازی شوند اتفاقا یک گل بزنند و نتیجه بازی را عوض کنند. البته این روش ممکن است به عنوان یک تاکتیک استثنایی مورد قبول باشد اما مشکل اینجاست که در کشور ما این تاکتیک به یک قاعده تبدیل شده و بیشتر احزاب و گروه ها بدان متوسل می شوند به نحوی که اغلب کارشناسان پیش بینی و گمانه زنی درباره نتایج را به چند هفته منتهی به انتخابات موکول می کنند چرا که معتقدند هر آن ممکن است پرده بیفتد و یک نامزدی که هیچ جایگاه و پایگاهی نداشت با ایجاد یک موج تبلیغاتی سنگین شاهین اقبال عمومی را وادارد تا بر دوشش بنشیند!این در حالی است که در اغلب مردم سالاری های پیشرفته به منظور ممانعت از
موج سازی های کاذب و بهره برداری از شاخصه های جنبشی یک جامعه، نامزدهای اصلی انتخابات ریاست جمهوری از چند ماه قبل از برگزاری انتخابات، خودشان، برنامه ها و حتی تیم های کاری شان را به مردم معرفی می کنند. در این فضا رای دهندگان به خوبی می توانند درباره آینده سیاسی کشورشان تصمیم بگیرند.
2- ارزیابی ها و پایش های میدانی در چند انتخابات ریاست جمهوری گذشته در خصوص موکول کردن رقابت ها به شب انتخابات نشان
می دهد که نامزدها در این فرصت اندک پویش به تبلیغات منفی پیدا می کنند.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان حلب، بنغازی نمیشود به قلم سید مهدی مدنی به تحلیل جنگ در سوریه و دخالت کشورهای خارجی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
بحران سوریه در حالی در مسیر جنگ و خشونت به مسیر خود ادامه میدهد که از یک طرف امیدها برای دستیابی به حل بحران از طریق راهحلهای دموکراتیک هر روز کمسوتر میشود و از طرفی روند دخالت دولتهای ضد دمشق در این بحران پررنگ تر و بیشتر .
اینک و براساس آنچه خبرگزاری ها منتشر می کنند، نبرد سنگین میان ارتش سوریه و گروههای مخالف مسلح همچنان در جریان است. هر از چندگاهی اخباری از دستیابی ارتش به مواضع مخالفان خبری منتشر میشود و در مقابل موجی از خشونتها علیه ارتش در شهرهای در حال نبرد مخابره میشود که در آخرین آن، دیروز اخباری از بازگشت درگیریها به دمشق و منطقه صلاح الدین در حلب مخابره شد.
آنچه در این میان قابل تامل است فاصله گرفتن گروه های درگیر از روند حل مسئله به صورت های دموکراتیک و روی آوردن به مولفه های خشونت آمیز است که نتیجه ای جز تشدید منازعات نخواهد داشت و البته این امری است که بدون حامیان خارجی قابلیت تدوام ندارد.
دخالت های کشورهای خارجی در بحران سوریه سبب شده که هم سوریها از دستیابی به توافق سیاسی دور شوند و هم گروههای فراملی تروریستی مانند القاعده، مکان جدیدی را برای اقدامات خرابکارانه خود مهیا ببینند. در این میان و براساس آنچه که از آخرین سفر کلینتون به ترکیه بهدست آمده است، این دو کشور درصدند تا از طریق ایجاد «منطقه پرواز ممنوع» محیط مناسبی را برای مخالفان مسلح فراهم آورند و از این طریق دسترسی این گروه ها به امکانات تسلیحاتی و مالی را آسان تر کنند.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان زلزله را باور کنیم به قلم سید مهدی هاشمی به بررسی زلزله و بلایای طبیعی در کشور پرداخته است که در بخش از آن امده است:
حادثه زلزله شمال غرب کشور که خسارات فراوانی در پی داشت باز هم تلنگری برای ما بود تا باور کنیم خطر بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله وجود دارد و کشور ما را تهدید میکند. اگر این باور برای مسؤولان و مردم به وجود بیاید، میتوان برنامههایی که برای مقابله با بلایای طبیعی هست را راحتتر اجرا کرد. تا آنجایی که از مناطق زلزلهزده اطلاع دارم، میدانم ساخت و ساز عمده این مناطق استاندارد و مقاوم نیست و ایجاد این خسارات با توجه به شدت زلزله رخ داده طبیعی است. اکثر ساخت و سازهای کشور نیز غیراستاندارد است. برای جلوگیری از وارد آمدن خسارات بیشتر در هنگام زلزله باید به چند نکته توجه کرد. اول اینکه ما باید به مقوله مقاومسازی و مکانیابی صحیح در ساخت و سازها اهمیت بدهیم. نکتهای که در این بین وجود دارد اینکه در ایران حتی مکانیابی برای ساخت و سازها انجام نمیشود. مطالعات مکانیابی صحیح به ما نشان میدهد در کدام مناطق در هنگام وقوع بلایای طبیعی خسارت بیشتری وارد میشود و اصلا کدام مناطق برای ساخت و ساز مناسب نیست.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان توطئه تقسیم قدس و رسالت ملتهای مسلمان به بررسی طرح تقسیم مسجد الاقصی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
طرح تقسیم مسجدالاقصی که توسط صهیونیست افراطی عضو کنیست ارائه شده و قرار است به زودی در مجلس رژیم صهیونیستی به شکل قانون درآید، تازهترین و در عین حال یکی از خطرناکترین طرحهای صهیونیستها علیه موجودیت و هویت مسجدالاقصی میباشد. این توطئه که راه چنگ اندازی عملی به مسجدالاقصی را باز میکند، اعلان جنگ صهیونیستها به جهان اسلام محسوب میشود و غفلت در برابر آن، ضربهای جبران ناپذیر به هویت و محدوده منافع مسلمانان وارد خواهد ساخت.
مسجدالاقصی، قبه الصخره، اماکن مقدس اطراف آن و اساساً کل خاک فلسطین جزء تفکیک ناپذیر سرزمینهای اسلامی هستند و صهیونیستهای اشغالگر هیچگونه حقی در این سرزمین و اماکن مقدس آن ندارند تا بخواهند در آن با مسلمانان شریک شوند.
دسیسه اخیر، تجاوز آشکار به قلمرو جغرافیایی و اعتقادی مسلمانان به شمار میرود. اساساً روح این طرح شوم، از ابتدا در فکر و ذهن صهیونیستها بوده و تحرکات آنها در مسجدالاقصی، از جمله زیارت این مکان، تلاش در جهت زمینه سازی تقسیم این مسجد بوده است.
پایان پیام/
نظر شما