کامل گلباغی، مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: بهداشت، به معناى حفظ صحت است و در اصطلاح به مجموعه فعالیتها و اقداماتى که براى بهبود و ارتقاى تندرستى و توانایى فرد یا جامعه انجام شود.
وی افزود: در آیین حیات بخش اسلام که اهمیت زیستن در محیط سالم را سر لوحه تمام احکام زندگی بشر قرار داده که آنهم بدلیل ارزش سلامتی جسم در پیشبرد اهداف اسلامی نظیر عبادت در محیط سالم و آرام برای پروردگار یکتا عالم و غلبه بر خباثت ها بحث هایی انجام گرفته و توجه خاصی را به آن معطوف داشته اند.
این مقام مسئول اظهار داشت: قرآنکریم و توصیه های پیامبران و ائمه اطهار در قالب آیات و احادیث و سیره، بر ضرورت و اهمّیت موضوع سلامتی، بهداشت و تأثیر آن در زندگی دنیوی و اُخروی اشاره فراوان دارند.
گلباغی خاط نشان کرد: قوانین بهداشتی اسلام با ظرافتی خاص طراحی و بیان شده است تا با طبیعت و فطرت انسان سازگار باشد، شاید قراردادن بهداشت و پاکیزگی در بطن دین، به این جهت باشد که خداوند طلب پاکی و بیزاری از ناپاکی یا میل و گرایش به پاکیزگی و تنفر از ناپاکیها را در فطرت آدمی به ودیعت نهاده است.
وی تصریح کرد: اسلام بر بهداشت و نظافت تأکید فراوان کرده و آن را بخشی از ایمان و لازمه آن معرفی کرده است، در واقع یکی از ویژگیهای اسلام، تشویق به رعایت پاکی در ابعاد گوناگون زندگی است؛ زیرا دوری از آلودگی جسمی و روحی خواسته فطری هر انسان است.
مسئول دبیرخانه امور مساجد کردستان ادامه داد: در همین راستا کانون تخصصی سلامت استان کردستان 500 بروشور سلامت را چاپ و در بین اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد این استان توزیع کرد.
گلباغی افزود: کانون شهید ملا صالح خسروی در سل 1362 فعالیت خود را به عنوان کتابخانه عمومی تحت نظر اداره اوقاف و امور خیریه شروع کرد که در سال 1382 نیز تحت نظر اداره ارشاد از حمایت های این اداره برخوردار شد و در سال 1390 به عنوان کانون تخصصی سلامت با مجوز اداره ارشاد فعالیت های خود را آغاز کرد.
وی یادآور شد: از مهم ترین برنامه های کانون تخصصی سلامت با استفاده از محتواهای آموزشی و اساتید مورد نیاز و مورد تایید وزارت درمان و آموزش پزشکی، ارتقای سطح بهداشت عمومی مساجد، برگزاری دوره های آموزشی مجازی و انجام طرح های تحقیقاتی مسجد محور است.
پایان پیام/
نظر شما