جعفر زمردیان، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: این کتابها بخشی شامل حوزه تاریخ شفاهی بوده که در نزد عموم و مخاطبان از اقبال خوبی برخوردار بوده است و در پی آن تقاضا برای چاپ مجدد آنها وجود دارد.
وی افزود: تا کنون حدود 50 مورد تاریخ شفاهی ضبط و پیاده سازی شده است که همچنین شناسایی و دعوت از پیشکسوتان صورت گرفته است و تعداد 20 پروژه مصاحبه با پیشکسوتان دفاع مقدس صورت گرفته که با تأمین اعتبارات آماده بهرهبرداری است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان همدان اضافه کرد: سعی و تلاش بر این است که افراد مصاحبه کننده از خود رزمندگان باشند تا اطلاعات کاملتری نسبت به جریانات موجود در جنگ داشته باشند.
زمردیان با بیان اینکه جمعآوری تاریخ شفاهی یکی از اولویتهای این اداره کل محسوب میشود، گفت: از سال 1381 این اداره کل در همدان جزو استانهای پیشرو در بحث تاریخ شفاهی فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی افزود: زمردیان تصریح کرد: کتابهای مهتاب خین، ده متری چشمان کمین، خاطرات سردار شادمانی با عنوان قصههای جنگ، تکلیف است برادر از سردار همدانی و همچنین کتاب سردار حسام که اخیراً با نام سهم من از چشمان بود.
وی تصریح کرد: در مصاحبههای تاریخ شفاهی سعی شده است تا افرادی که انتخاب میشوند با آشنایی کامل و گذراندن دورههای آموزشی در ارتباط با مباحث تاریخ شفاهی و تاریخ جنگ باشند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان همدان افزود: یکی از اساسیترین مشکلات در استان همدان فقدان نویسندگان با تجربه و افراد مصاحبه گر است و افرادی که دارای قلمهای شیوا و یا تحصیلات مرتبط و آشنا به مقوله دفاع مقدس باشند در استان همدان انگشت شمارند.
زمردیان گفت: در عین حال مشکلات دیگر اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان در راستای جمعآوری تاریخ شفاهی تناسب نداشتن نرم مالی در نظر گرفته شده با هزینههای جمعآوری تاریخ شفاهی و کم بودن بودجه در نظر گرفته شده می باشد.
وی همچنین خواستار برنامهریزی و تمرکز بر روی یک سیاستگذاری کلی و کلان از سوی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شد.
پایان پیام/
نظر شما